Sammy請進...Lyon's Silver Mink變了鐘型花

作者: 小天使 发表于 2009-5-11 01:12:33
1262 5
初初買返黎果樣

花枯後落左多花入盆中,跟住變左深紫色同鐘型花喇!

雖然都好靚,但點解會變左咁ge?
ylee 發表於 2009-5-11 13:55:24 |顯示全部樓層
哈哈都幾得意wor會kam 樣變
小天使 發表於 2009-5-11 01:44:05 |顯示全部樓層
同埋呢佢的外圍葉好似有d包盆呀! 係咪太光呢? 但我家是散射光...
sammy 發表於 2009-5-11 01:32:32 |顯示全部樓層
係呀..你果d枯左之後..呢d就係初開架喇!
原來會慢慢變大變淡,咁都幾得意bor....

黎緊係咪最好都唔好俾d av開花喇?
小天使 發表於 2009-5-11 01:28

睇下幾時同咩品種囉, 你明知佢會走又介意嘅, 就無謂浪費養份, 據說有D唔禁熱的會保住元氣才可渡夏
小天使 發表於 2009-5-11 01:28:19 |顯示全部樓層
係呀..你果d枯左之後..呢d就係初開架喇!
原來會慢慢變大變淡,咁都幾得意bor....

黎緊係咪最好都唔好俾d av開花喇?
sammy 發表於 2009-5-11 01:18:28 |顯示全部樓層
初開的吧? 佢初開時是深色, 而且晚上會合埋, 慢慢才會變淡變大,  另外天氣變熱亦有可能變深色, 好多沾染堇都係咁, 所以夏天我寧願唔畀佢開