食蟲版の好友聊 [2016年1月]

關閉 [複製鏈接]
作者: Victor9394 發表于 2016-1-1 00:08:38
12096 475
powergun 發表於 2016-1-8 11:20:16 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2016-1-8 11:16
我指街上的貓咪啊~~

街上個d 我無興趣影了
回復

iluvuboyz 發表於 2016-1-8 11:39:23 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-1-8 11:20
街上個d 我無興趣影了

鍾意貓咪同吾鍾意貓咪既分別~~~~
你可能鍾意影下雀仔多D~~~
回復

powergun 發表於 2016-1-8 11:43:38 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2016-1-8 11:39
鍾意貓咪同吾鍾意貓咪既分別~~~~
你可能鍾意影下雀仔多D~~~

街貓一般唔會太靚的, 我喜歡好乾淨好靚的, 街貓咪搞啦
我其實乜動物都鍾意的, 貓狗我都鍾意的, 但唔係普通個d囉
回復

iluvuboyz 發表於 2016-1-8 15:54:13 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-1-8 11:43
街貓一般唔會太靚的, 我喜歡好乾淨好靚的, 街貓咪搞啦
我其實乜動物都鍾意的, 貓狗我都鍾意的, 但唔係普 ...

我反而鍾意街上的貓貓, 佢地多數都好乖好嗲架~~
平時見到, 如果佢吾驚人, 我都會想同佢地玩下~~
回復

powergun 發表於 2016-1-8 15:57:28 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2016-1-8 15:54
我反而鍾意街上的貓貓, 佢地多數都好乖好嗲架~~
平時見到, 如果佢吾驚人, 我都會想同佢地玩下~~ ...

流浪的動物, 貓狗或老鼠, 甚至雀仔還是避之則吉了
回復

iluvuboyz 發表於 2016-1-8 16:00:05 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-1-8 15:57
流浪的動物, 貓狗或老鼠, 甚至雀仔還是避之則吉了

佢地無家可歸, 其實好慘架~~(吾計老鼠,雀仔)

btw, Gun爺您都幾鍾情玉露甘喎~~~
回復

powergun 發表於 2016-1-8 16:02:39 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2016-1-8 16:00
佢地無家可歸, 其實好慘架~~(吾計老鼠,雀仔)

btw, Gun爺您都幾鍾情玉露甘喎~~~  ...

其實咁至自由的, 唔使比人困係屋企

係呀, 不過我種得唔好
回復

iluvuboyz 發表於 2016-1-8 16:11:47 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-1-8 16:02
其實咁至自由的, 唔使比人困係屋企

係呀, 不過我種得唔好

自由系自由, 不過有機會食吾飽, 有病無人理呢~~

種吾死就已經好好了~~我都吾識點種得佢靚~~
回復

powergun 發表於 2016-1-8 16:15:32 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2016-1-8 16:11
自由系自由, 不過有機會食吾飽, 有病無人理呢~~

種吾死就已經好好了~~我都吾識點種得佢靚~~{:emoji_032: ...

不自由, 毋寧死, 即使可以住皇宮, 食山珍海錯又如何?

種多d, 慢慢就可種得靚架啦
回復

iluvuboyz 發表於 2016-1-8 16:24:25 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-1-8 16:15
不自由, 毋寧死, 即使可以住皇宮, 食山珍海錯又如何?

種多d, 慢慢就可種得靚架啦 ...

甘系屋企有人關愛都吾錯丫~~
結左婚都會冇甘自由架, 不過一樣都可以幸福架麻~~

肉肉都系採取自然流失政策了~~
因為都系鍾意有花花的植物呢~~
回復

powergun 發表於 2016-1-8 16:28:51 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2016-1-8 16:24
甘系屋企有人關愛都吾錯丫~~
結左婚都會冇甘自由架, 不過一樣都可以幸福架麻~~

人同寵物差好遠的, 非人動物如果主人對佢好還好, 否則就慘過dd了

我幾鍾意多肉的, 希望全部都可種到啦
回復

iluvuboyz 發表於 2016-1-8 16:58:19 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-1-8 16:28
人同寵物差好遠的, 非人動物如果主人對佢好還好, 否則就慘過dd了

我幾鍾意多肉的, 希望全部都可種到啦 ...

虐待動物既人一定無好結果架~~~~

您甘有愛心對佢地, 應該冇問題既~~~
不過肉肉夏天時真系要小心d~~
我到而家都吾識分佢地系冬定夏型肉肉~~~
回復

powergun 發表於 2016-1-8 17:08:30 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2016-1-8 16:58
虐待動物既人一定無好結果架~~~~

您甘有愛心對佢地, 應該冇問題既~~~

其實蟑螂, 蜘蛛呢類蟲蟲都係動物來的, 好難話唔虐待佢地的, 有時尤其是細路仔, 初初養寵物時一定是滿腔熱情的, 但玩厭左就討厭搞佢地架啦, 呢個好正常的

其實search 下就知佢地點種的, 唔懶就得了
回復

iluvuboyz 發表於 2016-1-8 21:35:44 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2016-1-8 17:08
其實蟑螂, 蜘蛛呢類蟲蟲都係動物來的, 好難話唔虐待佢地的, 有時尤其是細路仔, 初初養寵物時一定是滿腔熱 ...

肉肉吾洗成日淋水, 其實好岩懶人種~~~
只系冇我最鍾意既花花~~~
回復

powergun 發表於 2016-1-8 21:40:19 |顯示全部樓層
iluvuboyz 發表於 2016-1-8 21:35
肉肉吾洗成日淋水, 其實好岩懶人種~~~
只系冇我最鍾意既花花~~~

好多肉肉本身就似一朵花的, 重係永不榭的花
回復

powergun 發表於 2016-1-9 08:50:54 |顯示全部樓層
各位早晨, 今日大致多雲, 日間部分時間天色明朗, 氣溫17至20度, 現時18度

又到週末, 但外面陰天, 希望陣間見到太陽
回復

powergun 發表於 2016-1-9 11:10:53 |顯示全部樓層
好野, 出太陽了
回復

powergun 發表於 2016-1-9 14:17:15 |顯示全部樓層
回復

powergun 發表於 2016-1-9 14:34:47 |顯示全部樓層
好多蟲蟲
回復