中毒...想入發叔度解毒

作者: loktinyiu 發表于 2008-9-18 14:17:31
11016 165
irishuen 發表於 2008-9-18 18:37:10 |顯示全部樓層
我遲d都想去買下十字花和av喎!
慰值一下考試肥佬既大打擊
唔知發叔d 十字花貴唔貴, 同一般既av 價錢幾錢???
仲有難唔難去?? 因為應該自己一個去, 亦係第一次去
回復

Tony 發表於 2008-9-18 19:10:37 |顯示全部樓層
原帖由 irishuen 於 2008-9-18 18:37 發表
仲有難唔難去?? 因為應該自己一個去, 亦係第一次去 ...

到時問發叔~~
回復

花花公子 發表於 2008-9-18 21:04:27 |顯示全部樓層
想買十字花的朋友,可以等到12月左右才入去,5月左右發叔入左大批十字品種,佢自己估計大約12月可以做到小苗出售,其中包括十字葉lucky number, harmony's little stinker,至於價錢方面........未知
同時發叔也增加了不少其他非十字品種,12月左右去會有多d開左既花板睇。
回復

花花公子 發表於 2008-9-18 21:06:42 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-9-18 15:18 發表
我都想入去發叔度買番d 泥~ 唉~ 但入親去都會毒發, 但咁熱天時買av 只有害了它們, 唉~

發叔d 泥不太理想,自己配方會好d。
回復

loktinyiu 發表於 2008-9-18 21:12:45 |顯示全部樓層
原帖由 花花公子 於 2008-9-18 21:04 發表
想買十字花的朋友,可以等到12月左右才入去,5月左右發叔入左大批十字品種,佢自己估計大約12月可以做到小苗出售,其中包括十字葉lucky number, harmony's little stinker,至於價錢方面........未知
同時發叔也增加了不少其他 ...

明白...12月一定會再入去睇
但現在發叔花場既品種都應該夠滿足我
回復

irishuen 發表於 2008-9-18 21:22:10 |顯示全部樓層

咁...
唯有等下, 或者再去多次
見到花友D POST 講到發叔的花場咁多野賣, 又抵, 很想去見識一下
回復

Tony 發表於 2008-9-18 22:23:14 |顯示全部樓層

佢上次話呢排都有新野呀~~~
回復

惡姨 發表於 2008-9-18 22:52:14 |顯示全部樓層
原帖由 loktinyiu 於 2008-9-18 21:12 發表

明白...12月一定會再入去睇
但現在發叔花場既品種都應該夠滿足我

發叔係喺邊嫁? 可唔可以 PM地址同電話比我呢?? thx
回復

ivo 發表於 2008-9-18 22:54:05 |顯示全部樓層
原帖由 惡姨 於 2008-9-18 22:52 發表

置頂post有...
http://hkplants.com/viewthread.php?tid=50&extra=page%3D4
回復

惡姨 發表於 2008-9-18 22:56:47 |顯示全部樓層
原帖由 ivo 於 2008-9-18 22:54 發表
置頂post有...
http://hkplants.com/viewthread.php?tid=50&extra=page%3D4

唔該哂...
回復

孖吉 發表於 2008-9-18 22:57:50 |顯示全部樓層
原帖由 惡姨 於 2008-9-18 22:52 發表

你揾吓精選主題集錄啦,有一編係關於香港售賣園藝紫羅蘭及相關用品的地方入面就有嘞,重有好多其他商店資料添!
回復

雍正 發表於 2008-9-18 22:59:56 |顯示全部樓層
俾你地講到我又想去入貨
回復

Tony 發表於 2008-9-18 23:02:21 |顯示全部樓層
我都想呀~~不過又唔得閒,都係遲D先算add10icon
回復

毛毛波波 發表於 2008-9-18 23:16:45 |顯示全部樓層
我都想,不過怕她們會熱死
回復

江江 發表於 2008-9-19 08:58:35 |顯示全部樓層
原帖由 irishuen 於 2008-9-18 18:37 發表
仲有難唔難去?? 因為應該自己一個去, 亦係第一次去 ...

一般既av 約$40/開花株任擇....(有啲則$80..特別啲)
十字花則由$80~~120/開花株...(現多少則未知)
去到欣賞看花己夠開心....
回復

loktinyiu 發表於 2008-9-19 09:02:00 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-9-19 08:58 發表

一般既av 約$40/開花株任擇....(有啲則$80..特別啲)
十字花則由$80~~120/開花株...(現多少則未知)
去到欣賞看花己夠開心....

你好早喔... 想問一下有d特別即係點特別法?
回復

江江 發表於 2008-9-19 09:07:26 |顯示全部樓層
原帖由 loktinyiu 於 2008-9-19 09:02 發表

你好早喔... 想問一下有d特別即係點特別法?

你見到...立刻要買....問價錢 ($80) 就咁特別呢
回復

loktinyiu 發表於 2008-9-19 09:18:10 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-9-19 09:07 發表

你見到...立刻要買....問價錢 ($80) 就咁特別呢

咁到時真係要問問發叔有幾特別...
回復

江江 發表於 2008-9-19 09:22:57 |顯示全部樓層
原帖由 loktinyiu 於 2008-9-19 09:18 發表

咁到時真係要問問發叔有幾特別...

你信自己眼光呢 就咁特別靚(約 5只到)
回復

loktinyiu 發表於 2008-9-19 09:34:38 |顯示全部樓層
我無咩眼光嫁咋...但有d偏好囉, 鐘意d班葉種 (無花可以睇葉 )
回復