想用 貓厠所訓練套裝 交換d 細盆長春藤之類

作者: 344a 发表于 2014-7-11 22:14:41
3897 53

pm版主幾日,想問可否用這套裝交換植物,但可能版主去咗渡假,—d回音都冇,只好胆大私自出po啦!

家有這盒套裝,有貓嘅版友應該知道系乜!  100%新,e+想睇吓有冇貓友有興趣,我想交换d家中易養植物(不喜歡有花嘅),細盆就可以,長春藤之類啦!

ps: 最好可以po相睇睇!

交收方式:面交
地點:港島線 MTR
時間︰另約
日期:另約

注意事項:
1. 交換與否,本人保留最終決定權!

Thx.  

金剛 發表於 2014-7-12 09:29:31 |顯示全部樓層
怎樣用架?喺咪要隻貓入厕所先有用?好奇想知~
土豆貓 發表於 2014-7-12 09:30:33 |顯示全部樓層

我厚多士........

我吳係交換, 更加吳係做馬, 不過我以前屋企隻貓都識得自己上廁所便便....好方便又乾淨又慳地方!!!!有貓貓既花友真係要換呢個好幫手番去train下貓貓啦!!!!
344a 發表於 2014-7-12 10:33:51 來自手機 |顯示全部樓層
金剛 發表於 2014-7-12 09:29

e套嘢系教貓咪去厠所大小便,唔洗再用貓沙盆!  有養貓都知道沙盆唔好處!  train完后嘅結果就好似條YouTube 咁:

http://youtu.be/Mc-J3H7jAZ4

可惜貓貓唔識沖埋水!
344a 發表於 2014-7-12 10:39:10 來自手機 |顯示全部樓層
土豆貓 發表於 2014-7-12 09:30
我厚多士........

我吳係交換, 更加吳係做馬, 不過我以前屋企隻貓都識得自己上廁所便便....好方便又乾 ...

用沙嘅貓主都知道,貓沙越來越貴,又成日搞到間屋成地沙!  我就系想train吓d貓,自己去厠所,但我有幾隻衰貓 ,我估我嘅成功率好低,所以都系益吓其他貓友!
344a 發表於 2014-7-12 10:43:21 |顯示全部樓層

e套嘢系教貓咪去厠所大小便,唔洗再用貓沙盆!  有養貓都知道沙盆唔好處!  train完后嘅結果就好似條YouTube 咁:

*** 你可以在YouTube上搜索 “CitiKitty” ***

可惜貓貓唔識沖埋水
hiatus 發表於 2014-7-12 13:09:35 |顯示全部樓層

樓主要換植物要求真係好簡單哦,相信一定會找到愛貓人士同佢換啦
金剛 發表於 2014-7-12 13:54:27 來自手機 |顯示全部樓層
hiatus 發表於 2014-7-12 13:09
樓主要換植物要求真係好簡單哦,相信一定會找到愛貓人士同佢換啦

哈哈^_^可惜我養貓嗰度無厠所用不著,但想知係点用囉!我要用好多貓沙,希望找到其他嘢代替~
金剛 發表於 2014-7-12 15:05:25 |顯示全部樓層
http://shopping.pchome.com.tw/prod/CAAU3J-A67146341
依個唔使厕所,好似我d貓啱用,有無人知邊度有售呢?

Eva
http://shopping.pchome.com.tw/prod/CAAU3J-A57115999 係呢個  發表於 2014-7-14 10:47
Eva
呢款都要用砂, 我有個, 但我的貓唔識用, 有無興趣?  發表於 2014-7-14 10:47
so cute ^^  發表於 2014-7-12 15:25
rrr888 發表於 2014-7-12 16:36:16 |顯示全部樓層
金剛 發表於 2014-7-12 15:05
http://shopping.pchome.com.tw/prod/CAAU3J-A67146341
依個唔使厕所,好似我d貓啱用,有無人知邊度有售呢 ...

我2年前喺PETLINE買咗個(嗰陣買$2XX). 嗰次原本見到有得賣,諗住返去考慮清楚, 點知再去就冇咗, 結果要訂至買到.

以我嘅經驗係, 「1隻體型不大」嘅貓用就冇問題, 因容量細. 幾隻嘅話, 清得唔夠密, 便弄至周圍好污糟. 因佢哋改唔到用手冚返啲沙, 撥哂啲沙出嚟之餘, 又有可能因藏沙量不能多, 而抓起啲便便喺個板, 更甚係喺啲窿度, 要經常清理. 如我有啲貓體型大(頭+身長21寸, 12-14KG重), 有時會屙咗落板度(或窿).

