人地話物似主人型,咁你地話呢?

作者: 維維 发表于 2008-7-17 12:04:07
3491 22
無線就快推出以寵物為主題的劇集,昨日看咗少少片段預告,話物似主人型,咁妳地覺唔覺,妳地d "仔仔" "囡囡" 似妳地呀?

在家做Yoga果陣,靜雞雞霸咗我個地盤,仲竟然無視我眼超超,照訓可也。

在家做Yoga果陣,靜雞雞霸咗我個地盤,仲竟然無視我眼超超,照訓可也。
維維 發表於 2008-7-17 12:12:00 |顯示全部樓層
喜歡訓嘛....呢層似 7 成 la,咁你地呢?
prodorothyhkg 發表於 2008-7-17 12:43:33 |顯示全部樓層
個女似我咁肥,仲有肚腩添
octopus 發表於 2008-7-17 14:09:51 |顯示全部樓層
我覺得其實大家會慢慢同化左,人會貓左,貓會人左

我有左柑喜之後,已經比佢地馴化到似隻貓,間唔中會搵野抓下
而柑喜就開始似我,訓o既姿態有8-9成似
everydayfan 發表於 2008-7-17 15:13:24 |顯示全部樓層
有隻流浪唐狗, 差唔多日日都黎我度開飯,
近日我發覺佢成日"療事鬥非", 搞到人地屋隻狗嘈到爆之後就走左去.
日頭送我行出車站時又要搵D有陰既地方行, 仲有成日都訓覺, 懶到爆燈, 似足我

維維 發表於 2008-7-18 09:28:52 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-7-17 12:43 發表
個女似我咁肥,仲有肚腩添

咁有冇同佢做吓運動咁呀?
維維 發表於 2008-7-18 09:32:02 |顯示全部樓層
原帖由 octopus 於 2008-7-17 14:09 發表
我覺得其實大家會慢慢同化左,人會貓左,貓會人左

我有左柑喜之後,已經比佢地馴化到似隻貓,間唔中會搵野抓下
而柑喜就開始似我,訓o既姿態有8-9成似 ...

唔怪之得 la,我妹妹養咗隻貓成5年幾,佢地d脾氣真係好鬼似~~~~~
維維 發表於 2008-7-18 09:34:09 |顯示全部樓層
原帖由 everydayfan 於 2008-7-17 15:13 發表
有隻流浪唐狗, 差唔多日日都黎我度開飯,
近日我發覺佢成日"療事鬥非", 搞到人地屋隻狗嘈到爆之後就走左去.
日頭送我行出車站時又要搵D有陰既地方行, 仲有成日都訓覺, 懶到爆燈, 似足我 ...

哇~ 似足私人保標咁, 好有型呀!
everydayfan 發表於 2008-7-18 12:32:51 |顯示全部樓層
係呀~ 我D friend都話我有夜返屋企唔怕, 有實蕉黎接我, 好過男朋友呀
BanbieChan 發表於 2008-7-18 12:35:30 |顯示全部樓層
隻貓貓好得意呀
TUPLIP28 發表於 2008-7-18 12:53:36 |顯示全部樓層
好cute 呀 fat fat
prodorothyhkg 發表於 2008-7-18 14:04:51 |顯示全部樓層
原帖由 維維 於 2008-7-18 09:28 發表

咁有冇同佢做吓運動咁呀?

以前就有,後尾個仔做左次大手術,唔做得太劇烈運動,咁佢唔跑得,隻妹就自然冇得跑,因為個衰仔超呷醋,隻妹有既野佢一定要有,唔係就add5icon add5icon add2icon add2icon add12icon add12icon
Venus 發表於 2008-7-18 16:26:12 |顯示全部樓層
我同臥的狗狗一樣咁肥....嘻嘻....
維維 發表於 2008-7-21 13:04:33 |顯示全部樓層
原帖由 everydayfan 於 2008-7-18 12:32 發表
係呀~ 我D friend都話我有夜返屋企唔怕, 有實蕉黎接我, 好過男朋友呀

男朋友分分鐘都冇咁體貼呀~~

叻叻狗實蕉
維維 發表於 2008-7-21 13:05:05 |顯示全部樓層
原帖由 BanbieChan 於 2008-7-18 12:35 發表
隻貓貓好得意呀

thx~
維維 發表於 2008-7-21 13:06:22 |顯示全部樓層
原帖由 TUPLIP28 於 2008-7-18 12:53 發表
好cute 呀 fat fat

依家都 9.5Lbs 超來超肥仔la~
維維 發表於 2008-7-21 13:08:19 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-7-18 14:04 發表

以前就有,後尾個仔做左次大手術,唔做得太劇烈運動,咁佢唔跑得,隻妹就自然冇得跑,因為個衰仔超呷醋,隻妹有既野佢一定要有,唔係就add5icon add5icon add2icon add2icon add12icon add12icon ...

咁妹妹會唔會因為冇得跑而唔開心呀?
維維 發表於 2008-7-21 13:10:30 |顯示全部樓層
原帖由 Venus 於 2008-7-18 16:26 發表
我同臥的狗狗一樣咁肥....嘻嘻....

恭喜妳搵番隻狗狗呀!

至於狗狗 肥d好,肥d先可愛嘛~~~~
Venus 發表於 2008-7-29 16:10:45 |顯示全部樓層
原帖由 維維 於 2008-7-21 13:10 發表

恭喜妳搵番隻狗狗呀!

至於狗狗 肥d好,肥d先可愛嘛~~~~

隻凱恩爹利唔係我架!!  係幫網友轉貼的.. 雖然大家素未謀面,但係都想幫下手.. 如果比著我唔見左狗狗, 實會癲左..

我都覺得狗狗肥D 先可愛..總之身體健康就OK 啦!!  獸醫的標準真係好難達到..
prodorothyhkg 發表於 2008-7-29 16:20:55 |顯示全部樓層
原帖由 維維 於 2008-7-21 13:08 發表

咁妹妹會唔會因為冇得跑而唔開心呀?

佢冇得跑咪成日"琴"個仔,得閒又搵d繩呀布呀同你鬥搶
12下一頁