Happy New year ! 送大家正力量有機潤唇膏

作者: ccrabbit 發表于 2014-1-1 12:49:56
1131 5
種植的人, 應好明白和諧的重要, 愛世界, 愛自然.

既然社會怒氣咁重, 我就希望同大家玩個mini game, 說一句正面的話, 為地球發揮正力量, 我就寄一支小女子親手做的潤唇膏給你.

免費的送給大家.

可參巧我的facebook page Teacup Garden - Smile Hong Kong Project.
ccrabbit 發表於 2014-1-2 15:50:47 |顯示全部樓層

原來讚人真的不易. ^_^ 300 人看了, 但只有一兩個有能力/ 心去讚得出口...
早年, 正力量曾是很潮的口號, ,個個放在咀邊, 現在呢...都bye bye 了....
回復

c13579 發表於 2014-1-3 23:57:41 |顯示全部樓層
其實是不是因為大家覺得去特意說一句好像有騙贈品的"嚴"疑?
回復

ccrabbit 發表於 2014-1-8 07:06:08 |顯示全部樓層
c13579 發表於 2014-1-3 23:57
其實是不是因為大家覺得去特意說一句好像有騙贈品的"嚴"疑?

或者啦, 另一個原因係, 朋友話個game 有難度, 要對一些習慣不太鍾意的東西, 講正面的東西是不易呢.

所以我先會出這個post, 所有野都可以practise, 習慣亦然, 希望社會上可以有多少少正面思想的習慣.

謝謝你的分享 ^_^
回復

jellyfishy 發表於 2014-1-23 10:44:51 |顯示全部樓層
其實不用送東西也一樣會有多人參與.  用送禮品又要地址, 未必人人想俾自己地址出來.
不如你試下在吹水區大版位置出post, 就在此向心中的敵人說句祝褔話, 肯定我是第一個跟. (不過我現在無敵人了)
回復

claudiatang 發表於 2014-1-23 13:58:12 |顯示全部樓層
係呀﹗你開帖就要帶頭說一句讓其他人接...........﹗
回復