妹妹公司怪事 Part 2

作者: freddywongdy 发表于 2013-9-29 01:01:22
1226 10
其實果位經理開新場無耐都遇到唔少怪事呢......

我: 聽到貨架有聲?
妹: 掛衫果D架呀! 分開前後幾排咁!
果陣時收左舖好多燈都熄左!
後排掛衫果面好暗囉!
另外有個同事之後話見到經理急急腳咁走返出黎...
叫佢地快手D都覺得有D唔妥嫁啦! HAHA
我: 好心就開晒燈先執野啦! HAHA
妹: 經理講開o黎D野先話佢聽到D聲...
好似人地拎起D衣架又掛返落去咁! 好似後面有人揀緊衫咁...
其實佢未行到埋去果時都隱約聽到D聲嫁啦!
不過自己負責果個 section, 硬住頭皮都要埋去做啦! haha
我: 佢應該搵多個人同佢一組啦!
妹: 本來係嫁... 個同事入左倉拎返齊D碼出去...
點知一見到佢急急腳咁走返出黎就掹左佢另一邊執野!
我: HAHA ~ 比我都唔敢行返過去啦!
妹: 之後有次食飯, 個經理講返佢遇過D事...
佢話其實唔止童裝部D公仔會郁... 連上面倉果D舊模特兒公仔都...
我: 個頭又會郁呀?
妹: 係呀!
我: 哎也...
妹: 咁樓上層經理房喎... 入面間開左間房要黎放D雜物同D舊公仔...
有晚收檔執好晒野, 班 VM 黎左睇下個場度位準備換廚窗新 look!
跟住上晒經理房開會...
我: D公仔望住佢地上電梯? HAHA
妹: 唔係! 一路都無事發生...
入到房大家圍住經理枱坐, 經理枱係對住間間倉o既!
間倉板牆上一半係長玻璃窗設計, 可以望到入面...
平時無人出入倉係唔開燈o既...
暗沉沉! 不過响出面都望到下入面有D咩o既!
我: 有人見到D公仔郁!
妹: 唔......
佢地開開下會喎! 見經理面都青埋... haha
跟住佢話大家一齊走啦! 肚餓呀! 出去一路食野一路傾啦!
咁大家咪走囉!
跟住果個 VM 都醒水嫁啦! 去到食野果處坐底問佢做咩事...
係咪唔舒服?
經理話頭先開會一路都見到有人"UP" 頭好似和應我地D意見咁...
有人問邊個 "UP" 頭呀?
經理話見到倉入面果堆模特兒其中一個...
我: wakaka ~ 連公仔都認同佢地開會講D野呀!
妹: 咪係囉! 跟住D VM 佢地仲要返去開工嫁! 無人敢上去拎野囉!
我: 仲要返去?
妹: 佢地半夜開工家嘛!
我: 咁佢地可能仲見到更多野喎! HAHA
妹: 又唔係! 好多都係經理同 Sales 講返出黎嫁...
果日我過左去幫手...
我先入去果間倉到搵野...
頂~! 唔知邊個將個公仔放响中間...
一開燈比佢嚇左跳! 以為邊個擺 post 坐左响道!
我咪講囉: 你地乖乖地呀下!
我: hahaha ~ 咁你有無遇到咩怪事呀?
妹: 咁有無...! 不過仲有嫁...
我: 仲有?
妹: 係呀! 有人玩電話......
未完 < 待續 >
Juna 發表於 2013-9-29 15:41:02 |顯示全部樓層

有時我公司啲文件會無啦啦唔見左,搵幾日都搵唔到
我就會講:唔玩啦,攞番出嚟啦。就好似你妹妹話乖乖地咁
跟住份文件好快就會出現番

唔好自己嚇自已啦! haha  發表於 2013-9-29 16:46
唔好自己嚇自已啦! haha  發表於 2013-9-29 16:46
Juna 發表於 2013-9-29 17:32:47 |顯示全部樓層
唔好自己嚇自已啦! haha  發表於 半小時前

唔係一次,已經好多次

還有同事見過佢地,有五六個,有男有女

件事係點? 寫黎驚下啦! ^^  發表於 2013-9-29 21:31
Juna 發表於 2013-9-30 09:26:29 |顯示全部樓層

件事係點? 寫黎驚下啦! ^^  

其實, 都無咩嘢, 見到嘅同事, 本身係有陰陽眼, 佢話我地知, 係叫我地唔好驚, 大家和平相處就係啦
有個唔知嘅同事, 仲去學人唔知邊度買個 棺材仔  返來, 想升官發財添.....結果佢咪衰到貼地囉

我咪成日唔見文件囉

後來, 有幾個喇嘛嚟我地公司買機票返西藏, 佢地識老闆架, 話我地公司殺氣好重....幫我地誦經超度之後就無再發生事
freddywongdy 發表於 2013-9-30 12:03:11 |顯示全部樓層
Juna 發表於 2013-9-30 09:26

其實, 都無咩嘢, 見到嘅同事, 本身係有陰陽眼, 佢話我地知, 係叫我地唔好驚,  ...

和平相處就好啦! 人同人係咁, 人同... 都係咁! 就天下太平!

對呀  發表於 2013-9-30 12:09
corina 發表於 2013-9-30 12:15:38 |顯示全部樓層
Juna 發表於 2013-9-30 09:26

其實, 都無咩嘢, 見到嘅同事, 本身係有陰陽眼, 佢話我地知, 係叫我地唔好驚,  ...

我讀大學時讀過神學,教神學既教授有次話以前有班同學在學校附近租着鬼屋,個個都係基督徒,當然圍埋又讀聖經又祈禱,搞咗好耐都唔掂,最後去萬佛寺寫個牌位,咁就無事喇,d同學聽到個個都驚呼神奇~

姐係乜都要識D先得LOR! HAHAHHA  發表於 2013-10-4 19:46
我試過自己在外遇上路過的兄弟,心急念om ma le be mie hum, 無反應,反而求天使幫手就有大片光幫我請走兄弟,佢地可能有偏好.哈哈~  發表於 2013-10-4 17:17
果然係世界大同呀! hahahaha  發表於 2013-9-30 21:54
可能個D係無主孤魂, 只求有地方收留, 咁你同佢供左個位咯, 有人燒香比佢佢心安咯, 咪搞掂咯  發表於 2013-9-30 13:44
咁神奇  發表於 2013-9-30 12:19
maybabe 發表於 2013-10-4 17:10:59 |顯示全部樓層
就快又一個星期啦, 等緊你個PART 3
freddywongdy 發表於 2013-10-4 19:47:19 |顯示全部樓層
maybabe 發表於 2013-10-4 17:10
就快又一個星期啦, 等緊你個PART 3

咁心急呀!HAHAHA
faye00 發表於 2013-10-4 20:33:06 來自手機 |顯示全部樓層

悶到瞓左! hahahaha  發表於 2013-10-4 23:47
faye00 發表於 2013-10-6 10:25:35 |顯示全部樓層
     Up 頭

奇幻呢!  發表於 2013-10-15 21:15
奇幻呢!  發表於 2013-10-15 21:15
八王爺 發表於 2013-10-15 14:08:49 |顯示全部樓層
第二集都唔錯!

大家睇完要追......

Hahaha ~ 多謝王爺!  發表於 2013-10-15 21:15