++++++花朋貓友吹水幫- 冬日BBQ 聚會++++++

作者: siuhamster 发表于 2012-11-30 15:40:16
9590 48

花朋貓友吹水幫冬日BBQ聚會現已接受報名啦!  大家有興趣便埋來報名啦!   

地點: 荔枝角九華徑吉吉燒

地址: 美孚荔景山路道九華徑新村牌坊

網址: http://www.afarm.hk/main.html
         http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=81312

地圖:可在http://www.afarm.hk/main.html'地址'中找到

交通:美孚地鐵站 C 出口步行 15-20 分鐘
美孚地鐵站 A 出口轉乘小巴 90P, 90M, 92
巴士 30, 42, 45, 46, 46X 九華徑站

暫定日期: 05/01/2013 (星期六)

截止日期:22/12/2012(星期六) 下午2點

時間: 暫定下午2:00 開始

如有花友贊助今次花朋貓友BBQ活動抽獎的話請到以下帖look look, 感謝大家!
http://hkplants.com/thread-127158-1-1.html

*******************************************************************************************************************************************************************************************
報名表:
(1) purplestar
(2) 小野貓~
(3) tsoiyiu1009 & son<3歲以下>
(4) tsoiyiu1009 媽媽
(5) tsoiyiu1009<采瑤6歲>
(6) siuhamster
(7) HLAM
(8) 八王爺
(9) yeahyeah
(10) Ylee
(11) N-Blythe
(12) GL20x
(13) GL20x 朋友1
(14) GL20x 朋友2
(15) GL20x 朋友3
(16) newbie
總數:15位大人,2位小朋友(其中1位3歲以下)

評分

查看全部評分

jose666 發表於 2012-11-30 16:47:12 |顯示全部樓層
花朋貓友吹水幫冬日BBQ聚會現已接受報名啦!  大家有興趣便埋來報名啦!   

網址: http://www.afarm.hk/main.html
          http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=81312

地圖:可在http://www.afarm.hk/main.html'地址'中找到

日期: 大家自由選擇, 正確舉行日期取決於人數最多報名為原則
           15/12/2012 (星期六)
           05/01/2013 (星期六)
           12/01/2013 (星期六)

如有花友贊助今次花朋貓友BBQ活動抽獎的話請到以下帖look look, 感謝大家!
http://hkplants.com/thread-127158-1-1.html

*******************************************************************************************************************************************************************************************

15/12/2012:
(1) siuhamster
(2)
(3)

05/01/2013:
(1) Sergio
(2) purplestar
(3) 小野貓~
(4) tsoiyiu1009 & son<3歲以下>
(5) tsoiyiu1009 媽媽
(6) tsoiyiu1009<采瑤6歲>
(7) siuhamster

12/01/2013:
(1) jose666 (x2)
(2)
(3)
小野貓 發表於 2012-12-6 20:49:44 |顯示全部樓層

日期: 大家自由選擇, 正確舉行日期取決於人數最多報名為原則
           15/12/2012 (星期六)
           05/01/2013 (星期六)
           12/01/2013 (星期六)

15/12/2012:
(2)
(3)

05/01/2013:
(1) Sergio
(3) 小野貓~
(8) 八王爺 (王爺排第八就至啱勒~^^~)
(9) Workingbee (我幫手排下~~嘻嘻~~)

12/01/2013:
(2)
(3)

Workingbee  喵,你幾時幫我排, 我5/1 唔得啊
之前你同我講話得嘛~咪幫你寫左~你做咩唔得丫?

喵,你幾時幫我排, 我5/1 唔得啊  發表於 2012-12-13 13:53
歡迎^^  發表於 2012-12-10 22:57
Good news! 小喵你加油呀!  發表於 2012-12-7 13:30
yeahyeah 發表於 2012-12-7 16:36:19 |顯示全部樓層

15/12/2012:
(2)
(3)

05/01/2013:
(1) Sergio
(3) 小野貓~
(10) yeahyeah

12/01/2013:
(2)
(3)

貓貓: 飲飲食食就岩我+ LA

好野~好耐無見你啦~^^~  發表於 2012-12-7 20:03
ylee 發表於 2012-12-7 19:20:34 |顯示全部樓層
15/12/2012:
(2)
(3)

05/01/2013:
(1) Sergio
(3) 小野貓~
(11) Ylee

12/01/2013:
(2)
(3)

好野~你又黎玩~^^~  發表於 2012-12-7 20:03
N-Blythe 發表於 2012-12-10 22:50:35 |顯示全部樓層

15/12/2012:
(2)
(3)

05/01/2013:
(1) Sergio
(3) 小野貓~
(11) Ylee
(12) N-Blythe

12/01/2013:
(2)
(3)

siuhamster  歡迎^^  
小野貓  歡迎B女黎玩丫~~~開心lu~  

大家又一齊玩,可以笑呵呵啦

歡迎B女黎玩丫~~~開心lu~  發表於 2012-12-10 22:52
GOODluck20x 發表於 2012-12-11 11:37:17 |顯示全部樓層

