有香味蘭花開了

作者: violet_bb 發表于 2019-9-22 10:19:25
4339 73

淡淡清香,清風送來全屋香。
violet_bb 發表於 2019-9-25 22:21:28 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-9-25 10:47
知自己戒唔甩種植癮,唯有吸多啲!(*^ω^*)

思想正確!
回復

lamkaicheung 發表於 2019-9-25 10:47:29 來自手機 |顯示全部樓層
violet_bb 發表於 2019-9-24 19:48
越揾資料,中毒越深!無解葯架!<span class="emoji emoji1f605"></span>
恭喜王子成為蘭毒友<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f ...

知自己戒唔甩種植癮,唯有吸多啲!(*^ω^*)
回復

lamkaicheung 發表於 2019-9-25 10:45:28 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-9-24 22:48
我由幾盆蘭花,變到十幾盆,真係不能自拔!<span class="emoji emoji1f605"></span>
你有地方,不訪種多啲!<span class="emoji emoji1f609[/e ...

Yes Madam 雷!
我還要善用園藝館搶掠多啲回來先得啦!
回復

小雷子 發表於 2019-9-24 22:48:30 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-9-24 09:17
阿雷大大,小弟我在你的帖吸唔少毒液㗎,單單三十幾毬,以經令我面青口唇白!
...

我由幾盆蘭花,變到十幾盆,真係不能自拔!
你有地方,不訪種多啲!
回復

Ming36 發表於 2019-9-24 20:27:51 來自手機 |顯示全部樓層
violet_bb 發表於 2019-9-24 19:48
越揾瓷料,中毒越深!無解葯架!<span class="emoji emoji1f605"></span>
恭喜王子成為蘭毒友<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f ...

一齊吸毒,得閒放毒,蘭毒暫時無藥可治

[emoji]1f64c[/emoji][emoji]1f64c[/emoji][emoji]1f64c[/emoji]yeah!!!  發表於 2019-9-24 21:22
回復

violet_bb 發表於 2019-9-24 19:48:52 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-9-23 22:12
謝B17和bb两位大大,近日小弟又中咗籣毒,所以想了解多一些名字後,方便揾資料解毒!<span class="emoji emoji1f605"></span>[e ...

越揾資料,中毒越深!無解葯架!
恭喜王子成為蘭毒友
回復

lamkaicheung 發表於 2019-9-24 09:17:36 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-9-24 07:39
王子中左毒…………好yeah!<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>

阿雷大大,小弟我在你的帖吸唔少毒液㗎,單單三十幾毬,以經令我面青口唇白!
還有在上次已經吸咗B17大大釋放跳舞蘭毒液,今次阿bb娘娘更釋放啲有香味嘅文心籣毒,以經頭暈眼花!
所以我要盡快找找華大夫,找出種植籣花方法,解解毒素先得呢!
回復

小雷子 發表於 2019-9-24 07:39:37 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-9-24 00:31
我都係吸咗冇幾耐籣毒,應該好快上癮!

王子中左毒…………好yeah!
回復

violet_bb 發表於 2019-9-24 07:02:45 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2019-9-24 01:26
靚到沊一聲!<span class="emoji emoji1f63b"></span><span class="emoji emoji1f63b"></span> bb好犀利!

謝謝Neko大賞花!唔係我犀利呀,買返來時已有好多花冧了!
回復

nekotoro 發表於 2019-9-24 01:26:17 來自手機 |顯示全部樓層
violet_bb 發表於 2019-9-23 00:09
日頭背光影得唔好,夜晚再影就睇得清楚d,不過位置高,舉高雙手影難固定,所以都唔sharp,請多多包涵[emoji ...

靚到沊一聲! bb好犀利!
回復

lamkaicheung 發表於 2019-9-24 00:31:32 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2019-9-23 22:35
同王子一齊中蘭毒,感到非常榮幸

我都係吸咗冇幾耐籣毒,應該好快上癮!

回復

Ming36 發表於 2019-9-23 22:35:39 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-9-23 22:12
謝B17和bb两位大大,近日小弟又中咗籣毒,所以想了解多一些名字後,方便揾資料解毒!<span class="emoji emoji1f605"></span>[e ...

同王子一齊中蘭毒,感到非常榮幸
回復

lamkaicheung 發表於 2019-9-23 22:12:43 來自手機 |顯示全部樓層
謝B17和bb两位大大,近日小弟又中咗籣毒,所以想了解多一些名字後,方便揾資料解毒!
回復

violet_bb 發表於 2019-9-23 20:24:36 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-9-23 19:25
個label就咁寫香水文心,冇正式名字

哦,明白,謝謝17大!
回復

B17 發表於 2019-9-23 19:25:53 來自手機 |顯示全部樓層
violet_bb 發表於 2019-9-23 18:56
謝謝王子光臨賞花!<span class="emoji emoji1f600"></span>
回王子殿下,我只知道係文心蘭,實際仲有無專名就唔知啦,要請 ...

個label就咁寫香水文心,冇正式名字
回復

violet_bb 發表於 2019-9-23 18:56:49 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-9-23 11:20
能得到娘娘寵幸,花兒也開得特別燦爛奪目!<span class="emoji emoji1f60d"></span>
請問娘娘呢隻籣是什麼名堂?<span class="emoji emoji1f914[/ ...

謝謝王子光臨賞花!
回王子殿下,我只知道係文心蘭,實際仲有無專名就唔知啦,要請教已種五年嘅B17大大呀!
回復

freddywongdy 發表於 2019-9-23 16:47:17 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2019-9-23 16:40
文心蘭啲根好似鍾意乾啲,我拆咗水苔之後,大約兩三個禮拜,佢就長出新芽,啲根仲生得靚咗。
我沒有比啲 ...

oic!
回復

Ming36 發表於 2019-9-23 16:40:02 來自手機 |顯示全部樓層
freddywongdy 發表於 2019-9-23 10:15
但係文心太濕唔節下水唔開花嫁喎!?

文心蘭啲根好似鍾意乾啲,我拆咗水苔之後,大約兩三個禮拜,佢就長出新芽,啲根仲生得靚咗。
我沒有比啲根浸到水,只用水引根生長,得閒就噴啲水
回復

lamkaicheung 發表於 2019-9-23 11:20:15 來自手機 |顯示全部樓層
能得到娘娘寵幸,花兒也開得特別燦爛奪目!
請問娘娘呢隻籣是什麼名堂?
回復

1234下一頁