台北建國花市

作者: jellyfishy 发表于 2008-5-20 10:27:46
7634 37
直得一去.
所以我都就快去行下. 唔知個度有無植藻素和美美av賣呢~

http://www.tfa.org.tw/flower.html

http://www.fafa.org.tw/FlowerStore.aspx

(部分資料由老盛大哥提供, 謝謝老盛大哥~~ )

據網上找到的資料看, 建國花市有兩個入口,
1. 一個在建國北路跟仁愛路交叉口;
2. 一個在信義路的公車到逹, 站名叫建國仁愛路. 可坐淡水線(其中一站是台北火車站), 先到捷運的台大醫院站, 再搭263公車或其他仁愛幹線的公車, 即可到逹建國仁愛路站.
注意:
搭公車時不要搭錯方向!
留意這是假日花市, 只在週末和紅假才開放, 不要摸釘啊~
最好正午前到逹, 在人潮未到前, 找到更多美美品質好的花仔.
cross 發表於 2008-5-20 11:30:26 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-5-20 10:27 發表
直得一去.
所以我都就快去行下. 唔知個度有無植藻素和美美av賣呢~

http://www.tfa.org.tw/flower.html

http://www.fafa.org.tw/FlowerStore.aspx

(部分資料由老盛大哥提供, 謝謝老盛大哥~~:loveliness ...

要偷渡喎
vkzone2002 發表於 2008-5-20 12:10:30 |顯示全部樓層
矽藻素可以係網上訂叫店鋪送到去台灣你所住的旅店, 咁就安安全全一定買到啦!
jellyfishy 發表於 2008-5-20 12:14:44 |顯示全部樓層
原帖由 vkzone2002 於 2008-5-20 12:10 發表
矽藻素可以係網上訂叫店鋪送到去台灣你所住的旅店, 咁就安安全全一定買到啦!

你也說的對, 看看你介紹的link 先~
goldenretriver 發表於 2008-5-26 00:38:50 |顯示全部樓層
水母, 我剛剛响台北番黎, 行均成個建國花市, 都係冇矽藻素賣架! 於是心心不憤, 問吓d姐姐, 佢話矽藻素/土冇用, 冇得賣喎 (都唔知係咪老點我 )! 建議你都係學vkzone話齋, 網上訂左先, 再安排送貨啦!
Exodus 發表於 2008-5-27 00:37:30 |顯示全部樓層
板橋花市都ok
jellyfishy 發表於 2008-5-28 09:29:39 |顯示全部樓層
原帖由 Jumpluff 於 2008-5-27 00:37 發表
板橋花市都ok

有無資料呀? 真係响台北?
江江 發表於 2008-5-28 11:09:45 |顯示全部樓層
原帖由 cross 於 2008-5-20 11:30 發表

要偷渡喎

查証...
可以光明正大咁入口.....
sophie 發表於 2008-5-31 23:19:13 |顯示全部樓層
台北建國花市, 雖然是在天橋底下架設的臨時檔攤,

規模絕不馬虎. 下次要預留充足時間溜覽喔
IMG_2608 (Medium).JPG
IMG_2609 (Medium).JPG
IMG_2610 (Medium).JPG
sophie 發表於 2008-5-31 23:32:02 |顯示全部樓層
在第五或第六區(not sure)有一檔av專櫃, 名叫永和堇苑, 不要錯過呵!
IMG_2611 (Medium).JPG
IMG_2613 (Medium).JPG
IMG_2614 (Medium).JPG
candyafr 發表於 2008-6-1 11:33:54 |顯示全部樓層
sophie,

有冇收獲啊?
chris 發表於 2008-6-1 13:12:15 |顯示全部樓層
睇到我都想去台北行番一轉
sophie 發表於 2008-6-3 23:12:38 |顯示全部樓層
原帖由 candyafr 於 2008-6-1 11:33 發表
sophie,

有冇收獲啊?

少少啦
Tony 發表於 2008-6-3 23:40:28 |顯示全部樓層
原帖由 sophie 於 2008-5-31 23:32 發表
在第五或第六區(not sure)有一檔av專櫃, 名叫永和堇苑, 不要錯過呵!

有冇影相呀?
Tony 發表於 2008-6-3 23:41:22 |顯示全部樓層
原帖由 sophie 於 2008-6-3 23:12 發表

少少啦

快D post出黎啦,等我恨吓
sophie 發表於 2008-6-4 00:22:22 |顯示全部樓層
原帖由 Tony 於 2008-6-3 23:41 發表

快D post出黎啦,等我恨吓

就係冇映呢檔呀!

我記起花檔是挨近信義路入口, 最近有去過的花友請指正啊!
candyafr 發表於 2008-6-4 22:43:14 |顯示全部樓層
原帖由 sophie 於 2008-6-3 23:12 發表

少少啦

我6月尾去台北,睇下到時.....................
jellyfishy 發表於 2008-6-4 22:48:06 |顯示全部樓層
原帖由 sophie 於 2008-6-4 00:22 發表

就係冇映呢檔呀!

我記起花檔是挨近信義路入口, 最近有去過的花友請指正啊!

水母呢個星期六就過去行下, 到時"指正"下你先~~
Tony 發表於 2008-6-4 23:07:40 |顯示全部樓層

回復 18# kim 的帖子

水母~~~~記住影多D相呀
sophie 發表於 2008-6-6 23:10:13 |顯示全部樓層
樓主明天就去台北玩啦,  真係開心!

記得落足眼力搵下, 有一檔賣雜花的, 佢有張枱仔放咗十零盆迷岩, 用粉黃色紙包裹, 的的骰骰, 好QUTIE,

這個也是在信義路那邊.
12下一頁