我又黎元朗舊墟

作者: crazycat 发表于 2009-6-4 11:32:35
6554 10
530果日去左元朗舊墟影相呀...雖然相唔係影得好好...都交下功課啦...

其實並唔太難去...係元朗西鐵站A出口就會見到南邊圍同西邊圍...中間就係...

我係度影緊榕樹既時候...坐係度既伯伯問我係咪康文署既人黎影低D樹喎...因為佢見我...連樹LONG都影埋...諗返都幾好笑...

第一站...北帝廟...

呢度既特色係廟既中間係有個天井架...

沿途既舊居...呢度好多都無人住架啦...好有廢墟feel...

呢枝...查實係一條地拖棍...

唔知點解...d人要將d拖鞋咁擺哩...覺得幾有趣...

評分

查看全部評分

小雨 發表於 2009-6-6 02:13:19 |顯示全部樓層
你要做model
chiman 發表於 2009-6-4 19:40

吾係我,我有影開私影有好多model仔。
chiman 發表於 2009-6-4 19:40:15 |顯示全部樓層
搵日一齊去周圍影,我出model
小雨 發表於 2009-6-4 18:23

你要做model
小雨 發表於 2009-6-4 18:23:57 |顯示全部樓層
搵日一齊去周圍影,我出model
crazycat 發表於 2009-6-4 17:41:13 |顯示全部樓層
攪到我心思思想去睇下^^
hellokitty_971 發表於 2009-6-4 16:55

去咯!其實唔難去...如果影相既就ok架..但就咁行...就好快好快就行完lu
hellokitty_971 發表於 2009-6-4 16:55:14 |顯示全部樓層
攪到我心思思想去睇下^^
crazycat 發表於 2009-6-4 14:41:06 |顯示全部樓層
又帶左你支微距去打?
虛宿寶瓶 發表於 2009-6-4 14:36

其實我好少用到個微距FUNCTION既...我只係需要大光圈者...
虛宿寶瓶 發表於 2009-6-4 14:36:26 |顯示全部樓層
其實我都係影相新手...所以影既都係唔識郁既野居多...可以慢慢影...無咁大挫敗感...

我自己本身好鐘意影呢d有d特色既建築...所以見到有人介紹左d咩地方而又去到既...都會試下去咯! ...
crazycat 發表於 2009-6-4 13:56

又帶左你支微距去打?
crazycat 發表於 2009-6-4 13:56:44 |顯示全部樓層
其實我都係影相新手...所以影既都係唔識郁既野居多...可以慢慢影...無咁大挫敗感...

我自己本身好鐘意影呢d有d特色既建築...所以見到有人介紹左d咩地方而又去到既...都會試下去咯!
八王爺 發表於 2009-6-4 12:29:29 |顯示全部樓層
好正呀! 粵語長片都無咁正!
squarehead 發表於 2009-6-4 12:25:04 |顯示全部樓層
昔日繁華墟市, 怎敵時代巨輪衝突
如果冇記錯, 第一張相個招牌, 應該係花店.

多謝瘋貓分享靚相.