邊個偷咗我啲積分?????

作者: Purple 發表于 2008-9-10 00:07:47
9214 65
明明我啲積分係少得可憐嘅25分,今晚一睇竟然得翻19分,嗰6分去咗邊??????
minmin 發表於 2008-9-10 00:11:32 |顯示全部樓層
因為更改了積分計法,請參看:
http://hkplants.com/announcement.php?id=58
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-9-10 00:11:37 |顯示全部樓層

積分計法更改通知

http://www.hkplants.com/announcement.php?id=58#58
我由 3 級女郎變左 2級!嘻嘻嘻嘻!
回復

江江 發表於 2008-9-10 00:20:27 |顯示全部樓層
原帖由 minmin 於 2008-9-10 00:11 發表
因為更改了積分計法,請參看:
http://hkplants.com/announcement.php?id=58

我很笨...唔明点計算出來
請 Minmin大大主   詳加解釋    謝謝賜教
回復

Purple 發表於 2008-9-10 00:22:17 |顯示全部樓層
吓!咁咪又要從山腳爬起?咁唔知幾時爬爬吓又要被打回頭個喎!唔好玩 ge,索性做永久初級花友把喇!
回復

Tony 發表於 2008-9-10 00:32:26 |顯示全部樓層
原帖由 Purple 於 2008-9-10 00:22 發表
吓!咁咪又要從山腳爬起?咁唔知幾時爬爬吓又要被打回頭個喎!唔好玩 ge,索性做永久初級花友把喇!

係囉,無啦啦冇咗60幾分
回復

llaus 發表於 2008-9-10 08:03:44 |顯示全部樓層
都要Minmin大王解釋下啦--為何要改呢???

回復

Agnes 發表於 2008-9-10 08:44:35 |顯示全部樓層
其實我想知 d 積分有乜用?
我唔知有乜用, 本也不想太花精神考究;但見有花友好關心 d 積分, 這種玩得投入認真的態度, 我是十分欣賞, 所以也表達少少意見:
在民主社會中, 改最好先經過諮詢和討論, 否則大家關係就很易變得不和諧.
假如認為這是內部事務不需公開諮詢, 一個負責任的公開網頁, 改都要先作預告和解釋, 無謂引起眾人不必要的誤會甚至恐慌嘛!
回復

比得大帝 發表於 2008-9-10 09:06:57 |顯示全部樓層
積分其實是没意思的東西, 積分過唔係代表種花叻, 係代表你好得閒, 成日上網, 各位又何必計較高低呢

民主?  哩度一向都冇個噃

人地開個網給你們玩, 當然有權按需要更改遊戲規則啦
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-9-10 09:14:39 |顯示全部樓層
就係因為我地得閒得滯,加上 d 積分冇乜用,所以先至得閒八掛做乜浪費時間改制囉!
回復

比得大帝 發表於 2008-9-10 09:18:13 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-9-10 09:14 發表
就係因為我地得閒得滯,加上 d 積分冇乜用,所以先至得閒八掛做乜浪費時間改制囉!

做乜浪費時間改制囉

不可告人之秘密
回復

llaus 發表於 2008-9-10 09:22:12 |顯示全部樓層
好像我地個垃圾局咁,
都有主持人及讓事規則呀!
雖然好多議事都是由舉手機器通過
現連舉手機器都無唷!
回復

llaus 發表於 2008-9-10 09:22:58 |顯示全部樓層
好像我地個垃圾局咁,
都有主持人及讓事規則呀!
雖然好多議事都是由舉手機器通過
現連舉手機器都無唷!
回復

llaus 發表於 2008-9-10 09:24:45 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-9-10 09:14 發表

積分冇乜用---有有
可買所謂"道具"
回復

Purple 發表於 2008-9-10 09:25:45 |顯示全部樓層
唔係認唔認真嘅問題,之不過旣然積分係冇用嘅,不如取消咗佢啦,主持人又唔使煩。咁旣然積分高又唔代表種花叻,咁又不如取消埋花友級別啦,又煩少樣嘢。嘻嘻 .......
回復

llaus 發表於 2008-9-10 09:27:59 |顯示全部樓層
原帖由 Purple 於 2008-9-10 09:25 發表
唔係認唔認真嘅問題,之不過既然積分係冇用嘅,不如取消咗佢啦,主持人又唔使煩。咁既然積分高又唔代表種花叻,咁又不如取消埋花友級別啦,又煩少樣嘢。嘻嘻 ....... ...

好提議
好似六七十年代解放軍咁
回復

比得大帝 發表於 2008-9-10 09:28:20 |顯示全部樓層
原帖由 Purple 於 2008-9-10 09:25 發表
唔係認唔認真嘅問題,之不過旣然積分係冇用嘅,不如取消咗佢啦,主持人又唔使煩。咁旣然積分高又唔代表種花叻,咁又不如取消埋花友級別啦,又煩少樣嘢。嘻嘻 ....... ...

其實都好嫁
回復

llaus 發表於 2008-9-10 09:33:17 |顯示全部樓層
死啦
要收口啦
不然連僅有發貼權都可能封.............封.................殺..............殺 :icon38 :icon38 :icon38 :icon38
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-9-10 09:33:42 |顯示全部樓層
容乜易取消埋我

回復

比得大帝 發表於 2008-9-10 09:44:21 |顯示全部樓層
原帖由 llaus 於 2008-9-10 09:33 發表
死啦
要收口啦
不然連僅有發貼權都可能封.............封.................殺..............殺 :icon38 :icon38 :icon38 :icon38

點解咁講, 人地改分計算法啫, 冇話分數低冇權發貼呀, 我冇睇漏嘢吖嘛?
回復

1234下一頁