圖片上傳功能失靈(已解決)

作者: B17 發表于 2017-11-9 16:43:10
2106 6

1. 經相冊進入上傳,選擇相片button不見了

2. 發帖裡面的"上傳",不能選多過一個檔案,要續個來,相片多就煩了

3. 編輯舊帖子時,無法刪除不要的相,要choose file上傳一次,才可進入以下畫面

powergun 發表於 2017-11-10 11:47:08 |顯示全部樓層
用windows7以上的至有此問題, 通常我係第一次唔上圖, 之後再編輯就正常返d 的
回復

B17 發表於 2017-11-11 15:37:15 |顯示全部樓層

原來係chrome截左flash player,平時瀏覽chrome會問block\allow,唔知點解hkplants唔問
要去到入頭像設定時才彈出來,allow之後回復正常

評分

查看全部評分

回復

B17 發表於 2018-10-11 12:05:04 |顯示全部樓層
呀chrome最近又改做法,quit左再入番,之前flash allow site冇晒,又要係url bar再set過
回復

powergun 發表於 2018-10-11 12:11:46 |顯示全部樓層
B17 發表於 2018-10-11 12:05
呀chrome最近又改做法,quit左再入番,之前flash allow site冇晒,又要係url bar再set過  ...

都無問題, 最重要係知道點去enable個flash player就得
回復

B17 發表於 2018-10-11 12:21:00 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2018-10-11 12:11
都無問題, 最重要係知道點去enable個flash player就得

都唔知遲下會唔會唔再支援,係就煩了!
回復

powergun 發表於 2018-10-11 12:24:15 |顯示全部樓層
B17 發表於 2018-10-11 12:21
都唔知遲下會唔會唔再支援,係就煩了!

到時至算, 總有方法解決
回復