四月花~updated 27/04

作者: maywong918 發表于 2010-4-8 12:26:29
5125 86

add14icon 呢棵係早几日響花墟帶返來既,查左好耐,覺得好似Stargate-星際之門add6icon
PICT3256 (Small).JPG
PICT3274 (Small).JPG
Mr.Best 發表於 2010-4-28 22:00:49 |顯示全部樓層
哇。只K.  'Peridot's Kitlope' 好Q啊。
回復

Evalam 發表於 2010-4-28 14:46:14 |顯示全部樓層
may師姐...你又嚟放毒add4icon
回復

Evalam 發表於 2010-4-28 14:44:42 |顯示全部樓層
回復 71# maywong918

通常靚野都係咁..^^
回復

strawberry 發表於 2010-4-28 12:07:00 |顯示全部樓層
唔怕喇,斬完好快又開花喇~ 不過呢隻既葉不嬲都几靚既喎~
     ...
maywong918 發表於 2010-4-28 11:40

係呀, 我種嗰棵啲葉都生得好靚....
不過可能個球本身唔係大, 開完花要休養一下, add12icon
其實見佢有新芽生緊出黎, 都好放心 add4icon
回復

maywong918 發表於 2010-4-28 11:40:39 |顯示全部樓層
我棵係由你處黎架, 變異都一樣 ~  

不過開左一輪花之後, 呢葉開始樣衰, 係時候要做 ...
strawberry 發表於 2010-4-28 09:23

唔怕喇,斬完好快又開花喇~add14icon 不過呢隻既葉不嬲都几靚既喎~add6icon

回復

maywong918 發表於 2010-4-28 11:39:06 |顯示全部樓層
回復  maywong918

6瓣的?
DJ999SAI 發表於 2010-4-28 02:45

add4icon 係呀,開左兩朵都係六瓣架~個身肥嘟嘟,好得意架~    add6icon
回復

strawberry 發表於 2010-4-28 09:23:15 |顯示全部樓層
我隻老虎都開到變異版喇~
maywong918 發表於 2010-4-28 02:40

add4icon 我棵係由你處黎架, 變異都一樣 ~ add12icon

不過開左一輪花之後, 呢葉開始樣衰, 係時候要做手術 ~ add5icon
回復

DJ999SAI 發表於 2010-4-28 02:45:16 |顯示全部樓層
回復 79# maywong918

6瓣的?
回復

maywong918 發表於 2010-4-28 02:42:14 |顯示全部樓層
早排豆丁媽送既貓K.  'Peridot's Kitlope' 開左喇~add6icon
PICT3399 (Small).JPG
PICT3402 (Small).JPG
回復

maywong918 發表於 2010-4-28 02:40:50 |顯示全部樓層
我隻老虎都開到變異版喇~add14icon
PICT3403 (Small).JPG
回復

maywong918 發表於 2010-4-28 02:39:32 |顯示全部樓層
Sinn. 'Neesa'再開又開單~add12icon
PICT3395 (Small).JPG
PICT3397 (Small).JPG
回復

maywong918 發表於 2010-4-28 02:38:30 |顯示全部樓層
Sinn. 'Yes' 未停過開花~add6icon
PICT3394 (Small).JPG
回復

maywong918 發表於 2010-4-28 02:37:12 |顯示全部樓層
隔左一排再開既Sinn. 'Raspberries 'N' Cream' add14icon
PICT3393 (Small).JPG
PICT3405 (Small).JPG
回復

maywong918 發表於 2010-4-28 01:17:12 |顯示全部樓層
雖然 Sinn. 'Martha's  Lemka x Royal Raspberry' 係雜交, 但都係一隻好靚o既重瓣啊~
Sinn. 'Chippewa Grac ...
strawberry 發表於 2010-4-27 09:25

係呀,所以咪係我至愛囉,add6icon Chippewa Grace係重瓣來呀~add14icon
回復

maywong918 發表於 2010-4-28 01:15:44 |顯示全部樓層
我的Sinn. 'Martha's  Lemka x Royal Raspberry' 已經魂歸天國了
cherrylwy 發表於 2010-4-27 01:57

呢隻都真係几難服伺.................
回復

maywong918 發表於 2010-4-28 01:15:00 |顯示全部樓層
甩色甩到唔認得邊位?
cherrylwy 發表於 2010-4-27 01:54

係囉,面青唇白甘~

回復

maywong918 發表於 2010-4-28 01:14:10 |顯示全部樓層
回復  maywong918

我都覺呢隻好靚
Evalam 發表於 2010-4-26 12:37

不過好有性格,唔肯生仔......................

回復

strawberry 發表於 2010-4-27 09:25:36 |顯示全部樓層
雖然 Sinn. 'Martha's  Lemka x Royal Raspberry' 係雜交, 但都係一隻好靚o既重瓣啊~
Sinn. 'Chippewa Grace' 本身係咪重瓣? 佢都好靚 add6icon
回復

cherrylwy 發表於 2010-4-27 01:57:49 |顯示全部樓層
我的Sinn. 'Martha's  Lemka x Royal Raspberry' 已經魂歸天國了
回復

12345下一頁