花貓種植推廣計劃

作者: lammanfung 发表于 2008-8-4 17:55:15
29410 369
peeseela 發表於 2008-8-13 12:40:12 |顯示全部樓層
原帖由 Purple 於 2008-8-13 12:36 發表
sel, peeseela, & rockyyip2002 請留意,原本約定和你們交換我的 K. Heartland's Blackberry Butterfly,因林大旦說這隻與江江的相同,已改為 K. Carl,所以和你們互換的會是 K. Carl. ...

知道.
peeseela 發表於 2008-8-13 12:44:33 |顯示全部樓層
原帖由 Purple 於 2008-8-13 12:37 發表

唔係好明,是否打漏了些字?

我諗chankali 嘅意思係我地9個人係自己D貨度攞出嚟分享嘅佢都有D未有,佢都想交換.
我都係,你個兩隻我都冇(K. Carnival x 1 小苗 ...... K. Hondensis x 1 小苗).
goldenretriver 發表於 2008-8-13 13:19:39 |顯示全部樓層
但係我除左Purple隻K. Carnival之外, 其他都有lu喎.........add3icon, 咁即係點呀??
sel 發表於 2008-8-13 13:20:52 |顯示全部樓層
原帖由 Purple 於 2008-8-13 12:36 發表
sel, peeseela, & rockyyip2002 請留意,原本約定和你們交換我的 K. Heartland's Blackberry Butterfly,因林大旦說這隻與江江的相同,已改為 K. Carl,所以和你們互換的會是 K. Carl. ...

noted, K. Carl 好鮮豔呀!!
lammanfung 發表於 2008-8-13 14:11:42 |顯示全部樓層
Purple的就改為Kohleria 'Carl'。

prodorothyhkg
>> Kohleria ‘HCY’s Venus’ 小苗
>> Kohleria ‘Sunrise’ 鱗莖(因是保送關係,所以多加一個給妳)

sel
>> Kohleria ‘HCY’s Jardin De Monet’ 小苗 *

Purple
>> Kohleria ‘Carl' 鱗莖

chankali
>> Kohleria ‘Lucky Lucifer’ 小苗 *

rockyyip2002
>> Kohleria ‘Snakeskin’小苗 *

虛宿寶瓶
>> Kohleria ‘Lady In Red’小苗 *

peeseela
>> Kohleria ‘Peridot’s Cowichan’小苗

江江
>> Kohleria ‘Heartland’s Blackberry Butterfly’ 鱗莖

goldenretriver
>> Kohleria ‘Marquise de Sade’ 小苗 *

rockyyip2002 發表於 2008-8-13 15:54:33 |顯示全部樓層

OK. 冇問題呀.
江江 發表於 2008-8-13 18:06:34 |顯示全部樓層
各位奶媽...
好於一星期內做揍 BB 報告

「 成功申領的花友須於收到花貓後的一個星期內張貼第一個種植報告」

Purple 發表於 2008-8-13 18:20:37 |顯示全部樓層
原帖由 peeseela 於 2008-8-13 12:44 發表

我諗chankali 嘅意思係我地9個人係自己D貨度攞出嚟分享嘅佢都有D未有,佢都想交換.
我都係,你個兩隻我都冇(K. Carnival x 1 小苗 ...... K. Hondensis x 1 小苗). ...

其實你們那些我都多數沒有。
不是說分享給我們9個以外的花友嗎?我們自己可以交換?
Purple 發表於 2008-8-13 18:25:32 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-8-13 18:06 發表
各位奶媽...

「 成功申領的花友須於收到花貓後的一個星期內張貼第一個種植報告」

林大旦今天才寄出我的鱗莖,順利的話要這星期尾才會收到,多數下星期才有報告呀!
prodorothyhkg 發表於 2008-8-13 18:35:58 |顯示全部樓層
原帖由 Purple 於 2008-8-13 18:20 發表

其實你們那些我都多數沒有。
不是說分享給我們9個以外的花友嗎?我們自己可以交換?

lee樣"吱吱jump"
Purple 發表於 2008-8-13 18:50:30 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-8-13 18:35 發表

lee樣"吱吱jump"

已經和你"吱吱jump"了,請check。。。。
江江 發表於 2008-8-13 18:54:15 |顯示全部樓層
原帖由 Purple 於 2008-8-13 18:25 發表

林大旦今天才寄出我的鱗莖,順利的話要這星期尾才會收到,多數下星期才有報告呀!

你遲寄回郵比佢......佢咪今天才寄出籮..Purple 你明天可收到的了
Purple 發表於 2008-8-13 18:58:28 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-8-13 18:54 發表

你遲寄回郵比佢......佢咪今天才寄出籮..Purple 你明天可收到的了

嘩,你又知我遲寄?你又知我會明天收到,唔通你替他速遞給我?
lammanfung 發表於 2008-8-13 20:41:04 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 2008-8-13 18:06 發表
各位奶媽...

謝謝江江提點大家。預先告訴大家,快點完成有質量的分享,我將會再給多一、二種花貓給他/她。
lammanfung 發表於 2008-8-13 20:41:42 |顯示全部樓層
原帖由 lammanfung 於 2008-8-13 20:41 發表

謝謝江江提點大家。預先告訴大家,快點完成有質量的分享,我將會再給多一、二種花貓給他/她。

當然也會參考大家的報告‥‥
lammanfung 發表於 2008-8-13 20:43:11 |顯示全部樓層
原帖由 Purple 於 2008-8-13 18:58 發表

嘩,你又知我遲寄?你又知我會明天收到,唔通你替他速遞給我?

Purple,你不用擔心,如果不是郵差叔叔「搞破壞」,你的已經「發芽」了。
江江 發表於 2008-8-13 20:49:21 |顯示全部樓層
原帖由 lammanfung 於 2008-8-13 20:41 發表

你....對我們實在太好了 ....我會比好多心機做好呢份工 ....請放心
Purple 發表於 2008-8-13 21:34:07 |顯示全部樓層
原帖由 lammanfung 於 2008-8-13 20:43 發表

Purple,你不用擔心,如果不是郵差叔叔「搞破壞」,你的已經「發芽」了。

大旦老師安慰得好 不過我不心急,順其自然吧!
prodorothyhkg 發表於 2008-8-14 15:28:37 |顯示全部樓層
喂,到我地個D出場啦,點整好呢,不如先向分享版先登記(要5分以上),再抽籤好唔好add14icon add14icon ;定各自向分享版定規則add9icon add9icon
虛宿寶瓶 發表於 2008-8-14 15:32:28 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-8-14 15:28 發表
喂,到我地個D出場啦,點整好呢,不如先向分享版先登記(要5分以上),再抽籤好唔好add14icon add14icon ;定各自向分享版定規則add9icon add9icon

我諗統一 d 好喎!九個奶媽,九個規則,就算分開 post 都好亂!況且一個 post 出哂就冇人可以漁翁剎綱咁去攞貓啦!
而家總共有 18 小苗 + 蟲!要諗清楚免得混亂啊!