邊個偷咗我啲積分?????

作者: Purple 发表于 2008-9-10 00:07:47
9193 65
江江 發表於 2008-9-10 13:08:50 |顯示全部樓層
本主題由 minmin 於 2008-9-10 13:01 移動
Minmin大大
你係度都唔出來打個招呼.......害羞嗎?????
minmin 發表於 2008-9-10 13:41:53 |顯示全部樓層
大家放心,積分更改是全論壇更改,並不是針對個人進行減分或者限制.
現在積分計法加入金錢和提高威望的分數,而減低了發貼的佔有比例..
當然這更改會有部分會員減少,也有部分會員增加分數.
而PETER心水清,記得我說的話,但我並沒有升得太快而改的心態.而今次主要是想平衡返主題貼和回覆貼的分數比例.和加重對花友貢獻的分數比例.
而所有基本原素,包括本身的出貼數,威望和奬賞是沒有更改的!!
分數在本網並沒有特別用途,大家不用在意!!
jellyfishy 發表於 2008-9-10 13:53:12 |顯示全部樓層
我覺得有分數純粹俾大家貪得意有d 玩具紙幣玩下.
第日就難講d, 可能有些帖要夠分才可以看到, 或有些買賣要夠分才可以參與.
虛宿寶瓶 發表於 2008-9-10 14:01:12 |顯示全部樓層
原帖由 minmin 於 2008-9-10 13:41 發表
大家放心,積分更改是全論壇更改,並不是針對個人進行減分或者限制.
現在積分計法加入金錢和提高威望的分數,而減低了發貼的佔有比例..
而PETER心水清,記得我說的話, ...

MinMin relax,我(地)玩到冇野好玩,玩到黎你層樓啫!不過都唔該哂你答得咁清楚!
我去攪下第二個先!
llaus 發表於 2008-9-10 14:01:27 |顯示全部樓層
原帖由 minmin 於 2008-9-10 13:41 發表
而PETER心水清,記得我說的話、...

完全同意你個方向---都是希望大家有得益,好叫大家都從中學習多d種植知識.....
另有一個提議:
可否加一些其他級別,如: 一二三級吹水友........更能平衡d嘛,以達其這個網之原意wow
prodorothyhkg 發表於 2008-9-10 14:06:18 |顯示全部樓層
大家都知道分數無關重要,不過要全力發揮呢個吹水本色,搞到好似有問題少女/年出現,同埋冇晒d三級女郎冇得笑姐add4icon add4icon
江江 發表於 2008-9-10 14:07:02 |顯示全部樓層

高層講嘢....
大家豉掌
江江 發表於 2008-9-10 14:12:20 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-9-10 13:53 發表
我覺得有分數純粹俾大家貪得意有d 玩具紙幣玩下.
第日就難講d, 可能有些帖要夠分才可以看到, 或有些買賣要夠分才可以參與.

水母大大
有..........歧視吹水版
打狗都要俾主人面.......唔制呀.....
llaus 發表於 2008-9-10 14:28:10 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-9-10 14:12 發表

水母大大
有..........歧視吹水版
打狗都要俾主人面.......唔制呀.....

是否歧視就要看開這個吹水版原意是乜啦
我是新丁,乜都唔知
最好請d資深友來講下啦
虛宿寶瓶 發表於 2008-9-10 14:28:43 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-9-10 14:06 發表
大家都知道分數無關重要,不過要全力發揮呢個吹水本色,搞到好似有問題少女/年出現,同埋冇晒d三級女郎冇得笑姐add4icon add4icon

只要有恆心,一級都可以變三級!你驚冇你份咩!多多、江江、我地要做三級女郎!
比得大帝 發表於 2008-9-10 14:31:42 |顯示全部樓層
原帖由 Agnes 於 2008-9-10 12:36 發表

正面些看人的行為, 我會視高得分的花友是很支持這網, 值得加分表揚。他們是否得閒和主題無關, 不值得猜想。
「一向都冇」不等於合理, 我們要與時並進。認為可以再進步一點便表提出理據討論, 修正不善一之處, 這不 ...

要支持都要得閒先得假

網主出錢出力開個綱出嚟, 對上綱人仕絶無要求, 咁要點做都係合理.

比得大帝 發表於 2008-9-10 14:34:45 |顯示全部樓層

好彩我預先講咗我d係無謂猜測啫
格子 發表於 2008-9-10 14:43:06 |顯示全部樓層
香港園藝館 係所有花論壇俾分最孤寒既
花草之家 發表於 2008-9-10 14:47:21 |顯示全部樓層
原帖由 格子 於 2008-9-10 14:43 發表

比得大帝 發表於 2008-9-10 14:53:18 |顯示全部樓層
原帖由 格子 於 2008-9-10 14:43 發表

唔知道其他網點俾分, 最好俾d實例嚟睇吓啦

不過每個網有不同的計算方法很正常

今日恆子2萬幾點
日經子數萬二點
唔等於日本人孤寒過香港人

llaus 發表於 2008-9-10 15:03:16 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-9-10 14:53 發表

唔知道其他網點俾分、最好俾d實例嚟睇嚇啦

不過每個網有不同的計算方法很正常

今日恆子2萬幾點
日經子數萬二點
唔得於日本人孤寒過香港人

如果等如就美國更孤寒,佢得一萬一多d嘛
llaus 發表於 2008-9-10 15:04:17 |顯示全部樓層
歐洲更孤寒,得幾仟添
llaus 發表於 2008-9-10 15:08:14 |顯示全部樓層
這個話題已瓜分左拾幾分啦

raysit 發表於 2008-9-10 16:04:36 |顯示全部樓層
吹水不是求分數, 吹得開心咪得囉
格子 發表於 2008-9-10 16:55:24 |顯示全部樓層
係哩度分數就無咩用
有d論壇績分可以用來拍買種子同花苗,  好有意思 .