方形顏色花盆 長7cm 高8cm (完結)

作者: shadowyip 發表于 2015-4-5 23:40:30
3677 12

方形顏色花盆 長7cm高8cm。
配有底碟

commenz 發表於 2015-4-6 18:25:21 |顯示全部樓層
請問係咩物料? 謝謝
回復

shadowyip 發表於 2015-4-6 19:51:26 來自手機 |顯示全部樓層
commenz 發表於 2015-4-6 18:25
請問係咩物料? 謝謝

塑膠料
回復

ir1934 發表於 2015-4-6 21:15:18 |顯示全部樓層
是硬身塑膠料嗎?
回復

shadowyip 發表於 2015-4-6 22:04:06 來自手機 |顯示全部樓層
ir1934 發表於 2015-4-6 21:15
是硬身塑膠料嗎?

是軟膠料
回復

johnmlchuk 發表於 2015-4-8 13:44:24 |顯示全部樓層

呢種盆taobao賣緊0.54人仔一個, 顏色任揀同價, 除以上6款頌有黑色, 滿¥18包郵!
(6個 x ¥0.54) exchange rate @0.79 = HK$4.10/6pcs

小弟用過但不建議使用, 因此盆質地極之薄, 最多一年便要換盆, 如植物葉片長到越過盆邊, 稍為移動便很易界傷葉片!

請問是否人民幣18包郵到香港呢? 可否比條link睇睇.  發表於 2015-4-8 19:02
回復

shadowyip 發表於 2015-4-8 22:25:58 |顯示全部樓層
johnmlchuk 發表於 2015-4-8 13:44
呢種盆taobao賣緊0.54人仔一個, 顏色任揀同價, 除以上6款頌有黑色, 滿¥18包郵!
(6個 x ¥0.54) exchange r ...

多謝你提供意見.
我都係淘返黎,淘多左少少.
未用過,剛開始使用,感覺質地同香港買果D $1,$2花盆仔差唔多.
價錢就冇你講果間咁平啦...
我買果間冇黑色賣,而且冇免郵.
運費都唔算平..運去大陸都要人仔24,再轉運香港.

Anyway我都想知邊間有免運費咁著數.下次有機會淘下其他東東.
回復

johnmlchuk 發表於 2015-4-9 14:57:48 |顯示全部樓層

大大賜教, 現在貴了一蚊, 要19人仔才包郵, 農曆年前是¥18,

1) 江苏南京 至 香港香港岛中西区 快递 免运费
2) 七色各一个送托盘 (黑色, 黄色, 白色, 蓝色, 紫色, 粉色, 绿色) 再平啲¥3.60, 即平均¥0.514

小弟農曆年前跟朋友一併order, 共買了6套, 但用過覺得不會再買, 雖然價錢平但質料太薄, 若室外種植則更為不宜, 稍組日曬雨淋必然很快硬化碎裂!

http://item.taobao.com/item.htm? ... p;abbucket=1#detail
回復

johnmlchuk 發表於 2015-4-9 15:02:58 |顯示全部樓層

"candylpy   請問是否人民幣18包郵到香港呢? 可否比條link睇睇.  發表於 昨天 19:02 "

大大賜教, 剛剛check過, 現在貴了一蚊, 要19人仔才包郵, 農曆年前是¥18,

目前網頁仍然表示:
1) 江苏南京 至 香港香港岛中西区 快递 免运费
2) 七色各一个送托盘 (黑色, 黄色, 白色, 蓝色, 紫色, 粉色, 绿色) 再平啲¥3.60, 即平均¥0.514

小弟農曆年前跟朋友一併order, 共買了6套, 但用過覺得不會再買, 雖然價錢平但質料太薄, 若室外種植則更為不宜, 稍組日曬雨淋必然很快硬化碎裂!

似乎不能在此post條link, 試了兩次post唔到, 小弟已pm條link予candylpy大大, 賜教賜教!

唔好意思, 原來我唔知園藝館有規定要睇pm, 睇完一定要覆人既喎, 如果你覺得原來要大字標題講多謝既, 我咪係到多謝你囉.  發表於 2015-4-27 17:40
回復

lc2047 發表於 2015-4-11 17:19:23 來自手機 |顯示全部樓層
請勿相信TB運香港免邮. 广州,深圳都睇一DD咋!
回復

johnmlchuk 發表於 2015-4-27 15:38:48 |顯示全部樓層
d人真係好無禮貌, 問人攞完條link唔該都無聲, 一d禮貌都無!!
回復

candylpy 發表於 2015-4-30 07:18:05 |顯示全部樓層

唔好意思, 原來我唔知園藝館有規定要睇pm, 睇完一定要覆人既喎, 如果你覺得原來要大字標題講多謝既, 我咪係到多謝你囉.
回復

shadowyip 發表於 2015-5-2 13:45:47 |顯示全部樓層
完結啦...冇人需要,所以唔洗捐5%俾園藝館,唔洗煩.

買盆仔姐,唔洗搞到咁唔開心...

大家自己上淘寶慢慢找吧..買開野點都平過我只買一樣.

回復