pp的私家小天地!

作者: ppchu 發表于 2014-9-28 18:02:02
16037 427
ppchu 發表於 2014-10-12 10:40:30 |顯示全部樓層
據說耐熱耐焗喜濕! 終於搵到樣啱我室內種ga靚靚!
回復

tonylhk 發表於 2014-10-12 10:47:24 |顯示全部樓層
ppchu 發表於 2014-10-12 10:40
據說耐熱耐焗喜濕! 終於搵到樣啱我室內種ga靚靚!

好正既溫室  加油PP!
回復

ppchu 發表於 2014-10-12 10:49:22 |顯示全部樓層

hiatus

依串燈籠好明亮,又溫暖。 不過你個盆就快爛哂,係咪種咗好多年啦?  發表於 1 分鐘前

iluvuboyz

呢棵既花花好靚牙~~第一次見到呢~

回:iluvuboyu: 唔係花期,好多都係柴頭一支

回:金魚師姐: 呢盆花日曬雨淋都起碼近六七年了!係時候要比間新房子佢啦!
回復

ppchu 發表於 2014-10-12 10:54:08 |顯示全部樓層
tonylhk 發表於 2014-10-12 10:47
好正既溫室  加油PP!

多謝 Tony過來支持支持! 我會比心機ga啦! 紅紅綠綠!巧靚!
回復

ppchu 發表於 2014-10-12 19:36:01 |顯示全部樓層
空鳳開花花!
回復

ppchu 發表於 2014-10-14 19:22:08 |顯示全部樓層
曾經............................................

肉肉很美 ^^  發表於 2014-10-15 11:47
回復

ckkuen 發表於 2014-10-14 20:24:19 |顯示全部樓層
到此一遊、留返個言先:榴槤忘返...
回復

ppchu 發表於 2014-10-14 20:36:25 |顯示全部樓層
ckkuen 發表於 2014-10-14 20:24
到此一遊、留返個言先:榴槤忘返...

多謝權師兄到此一遊!
回復

ppchu 發表於 2014-10-16 22:51:55 |顯示全部樓層
點蟲蟲! 採花賊呀!
回復

hiatus 發表於 2014-10-17 09:59:16 |顯示全部樓層
ppchu 發表於 2014-10-16 22:51
點蟲蟲!  採花賊呀!

咁大只,似螃蟹哈哈,知知咩蟲啊?會食花?
回復

ppchu 發表於 2014-10-17 10:05:11 |顯示全部樓層
hiatus 發表於 2014-10-17 09:59
咁大只,似螃蟹哈哈,知知咩蟲啊?會食花?

係我用左大眼仔影佢大頭咋 佢爬係我棵小毬蘭花花度!
回復

ppchu 發表於 2014-10-17 23:08:14 |顯示全部樓層
今朝趁有少少時間冲冲忙忙去淋水, 探頭同丹丹say個hi時,發現 有两個丹丹開花花! 雖然今日係忙爆星期五,但係因為你地比左個驚喜我! 加油呀!
回復

ppchu 發表於 2014-10-17 23:10:34 |顯示全部樓層
人種我又種! 夠晒的式!   真係太小巧 魚骨仔! 小心啃親! 相當抵玩的小玩意!
回復

ppchu 發表於 2014-10-21 13:53:23 |顯示全部樓層
小小魚骨頭開多好多花呀!
回復

ppchu 發表於 2014-10-21 14:00:51 |顯示全部樓層
喜蔭開花,全賴種植者功勞,當然唔係我啦!我接手時已有花蕾而且亭亭玉立!

評分

查看全部評分

回復

chau_lyc 發表於 2014-10-21 19:30:42 |顯示全部樓層
ppchu 發表於 2014-10-21 14:00
喜蔭開花,全賴種植者功勞,當然唔係我啦!我接手時已有花蕾而且亭亭玉立! ...

新嘗試, 好成績 GOOD AR
回復

ppchu 發表於 2014-10-21 19:48:56 |顯示全部樓層
chau_lyc 發表於 2014-10-21 19:30
新嘗試, 好成績 GOOD AR

多謝秋秋賞分呀!我會加油努力啦!更加要感謝妳無私的賜教! 受惠於小花! 如果唔係一早小命不保啦!
回復

chau_lyc 發表於 2014-10-21 19:51:55 |顯示全部樓層
ppchu 發表於 2014-10-21 19:48
多謝秋秋賞分呀!我會加油努力啦!更加要感謝妳無私的賜教! 受惠於小花! 如果唔係一早小命不保啦!   ...

傻啦, 知己知彼, 大家一齊種一齊進步
所謂教妳同時, 我都有裨益架

回復

ppchu 發表於 2014-10-21 19:55:02 |顯示全部樓層
chau_lyc 發表於 2014-10-21 19:51
傻啦, 知己知彼, 大家一齊種一齊進步
所謂教妳同時, 我都有裨益架

我會加油努力,希望有朝一日,可以分享給大家 種唔屎當賺! 喜蔭們,你地都要加油!
回復

chau_lyc 發表於 2014-10-21 19:56:13 |顯示全部樓層
ppchu 發表於 2014-10-21 19:55
我會加油努力,希望有朝一日,可以分享給大家  種唔屎當賺! 喜蔭們,你地都要加油! ...

好呀, 妳知我等緊咩啦
回復