懷疑中毒的人請進

關閉 [複製鏈接]
作者: minmin 發表于 2009-5-10 17:51:21
8554 86
nwss54510 發表於 2009-5-16 15:05:44 |顯示全部樓層
25# nwss54510
我啱啱都收到,一想入空間就出現病毒警告,不過我唔認為係因為開心農埸既問題,我喺另一個論壇都有玩,完全無問題.
記住收到啲咁既叫你DOWN嘢既訊息,一定唔好DOWN,真正既病毒係呢度. ...
cotychan 發表於 2009-5-16 14:44

看來大家都係同時間出現中毒既訊息丫~
回復

四少 發表於 2009-5-16 15:03:28 |顯示全部樓層
me2 早幾個鐘前發帖時突然 hand 機, 等了良 9 就彈出了掃毒警告, 咁我就 remove 左果 3 個問題檔 .....
回復

cotychan 發表於 2009-5-16 14:44:39 |顯示全部樓層
25# nwss54510
我啱啱都收到,一想入空間就出現病毒警告,不過我唔認為係因為開心農埸既問題,我喺另一個論壇都有玩,完全無問題.
記住收到啲咁既叫你DOWN嘢既訊息,一定唔好DOWN,真正既病毒係呢度.
回復

nwss54510 發表於 2009-5-16 14:40:40 |顯示全部樓層

我都收到呀~ 一按 引用 就話中毒啦@@"
重想我下載並安裝防毒軟件
PS. 我係用NOD的
回復

claudiatang 發表於 2009-5-16 14:22:03 |顯示全部樓層
剛剛又有發出病毒警告,叫我下載防毒軟件。被迫強行關機才了事﹗
回復

花草之家 發表於 2009-5-16 13:03:27 |顯示全部樓層
我尋日入花友ge空間時,發出病毒警告。
回復

亞實 發表於 2009-5-16 11:40:37 |顯示全部樓層
今日又有LA
比AVAST 折左
回復

raysit 發表於 2009-5-15 10:26:30 |顯示全部樓層
近幾個月上完這網後有死機情況, 有次NORTON ALERT 這是個疑似詐騙網站,
唔知是否這網被人入侵, 去年沒有這情況.
所以依家只好每星期上一次, 之後掃毒及清temp. files.
回復

cross 發表於 2009-5-12 00:37:36 |顯示全部樓層
其實呢..
有d係惡作劇病毒
本身係溉o既
只會令系統嚇下你..嚴重d咁睇就係呃鬼你dele左d系統檔咁就麻煩
回復

PhyllisTang 發表於 2009-5-11 23:47:18 |顯示全部樓層
我都係呀...
個病毒係trojan.fakeavalert, 有一個Microsoft Fake Alert叫我裝個Install.exe (close唔到)
我冇裝, 強行用Alt + Ctr + Delect close左
之後即刻Scan一次, 真係中左招, 不過,當我自己依網上的方法找隻病改左果d regedit,又找唔到...
回復

cross 發表於 2009-5-11 23:13:39 |顯示全部樓層
唔好亂甘DOWNLOAD那些除毒軟件,那些先係甘毒.好難救嫁.

如果你DOWNLOAD那些,試下用AVG 幾好嫁,FREEDOWNLOAD.
wendy_choy_hk 發表於 2009-5-11 16:19

認同正用avg
回復

chiman 發表於 2009-5-11 21:33:28 |顯示全部樓層
我的情況也是一樣,是上星期六(9/5)發生的.話我中毒,逼我download個咩野程式,我望下,我用nod架wo,呢個alert唔係nod發出的,我就唔信,結果要夾硬reboot,之後再用nod掃左 ...
heiheimama 發表於 2009-5-11 12:03

情況一樣
回復

wendy_choy_hk 發表於 2009-5-11 16:19:47 |顯示全部樓層
我昨天有2次出現中毒,
逼我download一d唔知什麼來降毒,
我沒有玩農場game的
sifenamok 發表於 2009-5-11 08:10

唔好亂甘DOWNLOAD那些除毒軟件,那些先係甘毒.好難救嫁.

如果你DOWNLOAD那些,試下用AVG 幾好嫁,FREEDOWNLOAD.
回復

cotychan 發表於 2009-5-11 15:15:58 |顯示全部樓層
呢個遊戲喺好多論壇都有得玩,而且已經用咗好耐.你地收到既病毒訊息係唔係因為呢個遊戲我就唔清楚,但係佢叫你地DOWN嗰個咩野殺毒程式,就一定唔好DOWN,各位知道中毒後掃過毒話無事,好明顯呢個係誘騙程式,你DOWN咗用嚟入侵你地部電腦既.
回復

sandylam 發表於 2009-5-11 13:35:45 |顯示全部樓層
唔理咩菇打咩菇.草菇冬菇我都唔食既~
回復

亞實 發表於 2009-5-11 13:11:58 |顯示全部樓層
我用avg.
如果只看同出post都無事,一用搜尋就有問題,唔知彈左去邊又要我download一個程式啵.
之後avg彈左個alert,我就close曬再back返去論壇又無其他問題喎.
我以為我架機因為剛剛重裝先出問題咋.
但阿實冬菇講起,我 ...
sandylam 發表於 2009-5-11 13:08

who is 阿實冬菇?? 我係草菇
回復

sandylam 發表於 2009-5-11 13:08:49 |顯示全部樓層

我用avg.
如果只看同出post都無事,一用搜尋就有問題,唔知彈左去邊又要我download一個程式啵.
之後avg彈左個alert,我就close曬再back返去論壇又無其他問題喎.
我以為我架機因為剛剛重裝先出問題咋.
但阿實冬菇講起,我又覺得係個網有問題啵.
回復

claudiatang 發表於 2009-5-11 12:10:56 |顯示全部樓層
我也是在(9/5)開花友的短消息時出事的。它跳出一大堆的方塊,最後只有夾硬關機。
我是用NOD防毒。
回復

heiheimama 發表於 2009-5-11 12:03:06 |顯示全部樓層
我昨天有2次出現中毒,
我沒有玩農場game的
sifenamok 發表於 2009-5-11 08:10

我的情況也是一樣,是上星期六(9/5)發生的.話我中毒,逼我download個咩野程式,我望下,我用nod架wo,呢個alert唔係nod發出的,我就唔信,結果要夾硬reboot,之後再用nod掃左一輪,又冇事wo.

我係看av版定吹水版時遇上這情況的.~
回復

亞實 發表於 2009-5-11 08:10:11 |顯示全部樓層
我昨天有2次出現中毒,
我沒有玩農場game的
回復