作者: yeliz 发表于 2013-6-5 10:57:14
1994 46

第一次種植,第一次收成~感謝“hkl729”嘅分享,進而再分享給其他花友~

今次有2批種子,不確定是否同一種類,只知有大細之分~

大粒有8份,每份共有5粒種子 有1份唔知去左邊...變8份!!!
1.珍珍 (我想要,  多謝) - 已PM 7/6寄出回郵 11/6寄出種子
2.tt28 - 已PM 11/6寄出種子
3.homa (thanks) - 已PM 5/6寄出回郵 7/6寄出種子
4.小紅楓樹 (thanks!) - 已PM 5/6寄出回郵 7/6寄出種子
5.吉花(thank you) - 已PM 6/6寄出回郵 9/6寄出種子
6.Chutou - thanks - 已PM 6/6寄出回郵 11/6寄出種子
7.chercher   (thanks) - 已PM 11/6寄出種子
8.superyin - 已PM 6/6寄出回郵 11/6寄出種子

細粒有30份左右,每份至少有10粒種子
1. 珍珍 (我想要,  多謝) - 已PM 7/6寄出回郵 11/6寄出種子
2. abe_bell - 已PM 6/6寄出回郵 9/6寄出種子
3. amosngng (Thx) - 已PM 9/6寄出種子
4.tt28 - 已PM 11/6寄出種子
5.homa (thanks) - 已PM 5/6寄出回郵 7/6寄出種子
6.小紅楓樹 (thanks!) - 已PM 5/6寄出回郵 7/6寄出種子
7.ahchoychoy (Thanks!) - 已PM 7/6寄出回郵 9/6寄出種子
8.吉花(thank you) - 已PM 6/6寄出回郵 9/6寄出種子
9.Chutou - thanks - 已PM 6/6寄出回郵 11/6寄出種子
10.chercher   (thanks) - 已PM 11/6寄出種子
11. mayl12 (thx!!) - 已PM 12/6寄出種子
12. kinkitotoro - 已PM 10/6寄出回郵 14/6寄出種子
13. kelly_zf (Thanks!!)
14. matt_lamtt(thx a lot!) - 已PM 15/6寄出回郵 19/6寄出種子
15.yahooon1(3q)
16. ingridhung (thanks!) - 已PM 19/6寄出種子

1. 接受分享者請PM我取地址
2. 花友如未能於登記後5天內寄出回郵,資格即被取消
3. 申請者請在信封上面寫上網名同申請物品資料
4. 花友如未能郵寄己貼上 $1.4 郵票的回郵信封,即當自動棄權
5. 收到 '種子' 後,接受分享者必須在帖中回覆確認
6. 本人不負責任何郵寄之風險
7. 本人不保證種子發芽率

大粒種子

大粒種子

細粒種子

細粒種子

評分

查看全部評分

elevala 發表於 2013-6-5 11:12:04 |顯示全部樓層
你就好啦, 我都係佢分享比我, 但係我種唔出...
唔開心
珍珍 發表於 2013-6-5 11:20:54 |顯示全部樓層
我想要,  多謝
abe_bell 發表於 2013-6-5 11:21:01 來自手機 |顯示全部樓層
是否需要全日照? 如果半陰也成,我想排謝謝。
yeliz 發表於 2013-6-5 11:43:54 |顯示全部樓層
elevala 發表於 2013-6-5 11:12
唔開心

今次可能得呢~
yeliz 發表於 2013-6-5 11:44:46 |顯示全部樓層
abe_bell 發表於 2013-6-5 11:21
是否需要全日照? 如果半陰也成,我想排謝謝。

學佢地講...最好有多啲陽光照...我得西斜=0=所以好綠~

elevala  我勁照都唔得... 所以唔敢試LU
@@咁我都唔知點做好啦~~要請教高手!!!

我勁照都唔得... 所以唔敢試LU  發表於 2013-6-5 12:29
amosngng 發表於 2013-6-5 11:44:53 |顯示全部樓層
大粒:
1. 珍珍 (我想要,  多謝)
2.
3.

