分享Sinn. 'Party Dress' 枝條(全部巳寄出)(完成)

作者: rwgplant 发表于 2019-8-13 12:19:50
5225 46

**** 請細閱本分享帖內容 ****
**** 非先到先得 ****

品種: Sinn. 'Party Dress',因修剪枝葉,希望有花友接收。
分享物品:兩份枝條 (隨機寄出,介意勿申請)
交收方法:只限郵寄,郵遞風險,恕不負責

重要事項:
.獲得者請即PM郵寄地址(或地址不變),否則申請會被取消
.收到戶口號碼後72小時內,將HK$6(郵費及包裝費)存入本人銀行戶口(Hang Seng),否則申請會被取消
.入數後請PM通知入數時間,不用貼出收據
.版規:收到分享物品後必須在本版面中回覆確認
.送出與否,本人有最後之決定權
.申請後失去聯絡者以後分享不予接受

評分

查看全部評分

rwgplant 發表於 2019-12-15 00:26:28 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2019-12-14 22:05
你用幾大嘅盆種呢?幾時需要換大啲嘅盆俾佢?

趁最近回暖,你可以換大一號花盆,泥多咗有助催生花冧

好的!;P  發表於 2019-12-16 10:11
nekotoro 發表於 2019-12-14 22:05:53 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-12-14 09:29
長得好健康,我嘅party dress就開到爆花,你嘅好快都會,努力呀!

你用幾大嘅盆種呢?幾時需要換大啲嘅盆俾佢?
rwgplant 發表於 2019-12-14 09:29:36 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2019-12-13 23:59
再update下小苗狀況,佢又大咗好多喇!唔知幾時先可以開花?

長得好健康,我嘅party dress就開到爆花,你嘅好快都會,努力呀!
nekotoro 發表於 2019-12-13 23:59:16 來自手機 |顯示全部樓層
再update下小苗狀況,佢又大咗好多喇!唔知幾時先可以開花?
image.jpg image.jpg
nekotoro 發表於 2019-11-12 00:24:10 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-11-11 02:56
唔使客氣,套筒party dress喜歡長期有光照,祇要避免不直接陽光曬住,散光環境下會生長更好,更快有花, ...

我種個位會有兩個小時太陽直射,但見佢又好似受到,就由得佢繼續!

繼續努力[emoji]1f4aa[/emoji]  發表於 2019-11-12 09:36
chuyat10 發表於 2019-11-11 11:02:13 來自手機 |顯示全部樓層
俾女神搞到有驚恐症。
rwgplant 發表於 2019-11-11 02:56:19 來自手機 |顯示全部樓層
nekotoro 發表於 2019-11-10 17:36
報告一下我分享到的party dress 情況!現時進展良好,成功服盆開始長出新枝葉,多謝才子分享!<span class="emoji emoji1f606 ...

唔使客氣,套筒party dress喜歡長期有光照,祇要避免不直接陽光曬住,散光環境下會生長更好,更快有花,下次等你報告有花開
chuyat10 發表於 2019-11-10 19:07:36 來自手機 |顯示全部樓層
睇樣好似又係會好大只咁。應該唔係迷岩呱。

Party Dress 唔算太大,它是套筒中我特別喜歡嘅一種 (*^▽^*)  發表於 2019-11-11 03:01
nekotoro 發表於 2019-11-10 17:36:14 來自手機 |顯示全部樓層
報告一下我分享到的party dress 情況!現時進展良好,成功服盆開始長出新枝葉,多謝才子分享!
CA268A74-E400-454F-B969-E8DFEC983410.jpeg B6B84249-2E12-427A-9479-73C9B7C7BC49.jpeg
Ming36 發表於 2019-8-28 00:12:17 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-8-27 23:46
爛成咁,救唔番你個試杯咁細,有冇日日換水?下次再寄嗰俾你,不要失望 ...

先多謝才子的分享。
我有日日換水,收到嘅時候,枝條已經係軟軟哋,冇乜生氣,可能焗親吓
我以為浸返水之後,就會重現生機,點知
掉左了,真係好唔捨得.......才子的Party Dress 枝條
rwgplant 發表於 2019-8-27 23:46:45 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2019-8-27 23:00
才子,浸左幾日水,根都唔生一條,成棵仲軟哂,係咪捱唔住啦?

爛成咁,救唔番你個試杯咁細,有冇日日換水?下次再寄嗰俾你,不要失望
Ming36 發表於 2019-8-27 23:00:59 來自手機 |顯示全部樓層
才子,浸左幾日水,根都唔生一條,成棵仲軟哂,係咪捱唔住啦?
mimilka 發表於 2019-8-26 22:10:11 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-8-26 20:52
似乎寄失咗喇,唯有下次有枝條再俾過你。

唉…今次真係唔好彩...
rwgplant 發表於 2019-8-26 20:52:24 來自手機 |顯示全部樓層
mimilka 發表於 2019-8-26 20:14
收唔到... 管理員都話無...兇多吉少

似乎寄失咗喇,唯有下次有枝條再俾過你。
mimilka 發表於 2019-8-26 20:14:30 來自手機 |顯示全部樓層
mimilka 發表於 2019-8-24 08:13
仲未收到, 係咪即係寄失左呀...

收唔到... 管理員都話無...兇多吉少
rwgplant 發表於 2019-8-24 14:58:13 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-8-24 14:40
近排郵政真係麻麻地,我分享的枝條,花友都收唔到,令人太失望!<span class="emoji emoji1f622"></span> ...

真係無奈,可能依排人人心情麻麻,連郵差叔叔都無例外,希望最後都收到。
小雷子 發表於 2019-8-24 14:40:22 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-8-24 12:12
問下管理員有冇代收過?你是最近一位,反而還未收到,今天仲未收,有可能寄失。 ...

近排郵政真係麻麻地,我分享的枝條,花友都收唔到,令人太失望!
rwgplant 發表於 2019-8-24 12:12:29 來自手機 |顯示全部樓層
mimilka 發表於 2019-8-24 08:13

問下管理員有冇代收過?你是最近一位,反而還未收到,今天仲未收,有可能寄失。
mimilka 發表於 2019-8-24 08:13:23 來自手機 |顯示全部樓層

今天收到未?  發表於 2019-8-26 19:36
123下一頁