提醒功能失靈

作者: B17 發表于 2016-10-4 12:12:26
1647 10

有花友係我嘅主題發帖,但系統冇出"提醒",手機都一樣係咁

http://hkplants.com/forum.php?mod=redirect&tid=187864&goto=lastpost#lastpost
B17 發表於 2016-10-4 18:48:46 |顯示全部樓層
怪怪地,呢個主題嘅帖又"提醒"到
http://hkplants.com/thread-191483-1-1.html
回復

B17 發表於 2016-10-4 18:58:36 |顯示全部樓層
回復

老公仔 發表於 2016-10-4 21:14:19 來自手機 |顯示全部樓層
現在我回覆你,你是不是有“提醒”呢!

因為我是直接回覆你,所以你就有提醒。然而,若有花友在你的主題帖子是回覆其他花友的對話,你當然沒有提醒,因為又不是回覆你,你要提醒來幹嗎?
回復

B17 發表於 2016-10-5 10:38:32 |顯示全部樓層
原來係咁
回復

B17 發表於 2016-10-8 16:24:11 |顯示全部樓層
老公仔 發表於 2016-10-4 21:14
現在我回覆你,你是不是有“提醒”呢!

因為我是直接回覆你,所以你就有提醒。然而,若有花友在你的主題帖 ...

真係有問題,幾個鐘頭前,Charmane係我嘅主題發帖畀我 http://hkplants.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=191483&pid=2249950&fromuid=66917

唔見有提醒,就係睇番記錄都冇

回復

iluvuboyz 發表於 2016-10-8 22:49:32 |顯示全部樓層
但我都試過有花友系我既主題帖子留言俾我,都沒有提醒~~
近期間吾中都會出現呢...
要自己禁入個帖先睇到有花友留言~~~
回復

B17 發表於 2016-10-8 23:05:35 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2016-10-8 22:49
但我都試過有花友系我既主題帖子留言俾我,都沒有提醒~~
近期間吾中都會出現呢...
要自己禁入個帖先睇到有 ...

怪怪的,時有時冇
回復

powergun 發表於 2016-10-16 11:53:24 |顯示全部樓層
B17 發表於 2016-10-8 23:05
怪怪的,時有時冇

始終都係程式或機器, 偶一失效都是正常的, 大家包容一下吧
回復

B17 發表於 2017-7-5 21:58:10 |顯示全部樓層

呢排嚴重咗,一連幾日都有"冇被提醒"的帖出現

]剛剛有一次,大約8pm Dingvincy在 Napoleon V & Amabilis發帖

完全沒有提醒記錄

至於"消息"更飄忽,好多時要自己click入去睇
回復

B17 發表於 2017-7-16 16:49:14 |顯示全部樓層

補充一下資料:發覺冇提醒的帖是花友在我主題發的帖,如果是"回覆"的,是否我的主題一樣有提醒
回復