AV 初哥種AV (since 2017不斷更新)

作者: Ison 發表于 2020-1-8 08:42:53
14394 239

2017開始接觸AV 當年是BB 班,2023的我應該是6年級生了, 就快小學畢業了
不經不覺已經有41盆花開了, 現在可以按名看圖啊

1, 17 樓        十字花插葉
2 樓               S930  Tiyuan's Glitter
3,12  樓        503 Rob's Argyle Socks
4 樓                S780
5 樓               蝦餃 Hargow (跑色加正常)
21.51 樓       S924 Steppin' Stone
35 樓             Rob's Boolaroo
36 樓            Свадебный Букет (婚禮捧花)
50,54 樓      Ness' Fantasy Gold
52樓            S726
55 樓           C18 Optimara Little Moonstone
56 樓          Noid 俄妹 (粉紅花綠邊)
60 樓          Rob's Cotton Ball
61樓           Sunray trail
74樓            B18 DS-Raisins/DS-Изюм
101樓         LE Rosemary (ЛЕ-Розмари)
102樓         火鳥
110樓     Rob's Vanilla Trail
111樓         Petite Blanche
117樓      RS-Brusnichnyi Sirop
119樓      Rob's Delicious
127樓      Summer Song
133樓      Ness' Spring Blush
136樓      Little Seagull
137棲      Adele
139樓      C6 Golden Dawn
150樓      MK-Wind of Change
162樓      Rm-Pavlina
169樓      AB-The Pink Rose
170樓      Va-Bank (Ва-Банк (Л. Мещерякова))
172樓      Blue Mist
173樓      336 Thunder Surprise
182樓      俄系 AB-761-51
211樓      313
212樓      S870 Snow Edelweiss
213樓         C78 Golden Eye
214樓      LE-Marcipanovaya Roza
217樓        俄系AB-747-70
218樓        PT Anzhelika
220樓        LE-Tajo
222樓        Yachiyo十字花插葉

今年一開始擘大眼,就比一盆百厭星醒一醒,究竟你穩定未呢?
Day 1 是舊年初花
Day 2 是第二次
Day 3 是夏天開的
Day 4 是今天開的
taxitang 發表於 2023-5-26 15:41:41 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2023-5-26 12:54
係呀!其實我最享受時插葉,出芽,開花就滿足了

哈!我現在享受砍頭繁殖,一個底座出幾隻苗,好過癮!
回復

Ison 發表於 2023-5-26 12:54:49 來自手機 |顯示全部樓層
taxitang 發表於 2023-5-26 08:16
有花開,美好的回報

係呀!其實我最享受時插葉,出芽,開花就滿足了
回復

taxitang 發表於 2023-5-26 08:16:29 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2023-5-25 19:34
都算是一個記錄,第一代2017插的葉,一直唔肯開花,經過依幾年不停斬頭重種,今年終於見到佢開花啦!雖然是 ...

有花開,美好的回報
回復

Ison 發表於 2023-5-25 19:34:36 來自手機 |顯示全部樓層
都算是一個記錄,第一代2017插的葉,一直唔肯開花,經過依幾年不停斬頭重種,今年終於見到佢開花啦!雖然是Noid ,但都開心 IMG_4371.jpeg
回復

Ison 發表於 2023-5-18 15:05:44 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2023-5-17 21:08
你有經驗,對你信心大啲!

684D1D23-3DE1-444D-825C-3EC2A6EF2053.jpeg 今年的個幾月死咗兩菖,但其他無郁過
回復

小雷子 發表於 2023-5-17 21:08:45 來自手機 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2023-5-17 18:33
大家加油雷神

你有經驗,對你信心大啲!
回復

Ison 發表於 2023-5-17 18:33:17 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2023-5-16 22:13
我都又再試插,不成功不收费!

大家加油雷神
回復

Ison 發表於 2023-5-17 18:32:22 來自手機 |顯示全部樓層
Monica20171025 發表於 2023-5-16 22:07
靚靚,佢唔生側芽咩?

覺得未算穩定,暫時只有依朵正十字!希望插花菖能穩定一些
回復

小雷子 發表於 2023-5-16 22:13:03 來自手機 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2023-5-16 10:42
今次可以試吓插花菖了

我都又再試插,不成功不收费!
回復

Monica20171025 發表於 2023-5-16 22:07:33 來自手機 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2023-5-16 10:42
今次可以試吓插花菖了

靚靚,佢唔生側芽咩?
回復

Ison 發表於 2023-5-16 10:42:00 來自手機 |顯示全部樓層
今次可以試吓插花菖了
回復

Ison 發表於 2023-5-8 23:26:14 |顯示全部樓層
hkclive 發表於 2023-5-8 23:18
插葉出到十字好正呀,見你好有恒生,插咁多

其實插十字花依個實驗已經停好耐, 依盆其實係意外插, 花友給了我時才知是十字花, 既然插開便插埋吧
回復

hkclive 發表於 2023-5-8 23:18:46 來自手機 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2023-5-8 22:57
Yachiyo插葉,插了幾十盆十字花,終於有一盆覆花仲有十字feel ,第一張是舊年初花,第二張今年覆花又唔同左 ...

插葉出到十字好正呀,見你好有恒生,插咁多
回復

Ison 發表於 2023-5-8 23:07:19 來自手機 |顯示全部樓層
Polly888 發表於 2023-5-8 23:03
最近天氣涼返啲,寄望第二朵<span class="emoji emoji1f4aa"></span>

天氣接近30度停了肥,應該都唔係好想佢再開,最多比佢開一朵而已
回復

Polly888 發表於 2023-5-8 23:03:37 來自手機 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2023-5-8 22:58
係啊、應該幫佢應該可以開到、可惜最後見到佢變色才意識到,已經太遲了 ...

最近天氣涼返啲,寄望第二朵
回復

Ison 發表於 2023-5-8 23:01:50 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2023-5-8 22:51
全開一定好靚呢!

我都覺得係,可惜經驗不足、初哥始終係初哥
回復

Ison 發表於 2023-5-8 22:58:48 來自手機 |顯示全部樓層
Polly888 發表於 2023-5-8 22:56
佢好敏感。嘗試用手幫佢開,得唔得呀?

係啊、應該幫佢應該可以開到、可惜最後見到佢變色才意識到,已經太遲了
回復

Ison 發表於 2023-5-8 22:57:00 來自手機 |顯示全部樓層

Yachiyo插葉,插了幾十盆十字花,終於有一盆覆花仲有十字feel ,第一張是舊年初花,第二張今年覆花又唔同左樣!
回復

Polly888 發表於 2023-5-8 22:56:29 來自手機 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2023-5-8 22:33
俄系AB-747-70 感覺應該不錯,可惜天氣突然其來的轉熱開不到,唯有等下次喇 ...

佢好敏感。嘗試用手幫佢開,得唔得呀?
回復