送贈一PACK 18粒AA 電

作者: ernestng 发表于 2011-11-22 17:23:12
5035 23
事原小弟心急幫公司做EVENT 買多左一PACK 18AA 電, 唔想CLAIM公司錢因為係我自己問題
現希望有心人要左佢, 不想浪費, 全新未開,  無條件送贈, 只要放工時間到炮臺山 OR NORTH POINT 自行拿走, , 功德無量, 謝謝~

八王爺 發表於 2011-11-22 17:26:49 |顯示全部樓層
你自己唔用咩?
ernestng 發表於 2011-11-22 17:28:40 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2011-11-22 17:26
你自己唔用咩?

買左兩PACKs 18粒.., 我家中又用開RECHARGE, 分左好多比同事, 重有一PACK 未開, 我覺得自己狂整垃圾出來好唔安好樂, 不如送左比人.....
土豆貓 發表於 2011-11-22 17:29:13 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2011-11-22 17:26
你自己唔用咩?

你自己唔用咩?x 2....
ernestng 發表於 2011-11-22 17:34:40 |顯示全部樓層
土豆貓 發表於 2011-11-22 17:29
你自己唔用咩?x 2....

係咁.. 個日公司攪EVENT, 不客有失, 所以買定D備用, 點知個同事又買左, 多左兩PACKs 出來, 真係用唔哂,
我家中用recharge, 但係7個月只係CHARGE左一次咁多=.="

AA電唔用會走電, 所以送比人我會好過D
土豆貓 發表於 2011-11-22 17:39:52 |顯示全部樓層
ernestng 發表於 2011-11-22 17:34
係咁.. 個日公司攪EVENT, 不客有失, 所以買定D備用, 點知個同事又買左, 多左兩PACKs 出來, 真係用唔哂,
...

我都係用recharable架.....應該有其他花友幫到你.....
八王爺 發表於 2011-11-22 17:41:33 |顯示全部樓層
ernestng 發表於 2011-11-22 10:28
買左兩PACKs 18粒.., 我家中又用開RECHARGE, 分左好多比同事, 重有一PACK 未開, 我覺得自己狂整垃圾出來 ...

嘩!! 「狂整垃圾」哩個真喺好多香港人沒有的自覺意識。

田中農民,要讚一個!
ernestng 發表於 2011-11-22 17:41:34 |顯示全部樓層
土豆貓 發表於 2011-11-22 17:39
我都係用recharable架.....應該有其他花友幫到你.....

係丫.. 真係鬼整原來我迫家人轉哂rechargeable, 全家人都唔會用AA OR 買AA了, 如果唔係公司野我真係唔會買
土豆貓 發表於 2011-11-22 17:43:10 |顯示全部樓層
ernestng 發表於 2011-11-22 17:41
係丫.. 真係鬼整原來我迫家人轉哂rechargeable, 全家人都唔會用AA OR 買AA了, 如果唔係公司野我真係唔會 ...

但係真係鬼整得好噃....全家人都用rechargable....good!!!
八王爺 發表於 2011-11-22 17:43:27 |顯示全部樓層
ernestng 發表於 2011-11-22 10:41
係丫.. 真係鬼整原來我迫家人轉哂rechargeable, 全家人都唔會用AA OR 買AA了, 如果唔係公司野我真係唔會 ...

我都用 充電池。
不過,有時唔夠用,都有啲後備AA。
可惜我唔去你果區,如果唔喺,都好正!
免費呀!FOR FREE!
ernestng 發表於 2011-11-22 17:43:56 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2011-11-22 17:41
嘩!! 「狂整垃圾」哩個真喺好多香港人沒有的自覺意識。

田中農民,要讚一個! ...

我有些日子唔比家人開新膠代攪到佢地好反感, 但現在又OK, 冇人嘈, 自動自覺去REUSE 再REUSE,
最頂唔順係日本人, 佢地係D野好整齊, 但好多時佢地PRODUCT 真係OVER 又OVER PACKING
ernestng 發表於 2011-11-22 17:46:33 |顯示全部樓層
土豆貓 發表於 2011-11-22 17:43
但係真係鬼整得好噃....全家人都用rechargable....good!!!

hmm.. 其實全家TOTAL 只係5人=.=

一開始時都唔易, 要人變係唔易的, 我成日比人嘈, 家人次次嘈我都只可以細細聲去解釋"花得起, 唔代表要浪費, 唔浪費唔代表窮, 慳係美德來"
kk_alice 發表於 2011-11-22 17:56:52 |顯示全部樓層
我好鍾意"慳係美德"  我而家有太多膠盆 種5曬
日日比媽罵垃圾><
ernestng 發表於 2011-11-22 17:59:34 |顯示全部樓層
kk_alice 發表於 2011-11-22 17:56
我好鍾意"慳係美德"  我而家有太多膠盆 種5曬
日日比媽罵垃圾>

唔好比佢見到就沒事
kk_alice 發表於 2011-11-22 18:01:21 |顯示全部樓層
ernestng 發表於 2011-11-22 17:59
唔好比佢見到就沒事

佢話我d垃圾扔光 就有好多櫃用到xD
土豆貓 發表於 2011-11-22 18:07:56 |顯示全部樓層
用吳到就post出黎交換或者分享出去啦!
ernestng 發表於 2011-11-22 18:11:18 |顯示全部樓層
kk_alice 發表於 2011-11-22 18:01

垃圾其實係個主觀睇法, 好多人覺得冇用的廚餘我地可以化為有機泥
HK 人比商家TRAIN 左好多年, 由小學到大學, 都係TRAIN 一班平價勞工出來, 佢地的價值觀就係食好穿好就係生活, 其他野都係垃圾, 唔應該要, 應該廢棄左佢地, 買過新的就是開心
根本係一個虛假的消費模式

人地係點想我唔敢講, 我自己唔想過咁樣的生活
盡力REUSE, 比人嘈味認句窮, 窮係最惡的, 富在心中
ernestng 發表於 2011-11-22 18:13:38 |顯示全部樓層
kk_alice 發表於 2011-11-22 18:01

HAHA 我想反問佢, 多左個櫃又點? 我放野入去你覺得係垃圾, 你放野入去又如何~
土豆貓 發表於 2011-11-22 18:17:02 |顯示全部樓層
ernestng 發表於 2011-11-22 18:11
垃圾其實係個主觀睇法, 好多人覺得冇用的廚餘我地可以化為有機泥
HK 人比商家TRAIN 左好多年, 由小學到大 ...

講得好!心中富有!十個贊!
kk_alice 發表於 2011-11-22 19:00:05 |顯示全部樓層
因為我真係咩都留, 幾個櫃都係鈕蛋野 哈哈哈
12下一頁