調景嶺第二個峭壁下的怪事第1頁

作者: cycheunghk 发表于 2009-6-4 00:36:59
1913 13
舊年八月初十, 也是我農曆生日那天, 在黃昏時份大約五點鐘, 我和一個好朋友在將軍澳地鐵站出發, 向調景嶺岸邊石灘散步, 打算沿岸邊攀往鯉魚門, 這行程我們兩人都沒走過, 預算行兩至三小時便可到達鯉魚門吃晚飯, 一般上山穿越將軍澳墳場而不沿海邊走, 一小時半便可抵達鯉魚門, 預算多一倍時間也合理, 開始時沿途見有人在釣魚, 心情頗輕鬆.
我會拍點相片貼上再繼續寫下去.
laitungfamily 發表於 2009-6-3 11:04:35 |顯示全部樓層
未完... 待續??
cycheunghk 發表於 2009-6-3 16:25:58 |顯示全部樓層
laitungfamily: 未完... 待續??
係阿, 讀書時作文寫記敘文異常低分, 因為字數不足, 別字卻有餘, 而家學下扯開黎講, 又可以公開給些網上老師批改, 學下影相貼相, 陶冶我炮仗頸性情無壞遮, 若果今早不是下大雨, 便去了吊頸嶺影相.
laitungfamily 發表於 2009-6-3 16:37:58 |顯示全部樓層
咁快d去影相寫續集啦....
自己話自己炮仗頸.. 咁炮極有限啦
yannes 發表於 2009-6-3 17:03:39 |顯示全部樓層
好想知有什麼怪事!!!!
草民 發表於 2009-6-3 17:08:45 |顯示全部樓層
行過!由維景灣畔落海邊,沿岸線綑過鯉魚門。有險味。
cycheunghk 發表於 2009-6-3 19:20:20 |顯示全部樓層
yannes: 好想知有什麼怪事!!!!
在第二頁會如實繼續寫, 希望你有興趣睇落去
nuage 發表於 2009-6-3 23:43:47 |顯示全部樓層
yannes: 好想知有什麼怪事!!!!
我都想知
cycheunghk 發表於 2009-6-4 00:39:50 |顯示全部樓層
草民: 行過!由維景灣畔落海邊,沿岸線綑過鯉魚門。有險味。
第一個峭壁上有一條舊繩綁住棵樹仔, 扯著舊繩落一半, 到達一把半天吊的木梯, 由木梯跳落石灘, 過第一關都幾牙煙
草民 發表於 2009-6-4 01:06:38 |顯示全部樓層
yannes 發表於 2009-6-4 09:37:11 |顯示全部樓層
cycheunghk: 在第二頁會如實繼續寫, 希望你有興趣睇落去
等你哦~~!!
yannes 發表於 2009-6-4 09:40:07 |顯示全部樓層
nuage: 我都想知
我地等下啦~我諗好快有得睇~!!!
nuage 發表於 2009-6-4 13:28:05 |顯示全部樓層
yannes: 我地等下啦~我諗好快有得睇~!!!
小紅楓 發表於 2009-6-15 02:25:55 |顯示全部樓層
點呀, 重未有第二頁? 你 hook 住我地牙......
禁止訪問

貼文

FANS

聯絡園藝館|手機版|HKplants