邊個偷咗我啲積分?????

作者: Purple 發表于 2008-9-10 00:07:47
9212 65
llaus 發表於 2008-9-10 09:46:44 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-9-10 09:44 發表

點解咁講、人地改分計算法啫、冇話分數低冇權發貼呀、我冇睇漏嘢吖嘛?

你有無見過有d貼是廣告,佢有權停佢牌一個月呀!
回復

比得大帝 發表於 2008-9-10 09:52:00 |顯示全部樓層
原帖由 llaus 於 2008-9-10 09:46 發表

你有無見過有d貼是廣告,佢有權停佢牌一個月呀!

哦, 廣告是違規的, 我話唔應該停牌一個月, 應該永久删除會籍

你又唔係廣告商, 唔駛擔心噃
回復

llaus 發表於 2008-9-10 10:07:16 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-9-10 09:52 發表

哦、廣告是違規的、我話唔應該停牌一個月、應該永久刪除會籍

你又唔係廣告商、唔駛擔心噃

佢可以找個"莫需有"來 charge 我地嘛!
回復

比得大帝 發表於 2008-9-10 10:37:06 |顯示全部樓層
原帖由 llaus 於 2008-9-10 10:07 發表

咁你又冇得罪有關人等, 佢做乜要 charge 你噃

總之, 乖乖地, 自然錫哂你
回復

llaus 發表於 2008-9-10 10:48:56 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-9-10 10:37 發表

咁你又冇得罪有關人等、佢做乜要 charge 你噃

總之、乖乖地、自然錫哂你

如果多口唔算的話
咁就無得罪佢地
回復

比得大帝 發表於 2008-9-10 10:50:57 |顯示全部樓層
原帖由 llaus 於 2008-9-10 10:48 發表

如果多口唔算的話
咁就無得罪佢地

唔算, 我成日都好多口嫁啦
回復

Purple 發表於 2008-9-10 11:42:39 |顯示全部樓層
做乜突然間咁驚青呀?網友討論積分問題時時都有啦,用搜尋功能 search 吓就知架喇,討論又點同得罪呢?而且呢道有好多大學生架,讀咁多書點都會講吓道理嘅,動不動就話封殺,揾鬼黎上網咩!
回復

江江 發表於 2008-9-10 11:46:05 |顯示全部樓層
原帖由 Purple 於 2008-9-10 11:42 發表
做乜突然間咁驚青呀?網友討論積分問題時時都有啦,用搜尋功能 search 吓就知架喇,討論又點同得罪呢?而且呢道有好多大學生架,讀咁多書點都會講吓道理嘅,動不動就話封殺,揾鬼黎上網咩! ...

初生之犢...不畏虎
佩服...佩服...甘拜下風
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-9-10 11:59:30 |顯示全部樓層
原帖由 llaus 於 2008-9-10 10:07 發表

如果冇人入黎吹水,仲要個網黎做乜 bor,你使乜咁驚青呀
回復

Purple 發表於 2008-9-10 12:00:51 |顯示全部樓層
最近聽得十八樓C座多,連講嘢語氣都學埋祥嫂添!
見無端端冇咗啲積分舉手發問啫,咁就話我甚麼甚麼不畏虎?唔明!
回復

比得大帝 發表於 2008-9-10 12:04:17 |顯示全部樓層
原帖由 Purple 於 2008-9-10 11:42 發表
做乜突然間咁驚青呀?網友討論積分問題時時都有啦,用搜尋功能 search 吓就知架喇,討論又點同得罪呢?而且呢道有好多大學生架,讀咁多書點都會講吓道理嘅,動不動就話封殺,揾鬼黎上網咩! ...

讚成你的看法
不過係唔係大學生, 同講唔講道理係兩會事
回復

江江 發表於 2008-9-10 12:08:54 |顯示全部樓層
原帖由 Purple 於 2008-9-10 12:00 發表
最近聽得十八樓C座多,連講嘢語氣都學埋祥嫂添!
見無端端冇咗啲積分舉手發問啫,咁就話我甚麼甚麼不畏虎?唔明!

比喻...比喻....
管理高層快來解畫喇
回復

江江 發表於 2008-9-10 12:11:47 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-9-10 11:59 發表

如果冇人入黎吹水,仲要個網黎做乜 bor,你使乜咁驚青呀

誓要做個 Brand 1名網.....唔要咁多三級花友
回復

比得大帝 發表於 2008-9-10 12:18:08 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-9-10 12:08 發表

比喻...比喻....
管理高層快來解畫喇

趁管理高層未解畫前, 我來作無謂的推測:

minmin 於轉新版時曾說過類似: 加分太多, 會攪到通街都係大學生 (可以查番轉新版時的post)
minmin 見大家升級快過佢預期, 怕太多大學生出現, 所以要壓番低d分
回復

江江 發表於 2008-9-10 12:27:01 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-9-10 12:18 發表

minmin 於轉新版時曾說過類似: 加分太多, 會攪到通街都係大學生 (可以查番轉新版時的post)
minmin 見大家升級快過佢預期, 怕太多大學生出現, 所以要壓番低d分 ...

哦..............
佢唔想咁多人入嚟佢個網談天說地....再籮埋個學位走人...明明地嫁
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-9-10 12:27:24 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-9-10 12:18 發表

minmin 見大家升級快過佢預期, 怕太多大學生出現, 所以要壓番低d分 ...

問題:太多大學生出現有乜問題?
回復

江江 發表於 2008-9-10 12:32:39 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-9-10 12:27 發表

問題:太多大學生出現有乜問題?

寒窗苦讀......唔等於.......嘻笑怒罵的大學生
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-9-10 12:34:22 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-9-10 12:32 發表

寒窗苦讀......唔等於.......嘻笑怒罵的大學生

我見有 d 論壇 d 人好多勳章架!吹水還吹水,專業還專業架,如果我地都有 d 類似嘅野咪得囉!

回復

Agnes 發表於 2008-9-10 12:36:30 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-9-10 09:06 發表
積分其實是没意思的東西, 積分過唔係代表種花叻, 係代表你好得閒, 成日上網, 各位又何必計較高低呢

民主?  哩度一向都冇個噃

人地開個網給你們玩, 當然有權按需要更改遊戲規則啦 ...

正面些看人的行為, 我會視高得分的花友是很支持這網, 值得加分表揚。他們是否得閒和主題無關, 不值得猜想。
「一向都冇」不等於合理, 我們要與時並進。認為可以再進步一點便表提出理據討論, 修正不善一之處, 這不是更好嗎?
回復

江江 發表於 2008-9-10 12:37:58 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-9-10 12:34 發表

我見九有 d 論壇 d 人好多勳章架!吹水還吹水,專業還專業架,如果我地都有 d 類似嘅野咪得囉!

Good idea
管理高層快來學嘢
回復