喜蔭初哥種喜蔭 (80,81,121,123,157,160,192,238樓我的功課)

作者: Ison 发表于 2017-6-28 21:17:14
25188 357
Ison 發表於 2018-6-12 20:49:38 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-6-12 20:20
你冇飲酒!應該好清醒架!莫非源頭果位醉左!<span class="emoji emoji1f609"></span>

哈哈應該係五筒份四筒
雙魚座 發表於 2018-6-12 21:00:04 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-6-12 20:20
你冇飲酒!應該好清醒架!莫非源頭果位醉左!<span class="emoji emoji1f609"></span>

昨天不是有人說要摺埋自我檢討,今天又來過?。有人品種太多了,一時錯label 已而。不過這次會不會公開更正呢?
小雷子 發表於 2018-6-12 21:00:08 來自手機 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2018-6-12 20:49
哈哈應該係五筒份四筒

哈哈!醉左真係睇唔到有咩分別架!
雙魚座 發表於 2018-6-12 21:04:42 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2018-6-12 19:18
唔緊粟,應該好快開估

如果買大細,一定估藍花。
小雷子 發表於 2018-6-12 21:20:03 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-6-12 21:00
昨天不是有人說要摺埋自我檢討,今天又來過?。有人品種太多了,一時錯label 已而。不過這次 ...

係喎!我返火星先啦!
小雷子 發表於 2018-6-12 21:21:48 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-6-12 21:04
如果買大細,一定估藍花。

一定開圍骰!
Ison 發表於 2018-6-12 21:30:50 來自手機 |顯示全部樓層
見到紫邊喇
小雷子 發表於 2018-6-12 21:32:12 來自手機 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2018-6-12 21:30
見到紫邊喇

我最鐘意紫色架!
Ison 發表於 2018-6-12 21:42:04 來自手機 |顯示全部樓層
9x99 攪亂左,希望母株會快啲開啦,我已經分不清那是傻喇........兩盆都是母株
雙魚座 發表於 2018-6-12 21:58:01 來自手機 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2018-6-12 21:42
9x99 攪亂左,希望母株會快啲開啦,我已經分不清那是傻喇........兩盆都是母株 ...

又多事了。9×9無傻豹。傻豹啲葉比較圓。圖中的是葉尖尖的。
Ison 發表於 2018-6-12 22:06:46 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-6-12 21:58
又多事了。9×9無傻豹。傻豹啲葉比較圓。圖中的是葉尖尖的。

真的嗎?但其中一盆真係來自B大的
雙魚座 發表於 2018-6-12 22:24:51 來自手機 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2018-6-12 22:06

之前只有紅花,想要其他顏色,拿了些 Noid(粉紅色或紫色) 回來,大部分是傻豹。小走莖大家是差不多,大了fanny haggue 葉形尖,中間淺色窄集中和明顯。傻豹葉形方圓,中間淺色會四散。
雙魚座 發表於 2018-6-12 22:25:58 來自手機 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2018-6-12 22:06

去雷大的喜蔭帖望下,會有新發現。
Ison 發表於 2018-6-12 23:14:31 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-6-12 22:25
去雷大的喜蔭帖望下,會有新發現。

好啊,近排少上來還未看晒啲帖
Ison 發表於 2018-6-13 00:21:03 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2018-5-1 21:58
雖然朵花K左,不過已有星星雛形,下一 朵實成功

我的星星有進步啦

星星很美,又不失優雅~~  發表於 2018-6-29 09:29

評分

查看全部評分

Ison 發表於 2018-6-13 09:10:27 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-6-12 22:24
之前只有紅花,想要其他顏色,拿了些 Noid(粉紅色或紫色) 回來,大部分是傻豹。小走莖大家是差不多,大 ...

開了,好大朵都幾靚,不過應該要改名了
Ison 發表於 2018-6-29 08:26:00 來自手機 |顯示全部樓層
根哥到你的 Aloha 交功課啦!謝謝你

評分

查看全部評分

Ison 發表於 2018-6-29 08:29:45 來自手機 |顯示全部樓層
種下種下都差不多開晒花,只差傻豹未開,加油!
Ison 發表於 2018-7-13 08:45:18 來自手機 |顯示全部樓層
合格啦

評分

查看全部評分

Ison 發表於 2018-8-11 09:36:49 來自手機 |顯示全部樓層

Jim's Canadian sunset 估唔到你重快過Specialty 開花,未開還以為你是分色花添

評分

查看全部評分