15/12/2012:
(2)
(3)

05/01/2013:
(1) Sergio
(3) 小野貓~
(11) Ylee
(13) GL20x  支持鼠妹妹

12/01/2013:
(2)
(3)

小野貓  喵~果度無啤酒妹播~~~~~哈哈~  發表於 19 分鐘前
啤酒妹关乜事,... 有喵喵咪ok law :-D

siuhamster  多謝支持  發表於 前天 15:05
客气

喵~果度無啤酒妹播~~~~~哈哈~  發表於 2012-12-13 13:55
多謝支持  發表於 2012-12-11 15:05
newbie 發表於 2012-12-13 15:03:25 |顯示全部樓層
newbie 1 pls - support - 05/01/2013
newbie 發表於 2012-12-13 15:03:48 |顯示全部樓層

15/12/2012:
(2)
(3)

05/01/2013:
(1) Sergio
(3) 小野貓~
(11) Ylee
(14) newbie

12/01/2013:
(2)
(3)

歡迎你黎丫~^^~  發表於 2012-12-13 19:57
http://hkplants.com/thread-129738-2-1.html <---報埋這個啦 BABY  發表於 2012-12-13 16:49
http://hkplants.com/thread-129738-2-1.html 報名喇!  發表於 2012-12-13 15:35
多謝支持  發表於 2012-12-13 15:07
siuhamster 發表於 2012-12-22 14:33:21 |顯示全部樓層
截止報名啦
報名名單:
05/01/2013
(1) Sergio
(3) 小野貓~
(11) Ylee
(14) newbie

當天有事不能來~請取消~  發表於 2012-12-27 23:20
小野貓 發表於 2012-12-22 21:19:09 |顯示全部樓層
截止報名啦
報名名單:
05/01/2013
(1) Sergio
(3) 小野貓~
(9) Workingbee (我幫手排下~~嘻嘻~~) <= 當天有事不能來~取消~
(11) Ylee
(14) newbie

當天有事不能來~請取消~  發表於 2012-12-27 23:20
OK~  發表於 2012-12-22 22:49
HLAM 發表於 2012-12-26 22:29:18 |顯示全部樓層
小野貓 發表於 2012-12-22 21:19
截止報名啦
報名名單:
05/01/2013

哎呀! 截止報名喇!

本來 1月5日有事, 而家取消了.
請問仲可唔可以參加呀.......?

Pm  發表於 2012-12-27 08:18
係咪一位?  發表於 2012-12-26 22:53
HLAM 發表於 2012-12-26 23:05:21 |顯示全部樓層
HLAM 發表於 2012-12-26 22:29
哎呀! 截止報名喇!  

本來 1月5日有事, 而家取消了.

小野貓  係咪一位?

囡囡怕羞, 鍾意留喺屋企, 得我一個嚟.

小野貓  因采瑤媽會帶同三歲及六歲一對子女來~囡囡可能有伴吧~可以考慮~另問題已轉發熊太媽~^^~  
謝謝您!

因采瑤媽會帶同三歲及六歲一對子女來~囡囡可能有伴吧~可以考慮~另問題已轉發熊太媽~^^~  發表於 2012-12-26 23:19
八王爺 發表於 2012-12-28 09:28:14 |顯示全部樓層
我睇咗獎品帖,好似獎品多過參加者。
即每人最少有一份禮物!太高興了!
purplestar 發表於 2012-12-31 15:08:00 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2012-12-28 09:28
我睇咗獎品帖,好似獎品多過參加者。
即每人最少有一份禮物!太高興了! ...

上次花朋貓友飯聚,我地每人都有三份禮物以上!所以禮物唔會嫌多架!
siuhamster 發表於 2013-1-2 23:00:51 |顯示全部樓層

Updated info. for the BBQ on 5/1/2013(Sat)

日期:5/1/2013(Sat)
時間:2-6pm
地點:美孚吉吉燒[九龍荔枝角九華徑新村(即荔欣苑對面,九華徑新村口大牌坊直入)]
集合時間:1:40pm(逾時不侯)
集合地點:美孚港鐵站荃灣線客務中心**注意:唔係西鐵線客務中心**(可參考附件中的美孚站位置圖,箭咀標示位置!!)
收費:成人: $148,小童(3-11歲),長者(65歲以上): $128

**請大家密切留意此POST的動向,謝謝**

如有任何查詢,歡迎PM我!

