2020岩桐和喜蔭,花貓

作者: Vinia 发表于 2020-8-8 22:27:40
2374 9
IMG_20200804_071857.jpg IMG_20200804_113723.jpg
Ison 發表於 2020-8-12 23:26:43 |顯示全部樓層
Vinia 發表於 2020-8-12 12:03
係Helen , 都係新買嚟冇幾耐, 希望可以種成功啦

見到好健康啊, 只要保濕同唔好冷親佢, 粉蔭對Vin姐應該無難度 ^_^
Vinia 發表於 2020-8-12 12:03:02 來自手機 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2020-8-11 19:26
你的粉蔭色很出啊, 是什麼名字?

係Helen , 都係新買嚟冇幾耐, 希望可以種成功啦
Ison 發表於 2020-8-11 19:26:07 |顯示全部樓層
你的粉蔭色很出啊, 是什麼名字?
Vinia 發表於 2020-8-11 11:14:08 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2020-8-9 21:08
紫色多花係stone's nate? 唔知點解我種難開花,放窗邊好小小,總算開過兩朵! ...

係stone's nate, 爆花唔係我嘅傑作, 係買返嚟已經係咁. 我種的迷岩都係開咁少花,我有問過賣家佢話要長期照燈。
B17 發表於 2020-8-9 21:08:05 來自手機 |顯示全部樓層
紫色多花係stone's nate? 唔知點解我種難開花,放窗邊好小小,總算開過兩朵!
Vinia 發表於 2020-8-8 23:10:59 來自手機 |顯示全部樓層
winnieling 發表於 2020-8-8 22:52
這隻紫色大岩桐好少見,粉紅喜蔭都好靚呀!

最近花墟繽紛買,台灣岩桐好平$30一盆
Vinia 發表於 2020-8-8 23:09:41 來自手機 |顯示全部樓層
yunge0 發表於 2020-8-8 22:38
恭喜樓主盤盤都爆花呀!尤其是那三朵紫色大岩桐,很搶眼,極美!<span class="emoji emoji1f44d"></span> ...

多謝欣賞!
winnieling 發表於 2020-8-8 22:52:01 來自手機 |顯示全部樓層
這隻紫色大岩桐好少見,粉紅喜蔭都好靚呀!
yunge0 發表於 2020-8-8 22:38:34 來自手機 |顯示全部樓層

恭喜樓主盤盤都爆花呀!尤其是那三朵紫色大岩桐,很搶眼,極美!