分享檸檬薄荷種子及膠盒 (完)

作者: 珍珍 發表于 2013-6-28 20:17:32
2071 30

送出物品 : 5 份檸檬薄荷種子, 每份10 粒 ,
                   5 個膠盒 size 約9cm x 12cm x2cm , 膠盒原來係裝閃粉的, 寄出前我會清潔一下, 但仍有可能有閃粉殘留, 介意勿取.

交收方法 : 郵寄,花友需自備己貼上 足夠郵資的郵票的回郵信封
        郵費 : 只要種子 $1.4
                膠盒 $2.2  回郵信封要能大過膠盒size 的, 如花友寄來的信封不夠大, 膠盒不會寄送

登記後請即pm本人取地址, 及在三日內寄回郵信封給我

注意事項:

1.        本人絕不保證走莖能種活, 不保證膠盒不會被壓爛
2.        申請者請在信封上面寫上網名同申請物品資料。
3.        寄出回郵後,接受分享者必須在帖中回覆確認
4.        請貼上足夠郵票, 本人不負責郵寄失誤
5.        郵寄涉及風險,如有遺失及/或損壞本人恕不負責。
6.        本人有權決定物品是否送出

檸檬薄荷種子

膠盒

請排隊:
檸檬薄荷種子
1.雀仔(thx^^) 4- July 寄出 已收到
2.LHS1(thanks) 4- July 寄出  已收到
3.IC2000HK (TKS) 6 - July  寄出
4.powergun(thx) 4- July 寄出    已收到
5.becandy (Thanks a lot) 8-July 寄出

膠盒
1.goldfish. (thanks~~  ^v^) 8-July 寄出  已收到
2.sandylam (thx)  4- July 寄出   已收到
3.小野貓(THX~實在太好了~我的盒子剛剛被郵局整爛左)
4.amy625 (thanks) 5- July  寄出  已收到
5.imqueen(thx) 4- July 寄出   已收到

評分

查看全部評分

雀仔 發表於 2013-6-28 20:25:36 來自手機 |顯示全部樓層
檸檬薄荷種子
1.雀仔(thx^^)
回復

LHS1 發表於 2013-6-28 22:35:47 |顯示全部樓層
檸檬薄荷種子
1.雀仔(thx^^)
2.LHS1(thanks)
3.
4.
5.
回復

goldfish. 發表於 2013-6-28 23:01:41 |顯示全部樓層
檸檬薄荷種子
1.雀仔(thx^^)
3.goldfish. (thanks~~  ^v^)
4.
5.

膠盒
1.goldfish. (thanks~~  ^v^)
2.
3.
4.
5.

回復

ic2000hk 發表於 2013-6-28 23:01:59 |顯示全部樓層
檸檬薄荷種子
1.雀仔(thx^^)
3.IC2000HK (TKS)
4.
5.
回復

powergun 發表於 2013-6-28 23:13:19 |顯示全部樓層
檸檬薄荷種子
1.雀仔(thx^^)
4.powergun(thx)
5.

膠盒
2.
3.
4.
5.
回復

becandy 發表於 2013-6-28 23:22:18 |顯示全部樓層
檸檬薄荷種子
1.雀仔(thx^^)
5.becandy (Thanks a lot)

膠盒
2.
3.
4.
5.
回復

goldfish. 發表於 2013-6-29 00:53:14 |顯示全部樓層

哦!!點解..我之前排左想要"檸檬薄荷種子"...但係冇左我名??
謝謝樓主

預左比你架啦, 仲寄左tim 啦,  發表於 2013-6-29 11:32
回復

sandylam 發表於 2013-6-29 01:04:03 |顯示全部樓層
膠盒
2. sandylam (thx)
3.
4.
5.
回復

powergun 發表於 2013-6-29 08:22:17 |顯示全部樓層
檸檬薄荷種子
1.雀仔(thx^^)
4.IC2000HK (TKS)
5.powergun(thx)
6.becandy (Thanks a lot)

膠盒
2.sandylam (thx)
3.
4.
5.

謝謝POWERGUN ^V^,原來樓主已經留左比我。  發表於 2013-6-29 14:40
回復

小野貓 發表於 2013-6-29 10:09:44 |顯示全部樓層
檸檬薄荷種子
1.雀仔(thx^^)

膠盒
4.
5.
回復

amy625 發表於 2013-6-29 12:22:14 |顯示全部樓層
檸檬薄荷種子
1.雀仔(thx^^)

膠盒
4.amy625 (thanks)
5.
回復

goldfish. 發表於 2013-6-29 14:34:51 |顯示全部樓層
goldfish. 發表於 2013-6-29 00:53
哦!!點解..我之前排左想要"檸檬薄荷種子"...但係冇左我名?????

謝謝你啊!!!!!!!
回復

goldfish. 發表於 2013-6-29 14:41:01 |顯示全部樓層
檸檬薄荷種子
1.雀仔(thx^^)

膠盒
5.
回復

imqueen 發表於 2013-6-29 16:55:35 |顯示全部樓層
檸檬薄荷種子
1.雀仔(thx^^)

膠盒
5. imqueen(thx)
回復

珍珍 發表於 2013-7-3 19:00:50 |顯示全部樓層
因不想各位收到被壓爛的盒仔, 我在盒中塞了氣珠膠, 盒外也用氣珠膠包裹, 至令重量逹 58g
這是要$3 元郵費的了, 一陣我會減去部份包裝, 看看重量能否回到50g 以下,
最初我都忘了把包裝材料的重量加進去, 所以向各位說是 $2.2 , 這是我的錯誤, 如冇法減回 50g 以下, 那 $0.8 由我補

郵件收費請看郵局網址 : http://www.hongkongpost.hk/chi/postage/inland/index.htm#letter

我已寫明膠盒的郵費是 $2.2,  但有某花友只寄了 $1.4 的回郵信封給我. 這個我可不補郵費了.

回復

goldfish. 發表於 2013-7-4 11:47:02 |顯示全部樓層
謝謝樓主,,,前晚已收到種子,
回復

珍珍 發表於 2013-7-4 14:04:43 |顯示全部樓層
goldfish. 發表於 2013-7-4 11:47
謝謝樓主,,,前晚已收到種子,

做乜好似被壓路機壓過咁架
回復

goldfish. 發表於 2013-7-4 14:31:50 |顯示全部樓層
唉!!!估唔到佢地咁命苦..
回復

珍珍 發表於 2013-7-4 15:03:05 |顯示全部樓層
goldfish. 發表於 2013-7-4 14:31
唉!!!估唔到佢地咁命苦..

薄荷種子好細粒, 究竟係乜將佢壓成咁?
回復

12下一頁