請問有誰知道她的名字?

作者: marrynut 發表于 2008-7-9 14:32:53
1450 8
今日好開心呀, 返到公司又見有花開!!!
不過我不知道她的名字, 有誰可以告知嗎?
Fleur 發表於 2008-7-9 15:47:03 |顯示全部樓層
trailer? nice one! love to have it too
回復

marrynut 發表於 2008-7-9 22:53:41 |顯示全部樓層
原帖由 Fleur 於 2008-7-9 15:47 發表
trailer? nice one! love to have it too

其實我唔係好清楚呢隻品種, 只見佢好健康, d 葉又有光澤, 就買咗返去~
買的時候得一個花lum, 而家有好多個, 仲有一d係下面生緊出黎, 真係好開心
回復

Oskar 發表於 2008-7-9 23:18:35 |顯示全部樓層
係唔係bunbun買 ?
係就可能係佢
http://www.dollyyeh.idv.tw/flashy_trail.htm
我係bunbun見過佢~
回復

Fleur 發表於 2008-7-10 01:53:00 |顯示全部樓層
not the same, 佢呢隻有斑點呀
回復

Oskar 發表於 2008-7-10 12:37:27 |顯示全部樓層
唔係喎~flashy trail都係fantasy喎~只不過得第一張有......
我記得係bunbun見過樓主的花...........
回復

紫紫 發表於 2008-7-10 16:26:47 |顯示全部樓層
Would it be

"Ness' Midnight Fantasy"?
回復

卓男媽 發表於 2008-7-10 16:36:32 |顯示全部樓層
原帖由 紫紫 於 2008-7-10 16:26 發表
Would it be

"Ness' Midnight Fantasy"?

唔似喎, Ness Midnight Fantasy 係半重瓣黎喎
回復

marrynut 發表於 2008-7-10 23:02:10 |顯示全部樓層
我唔係0係bunbun買 0架, 睇完條link, 發覺我盆同flashy trail有些似 : 淡紫色有深紫色的噴點, 但她不是深綠色葉~
紫羅蘭真是很有趣,有這麼多品種, 真是令人又愛又恨
回復