Optimara Harmony - Share from P@G

作者: AppleYan 发表于 2013-3-14 17:29:13
890 7
Dreamer 發表於 2013-3-14 17:32:09 |顯示全部樓層
蘋果牌的葉....幾時都咁省鏡

你太誇獎了,多謝晒你的稱讚啊!  發表於 2013-3-14 17:38
Dreamer 發表於 2013-3-14 18:01:58 |顯示全部樓層
AppleYan  你太誇獎了,多謝晒你的稱讚啊!

老人家實話實說,這是蘋果葉的特質
其實我在想甚麼種植環境+技巧,可以令葉序那麼美,葉片那麼光澤?
可否分享一下,好讓我偷師
AppleYan 發表於 2013-3-14 18:17:19 |顯示全部樓層
Dreamer 發表於 2013-3-14 18:01
AppleYan  你太誇獎了,多謝晒你的稱讚啊!

老人家實話實說,這是蘋果葉的特質
其實我在想甚麼種植環境+技巧,可以令葉序那麼美,葉片那麼光澤?
可否分享一下,好讓我偷師

Dream姐,我點敢班門弄斧呢,以你的功力,我拍馬也追不上啊!
我大部份 AV 也放在公司的 file 櫃頂, 距燈盆兩呎倒,到冬天我才放回家晒太陽,沒有特別技巧,只是唔靚果D,我收起唔敢獻醜吧......!
Dreamer 發表於 2013-3-14 19:41:40 |顯示全部樓層
AppleYan 發表於 2013-3-14 18:17
Dream姐,我點敢班門弄斧呢,以你的功力,我拍馬也追不上啊!
我大部份 AV 也放在公司的 file 櫃頂, 距 ...

Apple 妹,請勿誤會我只是老徒一名
原來窩藏 file 櫃頂,充足光照+空調,怪不得葉片均稱又富光澤,件件大大隻
AppleYan 發表於 2013-3-14 19:49:01 來自手機 |顯示全部樓層
Dreamer 發表於 2013-3-14 19:41
Apple 妹,請勿誤會我只是老徒一名
原來窩藏 file 櫃頂,充足光照+空調,怪不得葉片均稱又富光澤,件 ...

真係多謝晒你的讃賞!
george 發表於 2013-3-15 00:53:07 |顯示全部樓層
蘋果花友,你的紫羅蘭真的很美麗!414花展冠軍有望!
AppleYan 發表於 2013-3-15 10:26:57 |顯示全部樓層
george 發表於 2013-3-15 00:53
蘋果花友,你的紫羅蘭真的很美麗!414花展冠軍有望!

G大,真係多謝晒你的加分同讚賞,但是你有所不知了,我的AV就是現在已開晒花,到414時,我怕會交白卷 ,唯有志在參予,到時欣賞吓各師兄師姐的高手作品,順使去偷吓師吧!