BUN BUN 買回來的av處理方法

作者: kelly 發表于 2013-5-5 00:05:47
44115 79
george 發表於 2013-5-10 02:37:17 |顯示全部樓層
褲袋有廿元,想買六合彩發財之前,
經過bun bun,竟然見到一個想買的品種,
心想頭獎可以下次中,但品種就可遇不可求,
於是決定借明日食飯的三元買起這個小苗。

回家用電話上網,一邊看大KE大的帖子,一邊準備替小苗換泥
心想大KE大的小苗沒有棉棉,我也希望可僥倖過關。

詎料一拿起泥膽,原來真正的頭獎早已為我準備了,23元有頭獎真正超值
minmin早前見過,但棉棉就很久沒有見過,所以除了留幾隻私人送給大KE大外,亦要替牠們拍寫真。
紅圈中的就是聞名遐邇的棉花蟲,十分可愛

我把小苗剪去,然後放進大KE大教大家調配的雞尾酒,
然後把泥膽倒在膠杯,希望可細看牠們。
我把一些消毒酒精倒在棉棉上,三秒後他們頓然消失死掉,快過玩魔術

評分

查看全部評分

回復

sandylam 發表於 2013-5-10 08:58:52 來自手機 |顯示全部樓層

連佐大都玩,繽仔出奇蛋@-@
我玩少左了,就因為佢貴左三蚊雞。3蚊夠去7仔買罐jolly sandy了!

Breeze  3蚊夠去7仔買罐jolly<---真係好抵, 我都入左貨  發表於 4 小時前
係呀!抵買!仲抵過繽仔出奇蛋。

3蚊夠去7仔買罐jolly<---真係好抵, 我都入左貨  發表於 2013-5-10 16:34
回復

kennytaki 發表於 2013-5-10 10:50:14 |顯示全部樓層

可唔可以大量繁殖棉棉? 等想見它的花友可以將來分享下,可以排隊啦。
回復

way 發表於 2013-5-10 12:31:38 |顯示全部樓層
好帖...
回復

Dreamer 發表於 2013-5-10 15:28:49 |顯示全部樓層
george 發表於 2013-5-10 02:37
褲袋有廿元,想買六合彩發財之前,
經過bun bun,竟然見到一個想買的品種,
心想頭獎可以下次中,但品種就 ...

此賽斑女子果然是沉魚落雁的嬌俏可人兒
難怪G大為抱得美人歸,寧捨六合彩頭獎,餐飲不改凍
嬴得綿綿情話,甜蜜模樣實在羡煞旁人啊

左右逢源G 賜駕,綿綿情話訴不盡
回復

小紅楓樹 發表於 2013-5-10 15:52:36 |顯示全部樓層
實習了一課!救回一命
thanks kelly
回復

george 發表於 2013-5-10 23:23:37 |顯示全部樓層
Dreamer 發表於 2013-5-10 15:28
此賽斑女子果然是沉魚落雁的嬌俏可人兒
難怪G大為抱得美人歸,寧捨六合彩頭獎,餐飲不改凍
嬴得綿綿情 ...

數個月後又是一條好漢

回復

小BEST 發表於 2013-5-11 09:13:38 |顯示全部樓層

棉花大爆炸~~~
回復

Toni 發表於 2013-5-11 10:02:53 |顯示全部樓層
你地D POST好搞笑, 真係差D 噴到成MON都係咖啡
我本來都成日去BUN BUN買AV, 不過俾你地嚇怕左啦
怕上得BUN BUN 多, 終遇棉棉 .......
加埋地方有限, 唯有忍手忍手, 但唔多覺佢有迷岩賣
請問咁多位花友, 除左厘度之外, 邊度有迷岩賣呀?
次次厘度有迷岩放果陣, 我都唔夠人手快....
好想試下種迷岩, 貪佢嬌小玲瓏之餘, 又唔阻地方
而且花友成日話比AV 易種, 搞到我成日都心思思~
回復

