長筒Achimenes Grandiflora Blue

作者: karisv3v 发表于 2017-7-31 14:05:12
1918 12

~先到先得~
*正在尋找重瓣馬齒牡丹,如果有又不介意的話可以比我嗎,無都唔緊要的

分享物品:Achimenes Grandiflora Blue  暫定6份,每人一棵
已定植3個月以上,我分享過比其他花友都開花了,但現時呢幾棵徒長了。

只限面交:星期日(6/8) 11:15am太子站B出口閘口(近7-11)

母株開花相

注意事項:
1.  分享與否本人有絕對決定權。
2.  請於24小時內PM我確認,交換電話及約交收時間
3.  若24小時內沒收到PM,當作放棄申請

評分

查看全部評分

Vinia 發表於 2017-7-31 14:22:51 來自手機 |顯示全部樓層
唉,可惜屋企而家棉花蟲害仍未徹底解決,暫不敢再增添新成員,否則都申請分享。
B17 發表於 2017-7-31 14:56:25 |顯示全部樓層
好靚!不過佢顏色似pink多過blue,會唔會錯品名?

初時睇我都以為係開粉紅色花  發表於 2017-7-31 16:13
karisv3v 發表於 2017-7-31 15:41:24 |顯示全部樓層
B17 發表於 2017-7-31 14:56
好靚!不過佢顏色似pink多過blue,會唔會錯品名?

應該唔會啦 幾年前係某花友分享的 叫blue
佢真樣係紫紫地
karisv3v 發表於 2017-7-31 15:42:03 |顯示全部樓層
Vinia 發表於 2017-7-31 14:22
唉,可惜屋企而家棉花蟲害仍未徹底解決,暫不敢再增添新成員,否則都申請分享。 ...

棉花蟲勁煩啊,祝你快點清除佢地!
Vinia 發表於 2017-7-31 16:12:25 來自手機 |顯示全部樓層
karisv3v 發表於 2017-7-31 15:42
棉花蟲勁煩啊,祝你快點清除佢地!

多謝!承你貴言,希望近這星期都可搞掂。因為還諗住下星期中比較得閒可約些花友交收些迷岩和套筒。
auch 發表於 2017-7-31 18:36:49 來自手機 |顯示全部樓層
同這款 grandiflora 種在一起應該好靚,可惜時間不合...
YonnieKwan 發表於 2017-7-31 19:42:20 來自手機 |顯示全部樓層
排Achimenes Grandiflora Blue,謝謝分享。

已約 :)  發表於 2017-8-1 11:27
花の守護 發表於 2017-7-31 19:46:17 |顯示全部樓層
支持分享,非排

支持分享!不排!  發表於 2017-7-31 23:40
Vinia 發表於 2017-7-31 20:43:14 來自手機 |顯示全部樓層
auch 發表於 2017-7-31 18:36
同這款 grandiflora 種在一起應該好靚,可惜時間不合...

哈哈,初時我睇到這分享,第一時間都係同你一樣咁諗。而且最初我以為係粉紅色,覺葉差唔多相同,但花顏色唔同搵放在一起會好靚。可惜我而家有蟲害未清,加上今星期日都唔得閒。
希望下次會再有分享,可以排到。
idadacat 發表於 2017-8-1 10:24:33 |顯示全部樓層
排Achimenes Grandiflora Blue丫~多謝分享

OK, 請PM我電話~  發表於 2017-8-1 11:28
karisv3v 發表於 2017-8-1 11:27:34 |顯示全部樓層
auch 發表於 2017-7-31 18:36

真樣印像中好似同你呢隻差唔多色
如果想要等無咁熱應該可以郵寄
auch 發表於 2017-8-1 11:38:53 來自手機 |顯示全部樓層
karisv3v 發表於 2017-8-1 11:27
真樣印像中好似同你呢隻差唔多色  ~
如果想要等無咁熱應該可以郵寄 ...

謝謝好意,剛上網求證,真係好似差唔多色,決定留俾其他花友種