我的園藝生活,圖片分享比賽

作者: minmin 發表于 2011-3-26 13:37:54
4520 15
愛花愛草的園友們,對著自己的花花草草一定會留下他們最美的一刻.
本次活動希望能以圖片和簡短的文字,和大家一同分享它們這最美的一刻和你的心情.
以園藝生活為題,選擇一張最有意義/最美/感受或者能觸發你的感覺的圖片,並以文字簡單講述你這份感覺.

參加這活動:
在本版上開設新的主題,主題名稱必須在開頭加上 [我的園藝生活], 再加上你的題目,題目可以隨意定立.
例如: [我的園藝生活]風雨蘭的一刻

並上載圖片和附加不多於一百字的短文.請注意,圖片必須上載到園藝館論壇內,即需要用本論壇的上載功能上載.並不接受其它空間的連結.

參加資格:
所有園藝館會員

參加這活動:
作品發表: 即時至4月8日投票時間: 4月1日 至 4月17日
評分方式:
本次活動設公開投票,所有花友和訪客均可以對所喜歡的主題投下你的票,可以投票給多個組別,票數不限.
選中你喜歡的主題,按下主題貼下方的"Like" Button. 越多人 "Like" 則越高分.

奬品:
得分最高的5位參加者,均會獲得:
  • TriPot X 1
  • CapsulePot X 5
  • 5積分

得分首15位參加者,也可以獲得
  • CapsulePot X 5
  • 3積分

*TriPot 和 CapsulePot 為新的自動吸水花盆系列, 由 Greenamic 贊助提供, 大家可到他們的 facebook頁面看看: http://www.facebook.com/GreenamicCreative

有任何問題,請在本貼中回貼提出,請勿在本版中開設新貼文. 本版只容許比賽新貼,所有並不是參加比賽的貼文,均會被刪除,謝謝.

參考圖片
30192_129483027069165_116209295063205_324904_1694204_n.jpg 166889_197712270246240_116209295063205_803953_960824_n.jpg
caca8j 發表於 2011-4-10 21:01:18 |顯示全部樓層
回復 minmin 的帖子

多謝你,最後我都參加咗,
不過太夜諗唔到嘢,又無新相,
比較一般
回復

paulpaul 發表於 2011-4-8 23:30:22 |顯示全部樓層
arm arm 今日先留意倒
馬上參加!
回復

minmin 發表於 2011-4-8 00:42:33 |顯示全部樓層
caca8j 發表於 2011-4-7 21:06
因為置頂所以睇唔到呢個POST,
可能唔夠時間參加
不過大力支持

中有一天,快快參加吧!!
回復

caca8j 發表於 2011-4-7 21:06:11 |顯示全部樓層
因為置頂所以睇唔到呢個POST,
可能唔夠時間參加
不過大力支持
回復

十邊 發表於 2011-4-6 14:40:30 |顯示全部樓層
尋日見到花墟有間舖頭用TriPot種一棵不知名的樹仔。
回復

meowmi 發表於 2011-4-6 14:23:30 |顯示全部樓層
CapsulePot 幾 cute !  TriPot 幾特別 -- 三隻腳的花盆
回復

Fleur 發表於 2011-4-6 13:12:05 |顯示全部樓層
喺好靚, 不過好貴, 對於大量種植的我真是負擔不起, 送人或可考慮.
回復

比得大帝 發表於 2011-4-3 21:49:18 |顯示全部樓層
個 CapsulePot 設計好靚, 好想要呀
咁靚嘅設計, 大家快點參加啦
回復

s081013 發表於 2011-4-2 21:48:45 |顯示全部樓層
參加比賽了^^
突然想起來...我好像沒有參加過hkplants 的比賽呢~
希望花友們讓讓賽  哈哈xdd
ps 花盆們好像很先進~~很吸引啊
回復

惡姨 發表於 2011-4-2 10:32:34 |顯示全部樓層
我都會玩,不過要D時間整靚佢,諗諗名言,先post 上來,留個位先.....
回復

比得大帝 發表於 2011-4-2 00:05:43 |顯示全部樓層
咁好玩, 又有獎品, 點解冇人玩?
等我唔怕醜出番個post先.
回復

minmin 發表於 2011-4-1 23:32:46 |顯示全部樓層
沒有花友有興趣參加嗎?
不用擔心寫字,不多於一百的文字,只是講講圖片的內容,如果能表逹到你的感覺,二句便可.
回復

teapot 發表於 2011-3-31 15:22:27 |顯示全部樓層

獎品的圖片在 Facebook 上:

CapsulePot == http://www.facebook.com/photo.ph ... 5063205&theater

TriPot == http://www.facebook.com/photo.ph ... 5063205&theater
回復

比得大帝 發表於 2011-3-30 21:02:30 |顯示全部樓層
我在大陸, 入唔到FB
回復

cowcowpop 發表於 2011-3-30 20:57:45 |顯示全部樓層
回復