徵求:伯利恆之星枝條

作者: nekotoro 發表于 2020-6-22 10:58:30
6872 80

之前同人換咗枝條返嚟種,開咗幾朵都唔係好似(見圖),有啲懷疑其實係另一個品種,想再徵其他花友果D試吓!最好有花相確認品種,可以用Kei Yoki 小苗交換! 716FB31E-5EAD-48AC-8004-BDDF1CDFD62D.jpeg

可以星期六下午太子站交收,如果平日可以收工後响東涌綫荔景至香港站,或者金鐘站至堅尼地城站交收,謝謝!
Ming36 發表於 2020-10-8 21:46:49 來自手機 |顯示全部樓層

終於完成交收。多謝妳送的AV 修葉。
星星走莖可即入泥,明年三四月左右,就能順利開花

多謝你呀!(o^^o)  發表於 2020-10-28 12:02
回復

Ming36 發表於 2020-10-3 23:26:45 來自手機 |顯示全部樓層
終於約到面交地點、時間。伯利恆之星已經浸到出咗好多根了!
另外到時早上才剪。
嚟緊個星期四見

不用客氣!  發表於 2020-10-3 23:49
回復

小雷子 發表於 2020-10-2 23:41:30 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2020-7-10 19:32
又關我事!<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>
我之前又係,影完又發現整斷咗! ...

有人揾你呀!見字睇PM呀!

謝謝小雷子幫手[emoji]1f44d[/emoji]  發表於 2020-10-3 23:28
覆咗了!唔該曬小雷子!FB 果個係咪你!XD  發表於 2020-10-3 20:57
回復

Ming36 發表於 2020-10-2 15:02:37 來自手機 |顯示全部樓層
請看PM
有關面交事宜
回復

Ming36 發表於 2020-9-3 15:50:44 來自手機 |顯示全部樓層
請check pm
回復

Ming36 發表於 2020-9-2 15:07:19 來自手機 |顯示全部樓層
請看PM
有關面交事宜
回復

ihoward 發表於 2020-8-7 00:54:18 來自手機 |顯示全部樓層
聽了大大的對話,我都好有興趣,如有多的小枝條,可否給我一條試吓種呢,Thanks!
回復

小雷子 發表於 2020-7-10 19:34:57 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2020-7-10 19:32
又關我事!<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>
我之前又係,影完又發現整斷咗! ...

就係睇完你回覆後先出事架!

好似打喊路一樣會傳染!XD  發表於 2020-7-11 20:22
回復

nekotoro 發表於 2020-7-10 19:32:32 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-7-10 19:31
你傳染我呀!頭先清洗花架,整斷傻豹走莖,有花有冧的!<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>[emoji ...

又關我事!
我之前又係,影完又發現整斷咗!
回復

小雷子 發表於 2020-7-10 19:31:32 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2020-7-10 17:32
拎出嚟影相又整鬼斷咗一大抽走莖,仲要係有花冧嘅...<span class="emoji emoji1f611"></span>

你傳染我呀!頭先清洗花架,整斷傻豹走莖,有花有冧的!
回復

Ming36 發表於 2020-7-10 17:35:48 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2020-7-10 17:32
拎出嚟影相又整鬼斷咗一大抽走莖,仲要係有花冧嘅...<span class="emoji emoji1f611"></span>

我都試過,仲要係幾粗壯下嘅走莖,唯有用水插住佢先
回復

nekotoro 發表於 2020-7-10 17:32:44 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-7-10 13:03
有進步呀!方面正確,繼續加油!
我都移離窗台,睇下有冇改善!<span class="emoji emoji1f605"></span> ...

拎出嚟影相又整鬼斷咗一大抽走莖,仲要係有花冧嘅...
回復

小雷子 發表於 2020-7-10 13:03:27 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2020-7-10 02:29
開多幾朵,叫做有少少唔同,不過同星星仲差好遠!<span class="emoji emoji1f60c"></span>

有進步呀!方面正確,繼續加油!
我都移離窗台,睇下有冇改善!
回復

Ming36 發表於 2020-7-10 10:15:28 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2020-7-10 02:29
開多幾朵,叫做有少少唔同,不過同星星仲差好遠!<span class="emoji emoji1f60c"></span>

真係幾唔同,仲有三個花苞左右,請等多一陣
回復

nekotoro 發表於 2020-7-10 02:29:14 來自手機 |顯示全部樓層
開多幾朵,叫做有少少唔同,不過同星星仲差好遠!

D488CF15-CA13-47C8-BBCF-A628625BC85C.jpeg 1DEF1EB7-55D1-4F03-B1E6-951AB2A8DD54.jpeg
回復

Ming36 發表於 2020-6-30 19:21:33 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-6-30 16:45
Twinkle Twinkle Little Star how I wonder what you are!<span class="emoji emoji1f601"></span>

妳咁好唱口,就好啦
回復

小雷子 發表於 2020-6-30 16:45:07 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-6-30 15:50
黑洞需要星星<span class="emoji emoji1f31f"></span>出來閃耀啊!
<span class="emoji emoji1f3a4"></span>讓佢閃耀,<span class="emoji emoji1f3bc"></span>令 ...

Twinkle Twinkle Little Star how I wonder what you are!
回復

Ming36 發表於 2020-6-30 15:50:27 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-6-30 15:34
我都係!再移的話就要入黑洞了!<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span> ...

黑洞需要星星出來閃耀啊!
讓佢閃耀,令佢閃耀,望佢發出光輝將個世界照,培育幼苗,培育幼苗,培育幼小天天進步實在妙
回復

小雷子 發表於 2020-6-30 15:34:18 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2020-6-30 14:20
我已經移到連AV 都舉手嘅位置,仍然開全紅.....

我都係!再移的話就要入黑洞了!
回復

12345下一頁