阿紅之不能說的秘密花園

作者: keroppihung 發表于 2014-6-11 03:29:29
1087 8
最近又因為食蟲植物再跌入苦科毒海,貪心咗咁多小苗及種子返公司,就閃起改善一個從前寸草不生地方成為培苗區,每日暪著老闆好多電費XD創造一個秘密小花園出嚟
keroppihung 發表於 2014-6-11 03:33:53 來自手機 |顯示全部樓層

第一張相係初起始狀態,當時只有一盞枱燈及一盞暗淡魚缸燈,照得啲食蟲植物不太好,喺賓賓入了盤迷你紫羅蘭作研究插葉,跟著收到花貓蟲分享
回復

七蟲草 發表於 2014-6-11 08:23:39 |顯示全部樓層
好奇一問,這是公司的哪一個位置?
那個有 NETWORK 線出的又是什麼?

那是我部MAC機後面嚟~條線係連接公司SERVER  發表於 2014-6-11 16:01
回復

keroppihung 發表於 2014-6-13 10:14:49 來自手機 |顯示全部樓層
隨後小貓慢慢長大,但好似身子好弱啊

用水苔戓入泥種好D啵  發表於 2014-6-13 14:30
回復

keroppihung 發表於 2014-6-13 10:17:55 來自手機 |顯示全部樓層
跟著收到紅豆包嘅超級橙迷岩分享咧(其實我本人係最愛迷你種紫羅蘭及超迷岩系列呢)

比啲陽光佢,會快大啲,但唔好太曬!(∩_∩)  發表於 2014-6-14 17:47
回復

keroppihung 發表於 2014-6-14 17:55:34 來自手機 |顯示全部樓層
隨後就多謝其他花友,越嚟越多添XD
回復

keroppihung 發表於 2014-6-14 17:57:18 來自手機 |顯示全部樓層
貓貓看似好弱,但其實生得好快,我畀咗一條蟲蟲同事,結果佢棵貓有徒長狀況
回復

keroppihung 發表於 2014-6-14 18:02:40 |顯示全部樓層
小紅楓樹:用水苔戓入泥種好D啵 <=嘿嘿,我仲講緊係之前狀態咋,未講到而家狀況呢~
紅豆包:比啲陽光佢,會快大啲,但唔好太曬!(∩_∩)<=而家把把聲加速成長中
回復

keroppihung 發表於 2014-6-17 02:10:45 來自手機 |顯示全部樓層
因為原先魚缸燈光度減弱,咁我就手痕淘咗支四管夾燈返嚟,仲有喺黃金買咗把平風扇仔,估唔到戲玉就咁開始咧
回復