廣告遮擋內容,沒有“X”按扭,不能關閉

作者: violet_bb 發表于 2019-9-1 01:55:14
5132 77
B17 發表於 2020-1-14 12:32:10 來自手機 |顯示全部樓層
無敵大廣告又出現
回復

MasterTT 發表於 2019-9-4 19:41:07 來自手機 |顯示全部樓層
多謝Minmin
回復

violet_bb 發表於 2019-9-3 22:51:00 來自手機 |顯示全部樓層
Minmin好野!謝謝minmin同google反映!!!
回復

小雷子 發表於 2019-9-3 22:40:20 來自手機 |顯示全部樓層
violet_bb 發表於 2019-9-3 22:32
今明正常返,無特大頑強廣告啦!<span class="emoji emoji1f604"></span><span class="emoji emoji1f606"></span>

係呀!又可以上嘅,放鬆下!
回復

violet_bb 發表於 2019-9-3 22:32:30 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-9-2 19:57
今日下午都仍然一樣,攪到無晒心機,冇上館!
夜晚都係冇左半版,算啦,早啲瞓! ...

今日正常返,無特大頑強廣告啦!
回復

violet_bb 發表於 2019-9-3 07:47:06 來自手機 |顯示全部樓層
gita 發表於 2019-9-2 14:38
我又試下用部手機睇SITE, 睇有無呢個情況. 發覺:
1. 用FIREFOX  睇 (平時一向用FIREFOX 睇園藝) 無野喎.
2 ...

更正,我手機多數係用星星星瀏覽器,都中
我又試下電腦用ie睇下會點先
回復

小雷子 發表於 2019-9-2 19:57:11 來自手機 |顯示全部樓層
MasterTT 發表於 2019-9-2 19:41
平時出廣告嘅地方都冇出了

今日下午都仍然一樣,攪到無晒心機,冇上館!
夜晚都係冇左半版,算啦,早啲瞓!
回復

MasterTT 發表於 2019-9-2 19:41:07 來自手機 |顯示全部樓層
平時出廣告嘅地方都冇出了
回復

MasterTT 發表於 2019-9-2 19:29:48 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-9-2 13:33
同你一樣,忍無可忍!<span class="emoji emoji1f621"></span>

今日手機板好似冇再出個廣告出來,Google係咪搞定咗?
回復

gita 發表於 2019-9-2 14:38:50 |顯示全部樓層
我又試下用部手機睇SITE, 睇有無呢個情況. 發覺:
1. 用FIREFOX  睇 (平時一向用FIREFOX 睇園藝) 無野喎.
2. 試下用CHROME 睇. 果然, 有時D 廣告係會遮左半個畫面. 好討厭.
結論: 用FIREFOX 睇.
回復

小雷子 發表於 2019-9-2 13:33:42 來自手機 |顯示全部樓層
MasterTT 發表於 2019-9-2 06:54
我都一樣雖然無咗個廣告,但個box仍然遮住下面回復果到

同你一樣,忍無可忍!
回復

powergun 發表於 2019-9-2 11:00:18 |顯示全部樓層
violet_bb 發表於 2019-9-2 01:10
都唔係架,我今日用電腦上其他網(不是園藝館),用google chrome search野,有好幾次右下角彈左一大忽廣 ...

我無事既?
回復

MasterTT 發表於 2019-9-2 06:54:35 來自手機 |顯示全部樓層
violet_bb 發表於 2019-9-2 01:29
我試過reload N次都係無!又或有,交差了,report了,個廣告無左,但果dat白色野仍然喺度無走到!暫時都 ...

我都一樣雖然無咗個廣告,但個box仍然遮住下面回復果到
回復

violet_bb 發表於 2019-9-2 01:29:35 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2019-9-1 21:52
我試過了, 如果無x的, 可以refresh一次換另一個廣告, 就可能有x的

我試過reload N次都係無!又或有,交差了,report了,個廣告無左,但果dat白色野仍然喺度無走到!暫時都只能用手機去電腦版。但手機去電腦版有個唔好處,上完相會打左直,要逐張執返啱個方向。
回復

violet_bb 發表於 2019-9-2 01:16:22 來自手機 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2019-9-1 16:42
呢d 廣告應該係要我地硬睇的, 咁園藝館至可收多d 廣告費的

錢唔係落園藝館架,係google收架,根據minmin講話係google自動彈出來,又根據我今日用電腦上網嘅經驗,廣告唔係跟館架!好無奈!莫非,要棄用google?
回復

violet_bb 發表於 2019-9-2 01:10:45 來自手機 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2019-9-1 20:13
用手機係咁, 應該用電腦就唔怕的

都唔係架,我今日用電腦上其他網(不是園藝館),用google chrome search野,有好幾次右下角彈左一大忽廣告(有半個手機咁大),又係無"X"制,我堅持唔按入去,佢就唔走!我將上網視窗縮細佢都唔跟住縮細!我要將用緊嘅Word視窗離開全螢幕拉去左邊先可以做到野!後來無lala個廣告自動消失左,以為一天光晒,點知一分鐘後又彈返出來!結果要交差左個google 視窗先徹底消失!原本諗住揾野copy paste,結果唔可以上網打字同步做!
回復

powergun 發表於 2019-9-1 22:10:20 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-9-1 22:04
你終於明白我感受啦!

又無野播, 死霸住三分一畫面, 手機畫面已細, 重比佢霸左三分一, 真係比著我都火
回復

小雷子 發表於 2019-9-1 22:04:55 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2019-9-1 22:00
係呀,無左三分一畫面, 都幾煩的

你終於明白我感受啦!
回復

powergun 發表於 2019-9-1 22:00:56 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-9-1 21:58
用緊電腦版,我冇耐性成日按來按去!

係呀,無左三分一畫面, 都幾煩的
回復

小雷子 發表於 2019-9-1 21:58:45 |顯示全部樓層
powergun 發表於 2019-9-1 21:52
我試過了, 如果無x的, 可以refresh一次換另一個廣告, 就可能有x的

用緊電腦版,我冇耐性成日按來按去!
回復