分享 ~ 迷岩枝條及蟲蟲分享(完成)

作者: yipyipamy 发表于 2013-6-26 11:40:44
1715 18

這次分享是#9的Sinn. Mark Twain的枝條4份和K. An's Nagging Macaws 蟲蟲兩份(一份大蟲蟲和兩個小蟲蟲一份)

枝條是昨天切出來放入温室的,唔包一定出了根, 蟲蟲是前兩天採出來,巳用濕棉花保濕中
(截止日期: 2013-6-28日@ 2300)

先到先得
只限以下交收方法,地點及時間

交收方法: 面交
地點:太子地鐡站客戶服務部
時間:7/2 星期二晚上1900~1915 或 7/4星期四晚上1900~1915

1. 先到先得,但最後由本人自行決定獲分享者~

2. 每人最多可申請一份

3. 獲得分享的花友請於24小時內pm我相約交收,否則即當自動棄權。

4. 收到分享物後,接受分享者必須在帖中回覆確認。

5. 自備環保袋領取植株

6.本人擁有最終決定權。

7.由植株切出來的枝條或蟲蟲不保證100%開出相同的花,凊注意

8.如不接受以上條款者,請勿申請

花色
Sinn. Mark Twain

K. An's Nagging Macaws (謝謝N-Blythe大大分享)
這個我家的還未開花,如介意者請不要舉手

公佈結果
Sinn. Mark Twain (x4)
1. PercyMKLau (已於4/7交收)
2.Anthony_yap( 安排9/7交收)
3.jasminecatcat (請問枝條可以郵寄嗎?) - 安排郵寄,花友已溝通及了解郵寄風險. (9/7郵寄)
4. Jerrymay( 已於2/7交收)

K. An's Nagging Macaws (x2) - 取消分享
1. Orik(我唔介意要一條小蟲架…)
2. homa

真係千萬個對不起,因為我初次切個蟲蟲出來分享,唔懂得切出來之後如何保存.今早發覺三條蟲變黑發臭.所以今次的分享要取消了,在這裏要再一次同兩位花友- Orik & homa講"Sorry"

評分

查看全部評分

BenLau 發表於 2013-6-26 12:02:05 |顯示全部樓層
1. PercyMKLau
2.
3.
4.

K. An's Nagging Macaws (x2)
2.
anthony_yap 發表於 2013-6-26 12:16:35 |顯示全部樓層
2.Anthony_yap
3.
4.

2. Anthony_yap
jasminecatcat 發表於 2013-6-26 12:36:33 |顯示全部樓層
3.jasminecatcat (請問枝條可以郵寄嗎?)
4.

josie 發表於 2013-6-26 12:57:26 |顯示全部樓層
4. josie  thanks

orik 發表於 2013-6-26 13:52:22 |顯示全部樓層

後補
3. Orik(我唔介意要一條小蟲架…)
anthony_yap 發表於 2013-6-26 14:13:59 |顯示全部樓層

2. Orik(我唔介意要一條小蟲架…)
BenLau 發表於 2013-6-26 14:24:56 |顯示全部樓層

josie 發表於 2013-6-26 16:03:56 |顯示全部樓層
唔好意思, 我取消申請...

4.

jerrymay 發表於 2013-6-26 17:22:29 |顯示全部樓層
4. Jerrymay

homa 發表於 2013-6-26 17:27:09 |顯示全部樓層
4. Jerrymay

2. homa
yipyipamy 發表於 2013-6-28 15:19:45 |顯示全部樓層
公佈結果
3.jasminecatcat (請問枝條可以郵寄嗎?) - 安排郵寄,花友已溝通及了解郵寄風險.
4. Jerrymay

K. An's Nagging Macaws (x2) - 小蟲可郵寄,請PM我取地址.
2. homa
jerrymay 發表於 2013-7-3 02:56:22 |顯示全部樓層
Nice plant. Thank you so much
yipyipamy 發表於 2013-7-4 14:31:21 |顯示全部樓層
真係千萬個對不起,因為我初次切個蟲蟲出來分享,唔懂得切出來之後如何保存.今早發覺三條蟲變黑發臭.所以今次的分享要取消了,在這裏要再一次同兩位花友- Orik & homa講"Sorry"

你都唔想的,期待下次啦!  發表於 2013-7-4 19:04
BenLau 發表於 2013-7-4 23:42:52 |顯示全部樓層
Sinn. Mark Twain的枝條收到了。多谢分享。
anthony_yap 發表於 2013-7-10 17:21:38 |顯示全部樓層
received Sinn. Mark Twain, really nice thanks, sorry for the inconvenience caused
jasminecatcat 發表於 2013-7-12 15:53:20 |顯示全部樓層
收到了枝條, 多謝晒你, 但就真係乾晒, 現在搶救中
yipyipamy 發表於 2013-7-12 16:38:21 |顯示全部樓層
jasminecatcat 發表於 2013-7-12 15:53
收到了枝條, 多謝晒你, 但就真係乾晒, 現在搶救中

所以我都好怕郵寄,因為好難control到達時間.不過迷岩本身應該唔怕乾泥.你看看可否搶救,唔得我睇睇可否分多一個小芽給你啦.
jasminecatcat 發表於 2013-7-12 16:56:57 |顯示全部樓層
係呀, 麻煩到你呀, 多謝你先, 但狀況不是太差, 我會盡力