有興趣參觀塱原濕地嗎? 小女子帶團 ENCORE

作者: ccrabbit 發表于 2013-10-29 10:36:56
2631 21

玩多次, 有無人去呢? 大家想幾時呢? ^____^

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

我本身幫鳥會做義工的, 耐唔時都會帶中學生參觀塱原濕地, 認識農作物及濕地生態 ^_^ 有興趣就一齊泥玩啦.

Date: 24 Nov (Sun)
Time: 3 pm - 6 pm
Gathering Venue: 河上鄉居石候公祠 (上水火車站乘51k 小巴直達)
名額: 15 人
費用: 全免, 交通費自理,食豆付花自費 (唔介意你請我食 ^0^)

參加方法:

在這兒按going 報名 https://www.facebook.com/events/442838525821430/

年齡限制: 8 歲或以上, 此乃個人活動, 没有買保險, 安全自理

注意:  請自備水, 食物, 防晒防蚊,
         活動完結後可一齊去食 $10 任食豆付花同飲豆漿  =P (有黑芝麻味tim ah)

有咩題可在這兒發問. Cheers!

評分

查看全部評分

ccrabbit 發表於 2013-11-11 18:22:52 |顯示全部樓層
大家唔洗怕醜, 我係好人, kekeke, 唔信問金剛LA . HOHOHO. 個日現有六個朋友報左名, 仲有無人泥呀?
可以PM 我whatsapp .
回復

金剛 發表於 2013-11-11 18:48:04 |顯示全部樓層
ccrabbit 發表於 2013-11-11 18:22
大家唔洗怕醜, 我係好人, kekeke, 唔信問金剛LA . HOHOHO. 個日現有六個朋友報左名, 仲有無人泥呀?
可以PM ...

是的! ccrabbit 美女, 係一個好人嚟, 善解人意 好學不倦  善良.....清純過蒸餾水

好可惜個日我要到酒店出席弟弟的婚宴,不然的話我都會出席^^下次預埋我喇

真巧合!我也是一個難得的好人、善解人意、好食懶非﹐善良.....清純過蒸餾水!看來我和ccrabbit 有發展的空間!^^  發表於 2013-11-12 21:02
HAHAHAHHAHAHAAHA, 你脾我屎左佢啦.....笑死我了...........多謝多謝. 金剛兄所言甚是 (...嘔) =P  發表於 2013-11-12 10:40
回復

wnk 發表於 2013-11-12 07:42:50 |顯示全部樓層
難得有導賞, 兩個大細露  (我與太太) 可以參加嗎 ?  

welcome ah ! ^_^ 有無用facebook? 可以search 我個page , 叫 Teacup Workshop , 看到活動按 "going" 便可以. 我另外PM 電話給你, 可打給我/ whatsapp  發表於 2013-11-12 10:38
回復

ccrabbit 發表於 2013-11-12 10:40:49 |顯示全部樓層
仲有無人呀? HAHA,
回復

Carmenchau 發表於 2013-11-12 11:30:43 |顯示全部樓層
如果帶埋個小朋友, 但有排都未夠18歲 有時會行山,行3個鐘都冇問題,可以的話,3個人啦!謝謝!
回復

ChowChow 發表於 2013-11-12 12:51:02 |顯示全部樓層
請問婆婆去吾去得架?
回復

ccrabbit 發表於 2013-11-12 13:52:52 |顯示全部樓層
Carmenchau 發表於 2013-11-12 11:30
如果帶埋個小朋友, 但有排都未夠18歲 有時會行山,行3個鐘都冇問題,可以的話,3個人啦!謝謝! ...

如果你控制到佢既秩序都okah.
人開始多, 請到我的Facebook page , 叫 Teacup Workshop , 活動按 "going" 以確實參加, 活動前一兩天我會再在facebook send message 給大家交通指引.

按咗喇!thx~  發表於 2013-11-12 16:35
回復

ccrabbit 發表於 2013-11-12 13:54:20 |顯示全部樓層
ChowChow 發表於 2013-11-12 12:51
請問婆婆去吾去得架?

如果佢行動自如都歡迎的. 
提一提塱原路較窄, 中途無咩休息位置,  我地行下停下, 大約行兩個鐘, 買手信同食豆付花共約一個鐘. 
自備糧水, 雨睛用品, 望遠鏡 (如有, 用作觀鳥), 蚊怕水等 (應該無咩蚊, 但不時之需)

問过老人家,她說興趣不大,不去了!吾好意思呀 ccrabbit!  發表於 2013-11-14 09:22
回復

ccrabbit 發表於 2013-11-12 13:56:06 |顯示全部樓層
wnk 發表於 2013-11-12 07:42
難得有導賞, 兩個大細露  (我與太太) 可以參加嗎 ?

sure come come!

wnk
hi, 一定到呀...兩個.. ^.^  發表於 2013-11-12 19:13
回復

ccrabbit 發表於 2013-11-12 18:40:09 |顯示全部樓層
現在有九個人, 還有六個位.
回復

洋蔥頭 發表於 2013-11-14 15:17:04 |顯示全部樓層
啱啱報咗名,兩位唔該
回復

ccrabbit 發表於 2013-11-14 15:43:45 |顯示全部樓層
洋蔥頭 發表於 2013-11-14 15:17
啱啱報咗名,兩位唔該

OK ah ^_^ welcome
回復

ccrabbit 發表於 2013-11-14 15:51:36 |顯示全部樓層
名額已滿, 謝謝報名! 日後仲會有其他類似話動, 有興趣朋友可以like 左我個page 先. kekeke
回復

洋蔥頭 發表於 2013-11-24 20:13:07 |顯示全部樓層
好開心嘅半日遊,讓我地知道多一些濕地保育嘅資訊,多謝ccrabbit美女
回復

ccrabbit 發表於 2013-11-24 20:53:27 |顯示全部樓層
洋蔥頭 發表於 2013-11-24 20:13
好開心嘅半日遊,讓我地知道多一些濕地保育嘅資訊,多謝ccrabbit美女 ...

謝謝大家的參與才真, 我都好想係美女呢.....年年18 ....hohoho. 有機會下次再玩過 ^_^
回復

wnk 發表於 2013-11-24 20:55:12 |顯示全部樓層

上咗環保一課, .謝謝

太太叫我多謝你D環保禮物呀...
回復

Carmenchau 發表於 2013-11-24 23:34:07 |顯示全部樓層
真係多謝你呀!帶我們睇到難得一見的稻米田, 一串一串金黃色的,影出嚟的相片,靚極了!阿仔第一次見到每日食的飯的真身,既好開心又好奇,摸完一次又ㄧ次!
多謝你的禮物呀!
回復

ccrabbit 發表於 2013-11-25 17:59:45 |顯示全部樓層
Carmenchau 發表於 2013-11-24 23:34
真係多謝你呀!帶我們睇到難得一見的稻米田, 一串一串金黃色的,影出嚟的相片,靚極了!阿仔第一次見到每日 ...

^__^good to hear that. e? 我都租緊Lions Rock Park 社區園圃wor. 你唔會係neighbor 掛?
回復

12下一頁