1:00pm 放工後我自己搭巴士直達目的地後與你們相聚 ^^  發表於 2013-1-3 01:21
週末又轉冷,大家要注意保暖,特別係小朋友  發表於 2013-1-3 00:31

評分

查看全部評分

小野貓 發表於 2013-1-3 01:11:28 |顯示全部樓層

首先感謝熊太媽(siuhamster)舉辦是次活動~
時間及地點已列於談天說地版的“++++++花朋貓友吹水幫- 冬日BBQ 聚會++++++”
本帖#16

謝謝參與及贊助獎品的花友~
獎品如下,如有錯漏或更新,歡迎留言或PM我指正或更新

贊助獎品名稱、件數(id名)                                       
1.  全新透明塑料布丁杯連蓋1套[6組](衰喵)         
2.  神秘禮品數份 (DORA)
3.  十字花pony ride側芽,已定植1.5安士試飲杯 x 1 (siuhamster)
4.  超迷你品種av S686側芽,己定植1.5安士試飲杯 x 1 (siuhamster)
5.  迷岩Sinn. 'Pirate's Double Happiness'未定種側芽 x 1 (tsoiyiu1009)
6.  迷岩Sinn. 'Stone's Yulia'未定種側芽 x 1 (tsoiyiu1009)
7.  S. 'lulu' 兩株 x 2 [有球但未開過花,處子] (八王爺)
8.  Episcia Cleopatra x 1  ( Goodluck 支持!! )不知花落誰家
9.  sinningia sellovii x3 (YLEE)
10.12孔紫色育苗盒 (长:19cm x 宽15cm x 高11cm, 底盘高 6cm) x3 (Sergio)
11. 港版小號保濕盒箱 (长:38.5cm 宽26cm 高17cm,底盘高 8.5cm) x1 (Sergio)
13. A Misera 無根頂芽 x4  (N-Blythe)
14. 迷你火龍果小小苗 x 3 (觀賞型)  ( N-Blythe)
15. Rob's Humpty Doo x 2  ( N-Blythe)
16. DIY 香薰潤唇膏 (薰衣草/玫瑰) x 5 (N-Blythe)
17. DIY鮮製一瓶小洛神花果醬, 祝大家BBQ玩得愉快 (N-Blythe)
18. 惠康$50現金劵 (purplestar)
19. 神秘禮品 (yeahyeah)  
20. kei yoki 小苗 x 1 我帶盆小小苗 嚟 ^.^(HLAM)

各位出席及有贊助獎品的花友請記得帶備贊助獎品出席,
另外出席的花友請自備購物袋,方便帶走獎品。

再次感謝大家的參與,尤其不能出席的而又贊助禮品的花友=>Dora  Sergio,
要向你們致敬;還有感謝Purplestar幫忙帶Sergio的贊助禮品,至於Dora的贊助獎品,我會幫忙帶到現場。

抽獎方法會由我(小野貓)當日向出席花友宣佈,各位最少會帶走一份獎品的。

預祝各位當日出席者玩得開心盡興~

喵喵~

HLAM~我已經幫你加左上去啦~
謝謝贊助支持~

多謝喵喵  發表於 2013-1-3 17:53
我帶盆小小苗 (kei yoki) 嚟 ^.^  發表於 2013-1-3 13:43
小喵不用客氣!麻煩哂星星妹妹代勞!預祝你們玩得開心又盡興滿載而歸  發表於 2013-1-3 09:23
Happy day ^^  發表於 2013-1-3 01:15

評分

查看全部評分

八王爺 發表於 2013-1-3 10:41:48 |顯示全部樓層
今日先發覺俊鴨鴨帶三位朋友來踩場!!
呵呵.....我地D 俊男美女有可以識新朋友,哈哈!

佢地齊腳可以開四方城!  發表於 2013-1-4 10:18
So happy  發表於 2013-1-3 17:53
siuhamster 發表於 2013-1-3 17:52:58 |顯示全部樓層
siuhamster 發表於 2013-1-2 23:00
Updated info. for the BBQ on 5/1/2013(Sat)

日期:5/1/2013(Sat)

Thanks tomtomtom,N-Blythe,Sergio

tomtomtom:多謝溫馨提示
B女:收到。到時見
siuhamster 發表於 2013-1-3 21:32:28 |顯示全部樓層
有2個消息要同大家講
一個壞,一個好

壞消息係今日收到落booking時聽電話既人打黎,佢話佢個陣放假,唔知原來2013既收費每位加左10蚊,一句唔好意思就話報左個錯既價

好消息係我地得到Malike拔刀相助,獲得了優惠價 仲有食既送比我地(係咩黎呢,就等我係度買個關子,當日你地就知 )

雖然Malike未能抽時間參與其中,但Malike仍出手幫忙,勞心勞力,本人在此感謝Malike既幫忙

唔駛客氣, 舉手之勞, 大家玩得開心D! :)  發表於 2013-1-4 16:45
Malike謝謝你幫忙 ^^  發表於 2013-1-4 12:10
咁即系加十蚊,之後又有優惠價,等如減咗價? 結果只有一個好消息!?  發表於 2013-1-4 10:25
Good~多謝Malike~^^~  發表於 2013-1-3 21:35
123下一頁