loveting1230 發表於 2013-6-13 14:43:16 |顯示全部樓層

學到野啦 我都係花宝買反黎就甘種.
回復

真誠 發表於 2013-7-3 17:44:35 |顯示全部樓層
唔好意思,新手數問,
"獨立温室囚禁"一個月 <--- 期間係咪要換水? 因為等成個月,係咪用個大膠杯保濕即可,需要陽光嗎?
我4月中係瑞士見得盆迷你白花紫羅蘭好歡喜,帶返黎,不過死得好快,現只剩下2片極細葉用水養住,
岩岩出少少根(係公司種)之前家中,可能太熱,真係唔想佢死,但又唔敢洛泥,1516中... ...
回復

muffined 發表於 2013-9-25 00:06:56 |顯示全部樓層
多謝詳盡分享,以後去bun bun買野唔駛怕!
比起去bun bun掃貨,拆禮物嗰一刻更「興奮」…
回復

tongtony 發表於 2013-9-25 19:13:27 |顯示全部樓層
請問一聲,泡泡浴三寶需唔需要落漂白水呢?

漂白水可代替洗潔精,即漂白水+火酒 or 洗潔精+火酒^^  發表於 2013-9-26 17:47
回復

ET0404 發表於 2013-10-21 17:12:47 |顯示全部樓層
新手受教了,謝謝!要即刻幫BUNBUN出品做手術了。(隔左成個禮拜,希望冇事
回復

leoyys 發表於 2013-11-5 13:52:39 |顯示全部樓層
it's really a great great post!!
回復

小kar 發表於 2013-12-10 13:37:59 |顯示全部樓層
之前不知bun bun 有"禮", 而帶了小苗回家.....
多謝各大大之分享, 也試了第一次幫小苗"淨身"

另外.... 想請問一下....其實風乾時間大約要幾耐 ?

是不是還要刮得更徹底 ?

是不是還要刮得更徹底 ?
回復

kelly 發表於 2014-1-25 10:52:03 |顯示全部樓層
小kar 發表於 2013-12-10 13:37
之前不知bun bun 有"禮", 而帶了小苗回家.....
多謝各大大之分享, 也試了第一次幫小苗"淨身"

已經可以的了~
風乾時間20-30分鐘,濕度低的日子可短些,或眼看莖位已乾,沒有液體滲出便行 試過忘記了,風乾三小時也冇問題
植株可一分為二,最左的一片葉不要

Sorry 呀,咁遲先覆,想必已落盤生埋根了,hehe~~
回復

小kar 發表於 2014-1-28 13:40:09 |顯示全部樓層
kelly 發表於 2014-1-25 10:52
已經可以的了~
風乾時間20-30分鐘,濕度低的日子可短些,或眼看莖位已乾,沒有液體滲出便行  ...

原來風乾時間20-30 分鐘就夠....... 我仲把小苗們 "風" 了10小時....

遲些學一下分盆~~

嘻嘻, 這是近照~~

嘻嘻, 這是近照~~

大得咁快?比了咩補品佢食?  發表於 2014-1-28 14:24
回復

同同 發表於 2014-2-17 12:16:04 |顯示全部樓層
我啱啱都係BUN BUN買左2盆返屋企, 幫其中1盆做左手術, 因為見倒佢好似冇"綿綿" 所以就冇幫第2盆做手術,
請問BUNBUN買返嚟嘅AV係咪一定要做手術? 2. 如果唔切根, 只係幫佢沐浴得唔得? 3. 如有"綿綿"係咪會嘢到其他花都有"綿綿"?
最後, 我做手術後唔記得要等佢風乾就入左泥, 咁盆av有冇事架?
對唔住呀! 我係新手好多問題
回復

kelly 發表於 2014-2-17 23:18:18 |顯示全部樓層

綿花蟲卵,肉眼未必見到,剩淋洗潔精火酒溶液,不切根,不能完全消滅綿花蟲,未孚的蟲卵依付在根,solution 殺唔清好易翻發。
Bun bun 貸不是全部有綿綿,喺大多數都有。若你只有小量av, 博下中咗都唔怕,等綿綿生到出嚟say hello 先搞佢都唔遲。若你有幾十,過百盤就咪制
綿綿可乘風踏浪而行,傳播很廣很快
未風乾入泥,只喺濕泥up住個傷囗,生根冇咁快冇咁好,盤花唔會丁丁的~
回復