通緝 - leealison(完)

作者: B17 发表于 2017-7-9 15:07:21
4446 65

小心此人走數  http://hkplants.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=201444&pid=2303082&fromuid=66917
fm_plant 發表於 2017-7-9 19:06:20 來自手機 |顯示全部樓層
會唔會係因為星期六/日銀行…… 會唔會有誤會?
sherimavis 發表於 2017-7-9 19:11:19 |顯示全部樓層
B17大大不但無私分享 , 仲要咁勞心勞力~!!!!
angela819 發表於 2017-7-9 19:19:31 |顯示全部樓層
fm_plant 發表於 2017-7-9 19:06
會唔會係因為星期六/日銀行…… 會唔會有誤會?

B大,耐心等下先啦,有時的花友不會經常看p.m.
同埋無HSBC或恒生戶口的,過數的確是一大難題。
我曾經分享過植物給她,她都ok呀,還會在收到分享後在帖子確定收到,都好有交帶,
有時有的花友收到分享都無這樣做。
希望今次只是誤會。
powergun 發表於 2017-7-9 19:45:56 |顯示全部樓層
有d 花友真係好忙的, 一時忘記左唔奇, 唔係個個都好似我咁多時間的, 不過無時間的就唔好種植物啦, 免得種死哂
B17 發表於 2017-7-9 20:40:43 來自手機 |顯示全部樓層
angela819 發表於 2017-7-9 19:19
我曾經分 ...

本來3號要入數,結果6號先出現話唔知佢有份。申請到,pm確認埋,又冇被取消,點解會冇份,莫明其妙!
49樓又話一陣去入數,3日都入唔到數,全港ATM壞哂咩!
入唔到數都要話我知架,咁仲叫有交帶!

47樓佢表明有hsbc戶口,冇戶口唔係理由。每位申請者我都要佢畀地址,以便同時畀戶口佢,所以不經常睇pm絕對不是理由。

冇法唔通緝佢!

唔怪之得大大甘慶啦,唔好嬲甘躲多啦,嬲人盞傷身子啊。最多下次無視呢d申請就好了,唔洗甘勞氣咖嘛(๑•̀ω•́๑)  發表於 2017-7-9 21:55
B17 發表於 2017-7-9 20:44:43 來自手機 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2017-7-9 19:45
有d 花友真係好忙的, 一時忘記左唔奇, 唔係個個都好似我咁多時間的, 不過無時間的就唔好種植物啦, 免得種死 ...

唔記得咗!唔好玩啦,好彩唔係面交,否則放硬飛機
angela819 發表於 2017-7-9 21:14:57 |顯示全部樓層
B17 發表於 2017-7-9 20:40
本來3號要入數,結果6號先出現話唔知佢有份。申請到,pm確認埋,又冇被取消,點解會冇份,莫明其妙!
49 ...

咁,真的唔知點解!
powergun 發表於 2017-7-9 21:34:55 |顯示全部樓層
B17 發表於 2017-7-9 20:44
唔記得咗!唔好玩啦,好彩唔係面交,否則放硬飛機

面交無問題, 一般面交都留有電話的, 除非佢連電話都唔聽
fm_plant 發表於 2017-7-9 21:41:24 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2017-7-9 20:40
49 ...

咁我都覺 E 家嘅人好易無乜交帶
fm_plant 發表於 2017-7-9 23:04:04 來自手機 |顯示全部樓層
angela819 發表於 2017-7-9 19:19
我曾經分 ...

不過同 angela819 大一樣,希望最後能夠發現係一場誤會,咁就最好啦!
dick 發表於 2017-7-10 07:41:37 來自手機 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2017-7-9 21:34
面交無問題, 一般面交都留有電話的, 除非佢連電話都唔聽

面交我都試過比人放飛機,連電話都不接,攪到遲了接放學,孩子一個遺留在幼稚園
powergun 發表於 2017-7-10 08:54:14 |顯示全部樓層
dick 發表於 2017-7-10 07:41
面交我都試過比人放飛機,連電話都不接,攪到遲了接放學,孩子一個遺留在幼稚園 ...

唔接電話的你可以不等的了, 無謂浪費時間
Ison 發表於 2017-7-10 11:12:25 來自手機 |顯示全部樓層
面交我都試過比人放飛機,連電話都不接,攪到遲了接放學,孩子一個遺留在幼稚園 ...

我也覺得我逾時不候,除非一早電聯XDD
B17 發表於 2017-7-10 11:20:12 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2017-7-10 08:54
唔接電話的你可以不等的了, 無謂浪費時間

係一早約好,例如明日6pm等........結果冇出現,佢肯接電話又有乜用呢
更保險做法係動身前whatsapp佢先!
B17 發表於 2017-7-10 11:21:38 |顯示全部樓層

出帖丙佢啦
powergun 發表於 2017-7-10 11:34:59 |顯示全部樓層
B17 發表於 2017-7-10 11:20
係一早約好,例如明日6pm等........結果冇出現,佢肯接電話又有乜用呢
更保險做法係動身前whatsapp佢先! ...

點會無用, 起碼知道發生乜事, 互相遷就, 若真係唔得可再約時間或退取交收, 總之唔使浪費時間地等
kwanman 發表於 2017-7-10 11:39:05 |顯示全部樓層
可能有意外人左醫院
B17 發表於 2017-7-10 11:41:41 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2017-7-10 11:34
點會無用, 起碼知道發生乜事, 互相遷就, 若真係唔得可再約時間或退取交收, 總之唔使浪費時間地等 ...

總之唔使浪費時間地等=>唔洗講啦,必定唔等。浪費嘅係來回交收地點嘅時間,交通費!

失約係佢錯,你畀佢失多你一次約,就係你自已錯
powergun 發表於 2017-7-10 11:46:45 |顯示全部樓層
B17 發表於 2017-7-10 11:41
總之唔使浪費時間地等=>唔洗講啦,必定唔等。浪費嘅係來回交收地點嘅時間,交通費!

失約係佢錯,你畀佢 ...

可能係你自己有事都唔定的, 無人知突發事幾時會出現的
1234下一頁