誠徵保姆………湊………Blue Nile <完>

作者: 小雷子 发表于 2019-7-10 15:05:38
6720 114

想揾有愛心保姆照顧我啲BB!
非先到先得………………申請者要自我介紹(睇下大家夾唔夾先)
<今晚9點公怖結果>

交收方法:只限郵寄,郵遞風險,恕不負責

重要事項:
.中獎者請即PM郵寄地址,否則申請會被取消
.收到戶口號碼後48小時內,將HK$6(郵費及包裝費)存入本人銀行戶口(HSBC),否則申請會被取消
.入數後請發帖或PM通知入數時間,請勿貼出收據
.版規:收到分享物品後必須在本版面中回覆確認
.送出與否,本人有最後之決定權
.申請後失去聯絡者以後分享不予接受

實物相:
開花相:

評分

查看全部評分

Dollarschan 發表於 2020-6-5 00:25:28 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-6-4 22:31
好多花友都好鍾意,這館的早鳥隊伍已有四位了,所以唯有抽籤分享咋!

我咪其中一個囉,希望有機會抽中啦~
Ming36 發表於 2020-6-4 22:31:35 來自手機 |顯示全部樓層
Dollarschan 發表於 2020-6-4 21:21
靚吖,我好like呀,星形若隱若現咁,有神秘感,如有分享預我一份唔該~

好多花友都好鍾意,這館的早鳥隊伍已有四位了,所以唯有抽籤分享咋!
Dollarschan 發表於 2020-6-4 21:21:58 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-6-4 18:01
近來呢一朵好似星塵咁,甩晒色冇晒星形<span class="emoji emoji1f602"></span>
你好有記性呀!仲開緊花啊!見仲有一兩朵冧, ...

靚吖,我好like呀,星形若隱若現咁,有神秘感,如有分享預我一份唔該~
Ming36 發表於 2020-6-4 18:01:52 來自手機 |顯示全部樓層
Dollarschan 發表於 2020-6-4 17:51
係呀,我得3種,所有都未有花,只有走莖,睇黎要轉下肥仔水配方至得,Ming大你咁有經驗,好快有靚花睇啦 ...

近來呢一朵好似星塵咁,甩晒色冇晒星形
你好有記性呀!仲開緊花啊!見仲有一兩朵冧,快㗎啦!
其實我冇咩經驗都係種咗一年左右喜蔭,見佢幾容易種,今年只係藍色尼羅河尚未開花
Dollarschan 發表於 2020-6-4 17:51:02 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-6-4 15:46
我嗰盆都係好多走莖、未有花,其他喜蔭都差唔多爆完花了!
我有落肥仔水 ...

係呀,我得3種,所有都未有花,只有走莖,睇黎要轉下肥仔水配方至得,Ming大你咁有經驗,好快有靚花睇啦~
另外八卦下,佰利恆之星開完花未呀,影D靚靚相睇下,希望能分享我一份走莖啦~
Dollarschan 發表於 2020-6-4 17:41:38 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-6-4 16:27
呢隻真係好有性格,你試下肥仔水落濃少少睇下有冇幫助!
我用花寶2号,少用3号! ...

好的,又試下2號先,再搬吓位睇下有冇改善,唔該晒雷大~
小雷子 發表於 2020-6-4 16:30:21 來自手機 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2020-6-4 15:46
我有落肥仔水 ...

隻隻喜蔭都唔同,所以要慢慢觀察!
如果放的位置冇咩果效,可以轉位,可能會有驚喜!
小雷子 發表於 2020-6-4 16:27:42 來自手機 |顯示全部樓層
Dollarschan 發表於 2020-6-4 15:27
雷大,交功課啦~
又過咗3個月嘞,生長速度加快,走莖多咗5條,可惜未有出花,繼續努力~
另外雷大,現在魔 ...

呢隻真係好有性格,你試下肥仔水落濃少少睇下有冇幫助!
我用花寶2号,少用3号!
Ming36 發表於 2020-6-4 15:46:58 來自手機 |顯示全部樓層
Dollarschan 發表於 2020-6-4 15:27
雷大,交功課啦~
又過咗3個月嘞,生長速度加快,走莖多咗5條,可惜未有出花,繼續努力~

我有落肥仔水
MasterTT 發表於 2020-6-4 15:40:27 |顯示全部樓層
雷大,交功課啦~

正,好多走莖!
Dollarschan 發表於 2020-6-4 15:27:22 來自手機 |顯示全部樓層
Dollarschan 發表於 2020-3-10 18:33
雷大,交吓功課先。
養咗半年有多,呢個BB未凑過,初初養佢唔多食奶,奀奀地,以為佢會養唔大,入冬後搬入 ...

雷大,交功課啦~
另外雷大,現在魔肥底肥同3号花宝薄肥之外,有冇其他要注意才容易開花,唔該晒~
小雷子 發表於 2020-3-12 17:59:00 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2020-3-12 17:56
係啊!佢前一輪少左上來好悶啊。

依加佢返嚟又熱鬧返!
chuyat10 發表於 2020-3-12 17:56:51 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-3-12 17:48
有才子係度,真係笑到冇下巴!<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>
我地要重 ...

係啊!佢前一輪少左上來好悶啊。
小雷子 發表於 2020-3-12 17:48:40 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2020-3-12 17:14
睇左前幾頁才子好搞笑,唔知已經十頁了,搞錯左,所以花友問乜野感覺。<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602 ...

有才子係度,真係笑到冇下巴!
我地要重拾回那開心快樂感覺!
chuyat10 發表於 2020-3-12 17:14:29 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-3-12 14:57
冇晒初戀感覺!<span class="emoji emoji1f605"></span>

睇左前幾頁才子好搞笑,唔知已經十頁了,搞錯左,所以花友問乜野感覺。
MC1204 發表於 2020-3-12 15:10:42 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-3-12 15:03
幫你留左啦!

https://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=795590&extra=page%3D1&mobile=2 ...

多謝雷大分享。
小雷子 發表於 2020-3-12 15:03:57 來自手機 |顯示全部樓層
MC1204 發表於 2020-3-12 14:32
都好呀!是否可以郵寄,怎樣付費給你?先謝謝。

幫你留左啦!

https://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=795590&extra=page%3D1&mobile=2
MC1204 發表於 2020-3-12 15:01:52 來自手機 |顯示全部樓層
師兄想要咩感覺?
小雷子 發表於 2020-3-12 14:57:29 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2020-3-12 14:46
可能到我裡個年齡,冇感覺。<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>

冇晒初戀感覺!