種出個未來…………迷岩大賽(白雪公主大戰惡魔甜心)

作者: 小雷子 发表于 2019-5-9 10:49:34
22564 377

呢個係今年第2埸比賽,要多謝雙魚座分享種子比小雷子!
如果大家有爬文的話,都會知道雙魚座求知慾好强,尤其對配種育苗方面,非常感興趣,作為佢嘅好友,小雷子當然要無限量支持,亦希望大家同我一樣,將小種子種出一個更靚嘅未來!
今次都邀請左魚魚同小雷子一齊做評判,簡稱<魚雷評判團>

比賽準側如下:
只要最快成功種到開花,你就係大贏家!
*(如果同時間,有多個花友成功開花,會選型   態優美為勝出者)

獎品:
出奇蛋一隻(唔知裡面係咩架)

另外加設Big surprise大獎2個
1.<靚到揼揼聲大獎>
開花最靚又新鮮的話,可得此獎
2.< 醜樣到唔恨大獎>
開出嘅花最醜樣的話,亦可得獎
<rwgplant大爺贊助2棵AV kostina fantasy小苗!

要求:
參加者必須每月最少一次,在小雷子開<迷岩比賽>嘅帖報告生長狀況!(如果未能符合要求,參賽資格會被取消)
小雷子 發表於 2021-1-9 20:57:48 來自手機 |顯示全部樓層
小君 發表於 2021-1-9 12:02
早啊。你好。冬天的花颜色深色少少。

冬天是迷岩天下!
小君 發表於 2021-1-9 12:02:25 來自手機 |顯示全部樓層
早啊。你好。冬天的花颜色深色少少。
wingwing2009 發表於 2020-7-18 15:47:06 來自手機 |顯示全部樓層
大家d花花都好美艷呀!
小雷子 發表於 2020-7-18 10:57:49 來自手機 |顯示全部樓層
小君 發表於 2020-7-18 10:17
小雷子,早。
我來交遲咗的功課

唔錯喎!花開是回報你嘅努力!
小君 發表於 2020-7-18 10:17:30 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子,早。
我來交遲咗的功課
B17 發表於 2019-11-30 18:46:42 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2019-11-30 16:04
B大好。這朵又點呢?
靚的不在手(已送了出去)

呢朵較好,可以留低
雙魚座 發表於 2019-11-30 16:04:36 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-6-28 21:47
惡魔同公主自收一溝,無論形態,紋理都麻麻,此品不留也罷

B大好。這朵又點呢?
靚的不在手(已送了出去)
小雷子 發表於 2019-11-4 22:27:09 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-11-4 22:02
你諗黎做乜丫,你自己就吾會講糸边個,估中既你都吾會認,知黎做乜丫。只要大家真糸拎個心出黎認識對方既 ...

我只係認唔到佢啲花囉!
Calico 發表於 2019-11-4 22:02:17 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-11-4 20:10
我諗唔到你邊個!<span class="emoji emoji1f914"></span>

你諗黎做乜丫,你自己就吾會講糸边個,估中既你都吾會認,知黎做乜丫。只要大家真糸拎個心出黎認識對方既,就自然知對方糸边個啦。
小雷子 發表於 2019-11-4 20:10:44 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-11-4 19:46
我有㗎,不過係有人幫我放<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>

我諗唔到你邊個!
JM2018 發表於 2019-11-4 19:46:18 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-11-4 19:14
你哋仲偏心啦,糸館放靚相,fb 吾放相。

我有㗎,不過係有人幫我放
Calico 發表於 2019-11-4 19:14:01 來自手機 |顯示全部樓層

小雷子 發表於 2019-11-4 13:37
Cal姐真係大細蕉,欺負我哋園藝館嘅花友!<span class="emoji emoji1f62b"></span>

你哋仲偏心啦,糸館放靚相,fb 吾放相。
小雷子 發表於 2019-11-4 13:37:21 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-11-4 10:20
唔信你,見你係FB posted 啲相咁靚,園藝館就唔放相,你騙心<span class="emoji emoji1f61c"></span> ...

Cal姐真係大細蕉,欺負我哋園藝館嘅花友!
JM2018 發表於 2019-11-4 10:38:20 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-11-4 10:30
大頭仔,我呢隻未來,同龍舟上咗天國好耐喇,可能投埋胎喇。熱C晒呀<span class="emoji emoji1f62d"></span><span class="emoji emoji1f62d[/e ...

係咪真㗎,有可疑
阿Hk 師兄都唔信啦!
Calico 發表於 2019-11-4 10:30:51 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-11-4 10:20
唔信你,見你係FB posted 啲相咁靚,園藝館就唔放相,你騙心<span class="emoji emoji1f61c"></span> ...

大頭仔,我呢隻未來,同龍舟上咗天國好耐喇,可能投埋胎喇。熱C晒呀得番織女星二盆咋。
JM2018 發表於 2019-11-4 10:20:37 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-11-4 10:03
大頭仔。你就好啦<span class="emoji emoji1f62d"></span><span class="emoji emoji1f62d"></span><span class="emoji emoji1f62d"></span>

唔信你,見你係FB posted 啲相咁靚,園藝館就唔放相,你騙心
小雷子 發表於 2019-11-4 10:17:40 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-11-4 07:02
今次開嘅花同上次的不同!

我鐘上次果朵多啲!
Calico 發表於 2019-11-4 10:03:57 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-11-4 07:02
今次開嘅花同上次的不同!

大頭仔。你就好啦