細粒:
2. amosngng (Thx)
3.
3.
amosngng 發表於 2013-6-5 11:46:44 |顯示全部樓層
對不起,miss 左abe_bell
更新如下:
大粒:
2. abe_bell
3.

細粒:
2. abe_bell
3. amosngng (Thx)
4.
yeliz 發表於 2013-6-5 11:48:28 |顯示全部樓層
elevala 發表於 2013-6-5 11:12
唔開心

咁你要唔要丫?

我唔敢要啦, 好可能係我方法唔正確, 遲D先啦~ 謝謝 :)  發表於 2013-6-5 12:28
abe_bell 發表於 2013-6-5 11:50:15 來自手機 |顯示全部樓層
謝謝,但我不貪心只需要一種,我排小粒的好了。
tt28 發表於 2013-6-5 12:20:03 |顯示全部樓層

更新如下:
大粒:
2. abe_bell
3.tt28

細粒:
2. abe_bell
4. tt28
yeliz 發表於 2013-6-5 12:27:12 |顯示全部樓層
更新如下:
大粒:
2. tt28
3.
4.
5.

細粒:
2. abe_bell
4. tt28
5.
homa 發表於 2013-6-5 12:27:47 |顯示全部樓層
大粒:
2. tt28
3. homa (thanks)

細粒:
2. abe_bell
4. tt28
5. homa (thanks)

小紅楓樹 發表於 2013-6-5 12:40:40 |顯示全部樓層
大粒:
2. tt28
4. 小紅楓樹 (thanks!)

細粒:
2. abe_bell
4. tt28
6. 小紅楓樹 (thanks!)
ahchoychoy 發表於 2013-6-5 12:58:24 |顯示全部樓層
大粒:
2. tt28

細粒:
2. abe_bell
4. tt28
7. ahchoychoy (Thanks!)
吉花 發表於 2013-6-5 13:03:15 |顯示全部樓層
大粒:
2. tt28
5. 吉花(thank you)

細粒:
2. abe_bell
4. tt28
7. ahchoychoy (Thanks!)
8. 吉花(thank you)
abe_bell 發表於 2013-6-5 13:20:28 來自手機 |顯示全部樓層
大家都好神速,怎麼每次一上版不夠半天便滿了。
yeliz 發表於 2013-6-5 13:30:19 |顯示全部樓層
abe_bell 發表於 2013-6-5 13:20
大家都好神速,怎麼每次一上版不夠半天便滿了。

細細粒嘅未滿丫@@~
1/3都未到
chutou 發表於 2013-6-5 16:09:35 |顯示全部樓層
大粒有9份,每份共有5粒種子
1.珍珍 (我想要,  多謝) - 已PM
2.tt28 - 已PM
3.homa (thanks) - 已PM 5/6寄出回郵
4.小紅楓樹 (thanks!) - 已PM 5/6寄出回郵
5.吉花(thank you) - 已PM
6. Chutou - thanks

1. 珍珍 (我想要,  多謝) - 已PM
2. abe_bell - 已PM
3. amosngng (Thx) - 已PM
4.tt28 - 已PM
5.homa (thanks) - 已PM 5/6寄出回郵
6.小紅楓樹 (thanks!) - 已PM 5/6寄出回郵
7.ahchoychoy (Thanks!)
8.吉花(thank you) - 已PM
9. Chutou - thanks
10.
chercher 發表於 2013-6-5 19:24:13 |顯示全部樓層
大粒有9份,每份共有5粒種子
1.珍珍 (我想要,  多謝) - 已PM
2.tt28 - 已PM
3.homa (thanks) - 已PM 5/6寄出回郵
4.小紅楓樹 (thanks!) - 已PM 5/6寄出回郵
5.吉花(thank you) - 已PM
6. Chutou - thanks
7.chercher   (thanks)

1. 珍珍 (我想要,  多謝) - 已PM
2. abe_bell - 已PM
3. amosngng (Thx) - 已PM
4.tt28 - 已PM
5.homa (thanks) - 已PM 5/6寄出回郵
6.小紅楓樹 (thanks!) - 已PM 5/6寄出回郵
7.ahchoychoy (Thanks!)
8.吉花(thank you) - 已PM
9. Chutou - thanks
10. chercher  (thanks)
123下一頁