返回列表 發新帖

各位有玩msn的朋友請留意:警告!~

作者: heiheimama 發表于 2008-7-18 23:12:57
2873 33
cross 發表於 2008-7-19 12:23:47 |顯示全部樓層
原帖由 Exodus 於 2008-7-19 12:15 發表
呢味野
其實好似出左成年喇喎

睇到都估到唔方係好野就理都唔會理
果d 人又點會無喇喇叫我去d 網無原因點會無喇喇俾相我睇

其實唔知出左幾耐lu
由icq時代進軍msn...
不過我個人有時做緊野見人sd野黎我會習慣性收左佢先..然後得閒先開番
好多時到開果陣都唔知乜水sd黎.所以冇介心
回復

peeseela 發表於 2008-7-19 13:37:32 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-7-19 11:13 發表
我都收好多由識得啲人SEND出來的LINK, 不過我有個習慣, 收到 LINK, PICTURE, ETC, 會問 What is this?  如果佢唔回答, 我就馬上把 box 關掉.

我之後都醒左, 真係好似你咁.... 問左先開.....
回復

sandy 發表於 2008-7-19 13:45:18 |顯示全部樓層
其實呢樣野hit左好耐下. 久不久都有fd會 offline時會send條link來. 基本上所有link我習慣不會開.   因為知道呢d野大多是有問題.

而且每當你開過呢d link. 你d朋友 (msn list)上. 都會同樣會收到呢d link. 不停咁散播出去. 所以一不醒覺. 以為朋友send野比你. 就會中招. 同埋呢d link好多時都係對方offline做.

所以你留意下offline又怎會無端端有link. 大家要醒一醒.   我有好多朋友都試過中過呢d 招了.

有時條link係會叫你直接收zip file . 或相之類. 全部都唔好收. 如收zip/相 file. 呢d. 就多數你朋友仍然online時會send出來. 你又好可能唔會為意得到.

所以大家係收之前. 最好先了解好或問清楚你朋友之好亂. 不要亂收. 一亂收左 . 你部機就從此中毒 又或且有機會比人入侵左你部腦你都唔知.

至於希媽噙日既case.  取你密碼為目的. 所以有任何無端端問你取密碼. 全部ignore左佢. 唔好隨意輸入你的密碼.  

好彩so far. 暫時我未試過. 因為我好衰架. 一切無關痛養既東西. 全部cancel或ignore.

希媽. 你最好將你其他既 a/c 既密碼都改晒佢. 因為怕你有d野既 a/c 密碼都同你既msn一樣. 咁你就大件事.  都係保障起見.

回復

heiheimama 發表於 2008-7-19 13:56:46 |顯示全部樓層
總之,我從來都唔會中呢廷野,今次真係晚節不保了!~
回復

cross 發表於 2008-7-19 14:00:18 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-7-19 13:56 發表

我話人白痴tim啦..點知一不留神都high野
回復

peeseela 發表於 2008-7-19 14:13:25 |顯示全部樓層
最近聽同事講,hotmail上面好似都有virus,即使只係上去睇email,部機都會中招.
回復

heiheimama 發表於 2008-7-19 14:15:14 |顯示全部樓層
原帖由 cross 於 2008-7-19 14:00 發表

我話人白痴tim啦..點知一不留神都high野

係呢,回想下都覺得自己白痴....
回復

sandy 發表於 2008-7-19 14:43:28 |顯示全部樓層
咁依家個msn 攞唔番 ?
回復

heiheimama 發表於 2008-7-19 15:00:07 |顯示全部樓層
原帖由 sandy 於 2008-7-19 14:43 發表
咁依家個msn 攞唔番 ?

咁就得,佢唔係想騎劫我,只係想套我的資料,我估.~
回復

sandy 發表於 2008-7-19 15:15:28 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-7-19 15:00 發表

咁就得,佢唔係想騎劫我,只係想套我的資料,我估.~

當然啦. 最安全. 掃一掃部機. 跟住改左d密碼佢. 應該冇事ga la
回復

alexand52028 發表於 2008-7-19 19:41:11 |顯示全部樓層
希望你5會再有事,小心d la,咁而+好采都冇事姐!!
回復

CiCiKwok 發表於 2008-7-19 20:50:21 |顯示全部樓層
我上個月都己經中招!傳播速度快過流感!
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-7-20 18:21:40 |顯示全部樓層
我少msn,不過都幫手推.....
回復

藍天使 發表於 2008-7-20 19:31:15 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-7-19 13:56 發表

都係我自己唔小心令左野先, 搞到你添, 真係唔好意思呀
回復