2020迷岩比賽<2> 陽光下的白雪公主fu's fall sunshine X snow white

作者: 小雷子 发表于 2020-5-26 12:34:08
5227 109

如果上次錯失參加比賽的話,依加就係機會啦!手快有,手慢冇!

比賽準側如下:
只要最快成功種到開花,你就係贏家!

獎品:
喜蔭走莖 Episcia faded jade

要求:
參加者必須每月最少一次,在小雷子開<迷岩比賽>嘅帖報告生長狀況!(如果未能符合要求,參賽資格會被取消)

交收方法:只限郵寄,郵遞風險,恕不負責

重要事項:
.申請者請即PM郵寄地址,否則申請會被取消
.收到戶口號碼後48小時內,將HK$6(郵費及包裝費)存入本人銀行戶口(HSBC),否則申請會被取消
.入數後請發帖或PM通知入數時間,請勿貼出收據
.版規:收到分享物品後必須在本版面中回覆確認
.送出與否,本人有最後之決定權
.申請後失去聯絡者以後分享不予接受

小苗現況:

評分

查看全部評分

fanchu 發表於 2020-6-8 21:05:06 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-6-8 20:43
恭喜你成功收件!<span class="emoji emoji1f604"></span>

謝謝你呀!你包好好呀~冇受壓,擺咁多日,居然冇變到梅菜
小雷子 發表於 2020-6-8 20:43:27 來自手機 |顯示全部樓層
fanchu 發表於 2020-6-8 19:46
大大~我收倒啦!上左盆,係98樓,其實你個包裝已經好fit, 只不過係剛好闊過我信箱 ...

恭喜你成功收件!
fanchu 發表於 2020-6-8 19:46:09 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-6-6 20:17
下次個盒再整薄多少少,希望入到信箱!大家再唔擔心!<span class="emoji emoji1f605"></span>

大大~我收倒啦!上左盆,係98樓,其實你個包裝已經好fit, 只不過係剛好闊過我信箱
小雷子 發表於 2020-6-6 20:17:37 來自手機 |顯示全部樓層
yunge0 發表於 2020-6-6 20:13
入到信箱。
因為舊樓,郵包試過放了在樓上的信箱。
上年有個比賽的郵包被送往鄰座大廈的信箱。幸好,鄰座 ...

下次個盒再整薄多少少,希望入到信箱!大家再唔擔心!
yunge0 發表於 2020-6-6 20:13:59 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-6-6 20:03
想問下,你平日收我的信,係咪入到信箱?

入到信箱。
因為舊樓,郵包試過放了在樓上的信箱。
上年有個比賽的郵包被送往鄰座大廈的信箱。幸好,鄰座街坊好人,親自送回我大廈,由保安通知我地收郵包。
小雷子 發表於 2020-6-6 20:03:35 來自手機 |顯示全部樓層
yunge0 發表於 2020-6-6 18:43
我見小苗包裝很保濕,未必會咁快缺水的。有根球好快又會長葉。

想問下,你平日收我的信,係咪入到信箱?
fanchu 發表於 2020-6-6 19:31:34 來自手機 |顯示全部樓層
yunge0 發表於 2020-6-6 18:43

你地咁講我都放心d啦, 我唔識種架只要唔 我都會努力種佢
fanchu 發表於 2020-6-6 19:28:58 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-6-6 18:42
基本上好少發生呢個情況,一定係郵差太忙,唔記得派!<span class="emoji emoji1f605"></span>

唔係啦!只能怪我信箱放唔入份件再番郵局再出過,都真係需時,冇計,唔緊要啦!我星期一盡快救佢出黎我唔可以辜負你嘅心血
yunge0 發表於 2020-6-6 18:43:51 來自手機 |顯示全部樓層
fanchu 發表於 2020-6-6 18:39
唯有咁啦!好傷心

小雷子 發表於 2020-6-6 18:42:33 來自手機 |顯示全部樓層
fanchu 發表於 2020-6-6 18:39
唯有咁啦!好傷心

基本上好少發生呢個情況,一定係郵差太忙,唔記得派!
fanchu 發表於 2020-6-6 18:39:45 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-6-6 18:27
你照拎,就算小苗謝左,仲有根球(寄前我見已有小球的),一樣可以再出小苗!<span class="emoji emoji1f605"></span> ...

唯有咁啦!好傷心
小雷子 發表於 2020-6-6 18:27:58 來自手機 |顯示全部樓層
fanchu 發表於 2020-6-6 17:15
冇啦冇啦!今日至收倒領取郵件通知卡,要等星期一至有得取件 ...

你照拎,就算小苗謝左,仲有根球(寄前我見已有小球的),一樣可以再出小苗!
fanchu 發表於 2020-6-6 17:15:34 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-6-5 20:14
咩情況?

冇啦冇啦!今日至收倒領取郵件通知卡,要等星期一至有得取件
yunge0 發表於 2020-6-6 04:04:54 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-6-5 20:14
收到信未?<span class="emoji emoji1f914"></span>

https://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=796532&extra=page%3D1&page=4&mobile=2
收到喇! 入了小玻璃缸,相片貼在36樓。
小雷子 發表於 2020-6-5 20:14:55 來自手機 |顯示全部樓層
yunge0 發表於 2020-6-3 19:46
我啱啱先放工上巴士,未知已收到沒有。

收到信未?
小雷子 發表於 2020-6-5 20:14:13 來自手機 |顯示全部樓層
fanchu 發表於 2020-6-4 15:23
尋日睇過信箱,未有啊!

咩情況?
MasterTT 發表於 2020-6-5 09:58:27 |顯示全部樓層

我琴晚到而家都未見過佢,我唔知呀!
小雷子 發表於 2020-6-5 09:21:04 來自手機 |顯示全部樓層
MasterTT 發表於 2020-6-5 08:53
早晨!今日佢一早出咗問口,無事啦!

你點答?
MasterTT 發表於 2020-6-5 08:53:20 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-6-4 22:31
陪瞓可以逃過一刧!早抖啦!
孖T太:「點解又多左2盆蘭花,又偷偷去買……花!」[emo ...

早晨!今日佢一早出咗問口,無事啦!