花貓種植推廣計劃

作者: lammanfung 發表于 2008-8-4 17:55:15
29724 369
Purple 發表於 2008-8-7 14:38:24 |顯示全部樓層
原來我都有份wor 一定會好好照顧林司令嘅子子孫孫的!add6icon
回復

goldenretriver 發表於 2008-8-7 15:05:57 |顯示全部樓層
原帖由 lameric 於 2008-8-7 02:36 發表

Golden Retriever 好靚 wor...種得!
想問吓點樣 keep 到下面 d 葉都咁靚? 我果 d 下面光禿禿 只剩番上面幾塊新啲嘅葉詐!!

咪晚晚響葉面噴水囉! 冇特別做過d物喎.........
回復

catcatduck 發表於 2008-8-7 15:22:36 |顯示全部樓層
恭喜everybody !!! Sorry i'm late but i also send,because before the camera not yet come back

DSC07318 (Small).JPG
DSC07317 (Small).JPG
DSC07328 (Small).JPG
DSC07324 (Small).JPG
DSC07322 (Small).JPG
DSC07321 (Small).JPG
DSC07319 (Small).JPG
DSC07314 (Small).JPG
DSC07308 (Small).JPG
DSC07288 (Small).JPG
回復

chankali 發表於 2008-8-7 16:30:34 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-8-6 13:00 發表

希,江江你唔知,林生係低調富豪,佢一出手,哼哼,我都係好似少女fans咁尖叫咋~

有次Aj-kiss 係時代見完林生後返去就亂
回復

chankali 發表於 2008-8-7 16:49:08 |顯示全部樓層
我都中左不過覺得開始有壓力
回復

江江 發表於 2008-8-7 19:05:21 |顯示全部樓層
原帖由 chankali 於 2008-8-7 16:30 發表

有次Aj-kiss 係時代見完林生後返去就亂

亂乜嘢...講明少
回復

江江 發表於 2008-8-7 19:07:49 |顯示全部樓層
原帖由 lammanfung 於 2008-8-7 13:05 發表
以下是成功選中的花友名單,我會以PM形式詢問你/妳有哪幾種花貓,以此避免出現重複種類的情況。如不想說明的話,也請以PM形式回覆給我,我會自行選取一個品種。

prodorothyhkg
sel
Purple
chankali
rockyyip2002
虛宿寶瓶
p ...

做咗 大婆   有啲失落感添
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-8-7 19:12:50 |顯示全部樓層
可唔可以要求呀二都要寫 report 呀
又或者頭一批分享者互相交換做呀二可以免疫,但必須要有最少一個呀二係new comer,同樣要做 report

回復

江江 發表於 2008-8-7 19:25:17 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-8-7 19:12 發表

阿二唔使寫....
阿二話....我幫你完林生的任命(3位分享)...你要多謝我....重要我寫報告...嘿..唔睬你兼不要呢...問你点同林生交待...死未
以上對話皆為虛構..如有雷同..實屬巧合
回復

江江 發表於 2008-8-7 19:28:25 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-8-7 19:12 發表
又或者頭一批分享者互相交換做呀二可以免疫,但必須要有最少一個呀二係new comer,同樣要做 report

自己 9 個都未夠數分享
回復

江江 發表於 2008-8-7 19:33:22 |顯示全部樓層

妙想天開
回復

sel 發表於 2008-8-7 19:45:20 |顯示全部樓層
原帖由 lammanfung 於 2008-8-6 12:43 發表
剛改了一項:
8. 成功申領的花友須於收到花貓後的一年內,分享其繁殖出來的花貓給其他花友,合共3株。花友須於其生長報告中說明已分享給哪一位花友。
由「無條件分享」改為「分享」。如其他花友所建議,參加計劃的花友亦可對 ...

原帖由 江江 於 2008-8-7 19:25 發表

阿二唔使寫....
阿二話....我幫你完林生的任命(3位分享)...你要多謝我....重要我寫報告...嘿..唔睬你兼不要呢...問你点同林生交待...死未
以上對話皆為虛構..如有雷同..實屬巧合  ...

可以呀, 可以要求呀二都要寫 report 呀 !! 大家全力推廣花貓種植!!
回復

lammanfung 發表於 2008-8-7 20:17:32 |顯示全部樓層
很抱歉。太晚了。

原帖由 catcatduck 於 2008-8-7 15:22 發表
恭喜everybody !!! Sorry i'm late but i also send,because before the camera not yet come back
回復

lammanfung 發表於 2008-8-7 20:22:30 |顯示全部樓層
阿二、阿三的問題就由你們決定,你們想點就點。
回復

江江 發表於 2008-8-7 20:27:14 |顯示全部樓層
原帖由 lammanfung 於 2008-8-7 20:22 發表
阿二、阿三的問題就由你們決定,你們想點就點。

一家之主...好 Man 呀...
唔怪得 Heima 話見你出手..要重演少女時見偶象的尖叫啦....
回復

chankali 發表於 2008-8-7 22:00:00 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-8-7 19:05 發表

亂乜嘢...講明少少

aj kiss 果日番到去以為5見左棵苗,其實係度,你話係5係見到林生之後就亂哂龍
回復

lammanfung 發表於 2008-8-7 22:43:58 |顯示全部樓層
已經收到大家的花貓列表,明天早上會把花貓分配結果在此公佈。
回復

peeseela 發表於 2008-8-8 09:23:20 |顯示全部樓層
你地係咪講緊林生好型呀,我未見過,但我個女見到佢都話林生好有型靚仔喎.
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-8-8 09:33:42 |顯示全部樓層
Really?? 如果我收到小苗就好啦!可以見佢一麵嘛!
回復

lammanfung 發表於 2008-8-8 09:58:49 |顯示全部樓層
以上是分享給各位花友的花貓名單,大部分的小苗都會從母株中剪下來,花友須自行浸根種植。
請各花友以PM形式聯絡如何進行交收。

prodorothyhkg
>> Kohleria ‘HCY’s Venus’ 小苗
>> Kohleria ‘Sunrise’ 鱗莖(因是保送關係,所以多加一個給妳)

sel
>> Kohleria ‘HCY’s Jardin De Monet’ 小苗 *

Purple
>> Kohleria ‘Heartland’s Blackberry Butterfly’ 鱗莖

chankali
>> Kohleria ‘Lucky Lucifer’ 小苗 *

rockyyip2002
>> Kohleria ‘Snakeskin’小苗 *

虛宿寶瓶
>> Kohleria ‘Lady In Red’小苗 *

peeseela
>> Kohleria ‘Peridot’s Cowichan’小苗

江江
>> Kohleria ‘Heartland’s Blackberry Butterfly’ 鱗莖

goldenretriver
>> Kohleria ‘Marquise de Sade’ 小苗 *
回復