Rob's Chilly Willy

作者: messbilly 发表于 2016-2-18 12:08:32
1823 5
精緻小巧的 Rob's Chilly Willy。期待會生更多花,長更加多班葉。
iluvuboyz 發表於 2016-2-18 12:16:29 |顯示全部樓層
葉序, 斑斑同花花都好靚呀!!!~
messbilly 發表於 2016-2-18 12:24:03 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2016-2-18 12:16
葉序, 斑斑同花花都好靚呀!!!~

Thank you!
我覺得呢個品種算容易打理。就算天氣溫度濕度唔穩定都長得好好呀。
iluvuboyz 發表於 2016-2-18 12:56:09 |顯示全部樓層
messbilly 發表於 2016-2-18 12:24
Thank you!
我覺得呢個品種算容易打理。就算天氣溫度濕度唔穩定都長得好好呀。  ...

渡夏洗吾洗要嘆冷氣的呢?!~
我既AV多數都系種系office, 冬天先敢種少少系屋企~~
呢個品種細細棵, 有靚斑葉, 又有靚花, 好吸引喔~~
messbilly 發表於 2016-2-18 14:22:02 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2016-2-18 12:56
渡夏洗吾洗要嘆冷氣的呢?!~
我既AV多數都系種系office, 冬天先敢種少少系屋企~~
呢個品種細細棵, 有靚 ...

因為我家在夏天時都有些風,所以冇特別要佢嘆冷氣。
不過始終天氣冷些,d花會開得靚d,如果你怕熱親佢,唯有係 office 種住先啦。
iluvuboyz 發表於 2016-2-18 19:17:29 |顯示全部樓層
messbilly 發表於 2016-2-18 14:22
因為我家在夏天時都有些風,所以冇特別要佢嘆冷氣。
不過始終天氣冷些,d花會開得靚d,如果你怕熱親佢, ...

我試過夏天系屋企種AV的, 不過因為太好陽光同太熱, 傷亡率100%
自此之後就放晒系公司種了~~~