返回列表 發新帖

屯門 煙火 - 國慶 60 年

作者: carlo 發表于 2009-9-20 06:21:34
4905 53
carlo 發表於 2009-9-21 18:24:21 |顯示全部樓層
多謝carlo~我昨天仲諗住電視會播,點知冇囉~
irishuen 發表於 2009-9-20 11:44

咁少型 , 唔會直播啦 !  

唔好客氣 !
回復

carlo 發表於 2009-9-21 18:22:21 |顯示全部樓層
放煙花唔係應該好大煙o既咩?有乜出奇?

聽日講過話影煙花,最靚係頭幾張,因為冇乜煙喎....  我未影過,唔知呀,尋日去影拉丁舞表現,影左個幾鐘右手已經殘廢左!絕對係挑戰自己技術同器材!唉............... ...
虛宿寶瓶 發表於 2009-9-20 11:08

無帶腳架呀 ? 真係器材都好重要 , 有相影未呀 ?
回復

carlo 發表於 2009-9-21 18:20:49 |顯示全部樓層
好大煙咩 ??
avery 發表於 2009-9-20 09:41

本身都唔好天 !   又第一次用 D 300 影 , 好多野都唔識 SET ~ HEHE ~ 有排學呀 !
回復

無啦啦 發表於 2009-9-21 03:03:14 |顯示全部樓層
人人都話唔靚的煙花都可以影咁靚,果然係高手。
回復

Ulrica 發表於 2009-9-21 00:13:47 |顯示全部樓層
好似d煙火咁低嘅? 我有無睇錯?
回復

Ulrica 發表於 2009-9-21 00:12:39 |顯示全部樓層
勁呀, 食住叉燒酥飲住豆漿睇一流呀148035
hellokitty_971 發表於 2009-9-20 13:31

喂喂喂, d桂花榚呢?
回復

走得慢 發表於 2009-9-21 00:08:58 |顯示全部樓層
你個位不錯喎
回復

hellokitty_971 發表於 2009-9-20 13:31:33 |顯示全部樓層
勁呀, 食住叉燒酥飲住豆漿睇一流呀 1821921366.jpg
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-9-20 13:17:33 |顯示全部樓層
咁你可能要學吓點樣 渣相機 喇 add5icon
marcuslee 發表於 2009-9-20 11:38

我唔記得帶隻直手柄去,搵左自己笨,全程吊起隻右手,左手又要 zoom in / zoom-out,我契仔渣支 18-200mm 都手殘廢,可況我渣支 70-300mm....  
回復

孖吉 發表於 2009-9-20 11:49:56 |顯示全部樓層

聽日講過話影煙花,最靚係頭幾張,因為冇乜煙喎....  我未影過,唔知呀,尋日去影拉丁舞表現,影左個幾鐘右手已經殘廢左!絕對係挑戰自己技術同器材!唉............... ...

如果以影維港煙花計,之前應該上天文台 check 風向,响上風果邊影過黎,應該會好 d (就算背景俾 d 煙遮住,起碼你要影的煙花會比較清楚)
回復

irishuen 發表於 2009-9-20 11:44:43 |顯示全部樓層
多謝carlo~我昨天仲諗住電視會播,點知冇囉~
回復

孖吉 發表於 2009-9-20 11:38:28 |顯示全部樓層

咁你可能要學吓點樣 渣相機 喇 add5icon
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-9-20 11:08:32 |顯示全部樓層
好大煙咩 ??
avery 發表於 2009-9-20 09:41

聽日講過話影煙花,最靚係頭幾張,因為冇乜煙喎....  我未影過,唔知呀,尋日去影拉丁舞表現,影左個幾鐘右手已經殘廢左!絕對係挑戰自己技術同器材!唉...............
回復

avery 發表於 2009-9-20 09:41:26 |顯示全部樓層
好大煙咩 ??
回復