30日後本港可量產口罩 王維基斥逾155萬港元 買機器製口罩

作者: 快樂王子 發表于 2020-2-8 10:04:04
1378 6

結果之前新聞說政府(價低者得)搞吾點口罩, 人地商人自己四處去撲, 又出雙倍錢搞點口罩機器!!

https://www.hk01.com/即時娛� ... ktvmall留言致謝

nekotoro 發表於 2020-2-10 22:44:57 來自手機 |顯示全部樓層
violet_bb 發表於 2020-2-10 01:18
我都係,其實分別從三個渠道訂了三個來源的口罩,十二月中及一月尾,全部都係已付款,結果兩處因禁運而告 ...

仲有誠哥!
回復

violet_bb 發表於 2020-2-10 01:18:19 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2020-2-9 23:00
我成個新年就喺度撲口罩,我都係到而家都未收到

我都係,其實分別從三個渠道訂了三個來源的口罩,十二月中及一月尾,全部都係已付款,結果兩處因禁運而告吹(可退款)。仍抱有希望等緊未知成功與否的其中一張訂單。撲口罩已心力交瘁。

有口罩,相信疫情會好快受控!
希望在王生!
回復

Ming36 發表於 2020-2-10 00:55:46 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2020-2-9 23:00

Me too. 年初一買到而家,一個都未到手。
排隊? 人多怕怕,高危!
網購鬥快?2 boxes thanks, 比埋錢,貨俾海關扣住,俾人cut單退款!
撲咗多日橫跨多國,終於有幾盒寄緊嚟,等郵差叔叔通知。
回復

nekotoro 發表於 2020-2-9 23:00:41 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-2-9 21:15
希望可以快啲有香港製造嘅口罩,我哋就唔使撲得咁辛苦!
我上網訂嗰啲,仲未嚟到香港<span class="emoji emoji1f622[/emoji ...

回復

Ming36 發表於 2020-2-9 21:15:43 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2020-2-8 21:33
始終都係要人民自救!<span class="emoji emoji1f611"></span>

希望可以快啲有香港製造嘅口罩,我哋就唔使撲得咁辛苦!
我上網訂嗰啲,仲未嚟到香港
回復

nekotoro 發表於 2020-2-8 21:33:13 來自手機 |顯示全部樓層
始終都係要人民自救!
回復