雖然放房外唔怕污糟, 但曬得多會有臭膠味.

所以我而家都係用有蓋及有門冚的大貓沙盆 (3隻用都冇問題)
rrr888 發表於 2014-7-12 16:59:11 |顯示全部樓層

我養咗咁耐貓, 都係第一次知有呢樣嘢, 好似幾好用. 但最怕佢哋伸手入廁所. 不過喺網上見到啲貓用完都唔係好多會伸手入去, 值得一試. 可惜我冇植物交換. 我會考慮淘返嚟. 話時話, 啲貓沙都加得幾厲害. 小數怕長計.
hiatus 發表於 2014-7-12 17:22:29 |顯示全部樓層
rrr888 發表於 2014-7-12 16:59
我養咗咁耐貓, 都係第一次知有呢樣嘢, 好似幾好用. 但最怕佢哋伸手入廁所. 不過喺網上見到啲貓用完都唔係好 ...

真係鐘意既話去花墟買返棵野都可以呢,只係個人意見。因為覺得個裝置真係很好,雖然我唔養貓。

謝謝你嘅意見. 會考慮吓.  發表於 2014-7-12 21:25
dick 發表於 2014-7-12 19:21:34 |顯示全部樓層
想問下,家中貓咪,4歲/ 9 歲會否難train?
344a 發表於 2014-7-12 19:40:13 來自手機 |顯示全部樓層
金剛 發表於 2014-7-12 15:05
依個唔使厕所,好似我d貓啱用,有無人知邊度有售呢 ...

師兄e個咪搵自己笨,有沙盆都話冇咁臭,e個冇沙除吓味,咪好臭?!
344a 發表於 2014-7-12 19:42:51 來自手機 |顯示全部樓層
rrr888 發表於 2014-7-12 16:59
我養咗咁耐貓, 都係第一次知有呢樣嘢, 好似幾好用. 但最怕佢哋伸手入廁所. 不過喺網上見到啲貓用完都唔係好 ...

如果得一隻貓,條數係唔大,但我有4隻,一個星期多就要清晒沙盆,真系幾溶吓!  

師兄有興趣就$50賣比你!
344a 發表於 2014-7-12 19:50:08 來自手機 |顯示全部樓層
dick 發表於 2014-7-12 19:21
想問下,家中貓咪,4歲/ 9 歲會否難train?

真系好難講!  隻隻貓脾氣唔同。   如果我只系有一隻貓,我好有信心教到,但我有4隻,同時令4隻同步去學用厠所,我怕好難!
rrr888 發表於 2014-7-12 20:55:57 |顯示全部樓層
344a 發表於 2014-7-12 19:42
如果得一隻貓,條數係唔大,但我有4隻,一個星期多就要清晒沙盆,真系幾溶吓!  

師兄有興趣就$5 ...

其實我有時會用種嘢嘅泥, 但要除蚯蚓有時會冇時間, 及唔夠泥用, 所以都需要買松木沙備用. 所以真係要諗吓先. 諗吓我廁所環境嘅可能性, 同埋3隻神獸, 要教都係一個頗長時間, 不過慳一畢都值嘅. 所以有其他人啱, 就畀機會佢哋啦. 先謝謝.
boyboylo 發表於 2014-7-12 21:22:39 |顯示全部樓層
以前我家貓貓都識自己上人類廁所,超方便!真係慳錢慳功夫!
344a 發表於 2014-7-12 21:40:21 來自手機 |顯示全部樓層
rrr888 發表於 2014-7-12 20:55
其實我有時會用種嘢嘅泥, 但要除蚯蚓有時會冇時間, 及唔夠泥用, 所以都需要買松木沙備用. 所以真係要諗吓 ...

自己有花園有泥就唔同!  咁用過嘅泥点算?  用黎種花嗎?  三隻貓,泥嘅用量都唔少!
344a 發表於 2014-7-12 21:41:37 來自手機 |顯示全部樓層
boyboylo 發表於 2014-7-12 21:22
以前我家貓貓都識自己上人類廁所,超方便!真係慳錢慳功夫!

点解咁多人d貓識自己去厕所咁叻!
123下一頁