圍裙水仙又再種植紀錄(完++)

作者: B17 發表于 2015-11-27 22:09:59
7148 104
小雷子 發表於 2018-1-2 21:25:45 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2018-1-2 21:14
這個世界有冷氣機和雪櫃的,但要種到開花便要下苦功了。

有你地係度教路,我可以放心種啦!
回復

小雷子 發表於 2018-1-4 13:54:18 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2018-1-1 22:22
花友送的,就算係蔥都識開花,只係唔知要乜環境

B大大!收到你棵蔥啦!真係愛C你!一打開,果陣垃圾味呢…………真係連隔夜飯都Do埋出嚟!已落左泥!咁樣就OK?
回復

B17 發表於 2018-1-4 14:33:10 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-1-4 13:54
B大大!收到你棵蔥啦!真係愛C你!一打開,果陣垃圾味呢…………真係連隔夜飯都Do埋出嚟!已落左泥!咁樣 ...

洗乾淨,完全冇味!露台有獨立垃圾桶,專收d被放棄既植物,根本唔污槽
回復

小雷子 發表於 2018-1-4 15:00:35 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2018-1-4 14:33
洗乾淨,完全冇味!露台有獨立垃圾桶,專收d被放棄既植物,根本唔污槽  ...

OK 超乾淨!今晚可以用嚟裝糖水!
個盆及落泥都冇問題?即可以繼續種?

回復

B17 發表於 2018-1-4 15:10:39 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2018-1-4 15:00
OK 超乾淨!今晚可以用嚟裝糖水!
個盆及落泥都冇問題?即可以繼續種?

要種3年先可以放棄!發帖去番自己度啦!

!!!!!完啦!!!!!
回復