大喜之~我又來報告, 請prudy, kimiko, wendy

作者: irishuen 發表于 2009-4-29 10:42:44
1225 7

之前恩人分享的葉子, 鱗莖, 已經出左苗,
有很多都出了小苗, 我很開心~
所以好想將開心的事分享俾大家睇下

有很多, 各位恩人, 還認得它們嗎???
請放心, 我會好好照顧它們

kimiko 的274

kimiko 的274

ring ring 的k.Tane

ring ring 的k.Tane

hcheung 的a.tiny red

hcheung 的a.tiny red

太令人高興啦

太令人高興啦
複製 -200904271128.jpg
irishuen 發表於 2009-5-30 23:42:37 |顯示全部樓層

又一個月了, 又來post 下d 肉照先~
很多謝kimiko 相贈的小苗

450....因病不幸死了, 很對唔住WENDYCKL
明明已經種了2個月, 一直都生得好好的, 有天發現葉片突然啡左
即刻去泥看看...原來有蟲蟲入侵....
正衰蟲~
複製 -200905291234.jpg
回復

irishuen 發表於 2009-4-30 11:30:25 |顯示全部樓層
好好成績.....恭喜妳
Prudy 發表於 2009-4-30 10:44

很多謝你的葉子 add6icon
回復

Prudy 發表於 2009-4-30 10:44:02 |顯示全部樓層
好好成績.....恭喜妳
回復

Kimiko 發表於 2009-4-29 20:34:18 |顯示全部樓層
成績好好吖!
請繼續努力......add10icon
回復

irishuen 發表於 2009-4-29 14:20:05 |顯示全部樓層
好犀利呀,2個幾月已有葉子出,我果D仍出緊根,你真係叻,你平時怎樣打理佢地?
WENDYCKL 發表於 2009-4-29 14:08

我都係浸到出根再插入泥, 珍珠岩的比例多d,
有足夠既陽光, 仲有d 插緊, 不過未見有苗, 多謝你的葉仔

我有2塊再早之前插既, 到現在(3個月了), 先岩岩有小小葉仔見到
回復

WENDYCKL 發表於 2009-4-29 14:08:06 |顯示全部樓層
好犀利呀,2個幾月已有葉子出,我果D仍出緊根,你真係叻,你平時怎樣打理佢地?
回復

Evalam 發表於 2009-4-29 10:53:06 |顯示全部樓層
好多小苗,努力add10icon
回復